Multiefekt hezky poporadku ...

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
lt.dan

Re: Multiefekt hezky poporadku ...

Příspěvek od lt.dan »

to RCF (aka tohle) je doslova zrudne drahy ...
Placka

Příspěvek od Placka »

Zrůdně drahý? Vždyť to stojí (z druhé ruky) podobně jako (nový) Laney a docela bych si tipnul, že ho s přehledem přehraje. Navíc má za mě mnohem lepší form-factor - je menší, lehčí (o hodně!) a na pódiu lépe umístitelný (tvar klasického odposlechu). Přímo v RCF ho doporučují ke kytarovým mfx:
Snímek obrazovky 2025-04-16 090512.png
Kup si samozřejmě co chceš (já bych osobně koupil malou bedýnku s 8" repro;-)) a klidně se tahej s 30 kg dvoudvanáctkou, tvoje záda, tvoje peníze.
Za kvalitu se holt trochu platí a ve světě "profi" zvuku není 24k za dřevěnou lepší aktivku nic dramatického. Lepší aktivka může stát vysoký desítky tisíc nebo i přes 100k.
Fractal na svém shopu nabízí doporučenou aktivku za pouhých 900 € s 8" repro
affordano

Příspěvek od affordano »

Šňůry a ovládání zezadu, to už bych nechtěl. Taky se někdy hodí fyzické ovladače korekcí, znáš to, rychlá, intuitivní reakce, když je s akustikou hodně zle. Já mám v monitoru 12 reprák, 10 je taky vcelku v pohodě (s výjimkou, paradoxně, aktivky Laney AH 110 co jsem měl, ta ale nestíhala spíš výkonově), překvapuje mě, že funguje i 8 palců, tam už bych třeba s oktáverem dolu možná měl problém, ale nevím, nezkoušel jsem.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Chlapci, beru to tak, ze jsem celej zivot pouzival Laney a mam je rad .. Mam v soucasny dobe kombo irt60-212 a to by melo bejt vykonove uplne ekvivalentni jako aktivni LFR-212 ... Navic tahle bedna od Lanyze ma vsude skvely recenze jakozto jedno z nejlepsich zarizenich v danem segmentu .. Beru to tak, ze sve kombo nahradim touhle bednou .. k tomu bych si rad dokoupil neco maleho z bazaru (jakoze opravdu maleho) na domaci hrani ,,,

naprosto chapu, ze v konecnem dusledku bude treba tohle lepsi nez Lanyz, ale jak pisu celou dobu, tenhle lanyz je podle vseho dost dobrej sam o sobe, takze tady se asi chyba udelat neda a to beru jako ekvivalentni nahradu sveho soucasneho aparatu ..

ja dokonce ani po delsim uvazovani svoje kombo a pedalboard asi ani neprodam .. mam k nim vztah .. ted jsi si udelal ciste radost sam pro sebe .. nikde nehraju a ani nic neplanuju ... obcas si zahrajeme s klukama a mozna treba budeme mit 1-2 koncerty na nejake specialni akci za rok ... (chybi nam ale zpevacka :P - ja pozaduju zpevacku)
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Prečo potom nepoužívaš toto kombo a Fractal ako efektový procesor ? Do smyčky trebárs, riešia to metódou štyroch káblov, ja som to neskúšal. Tým budeš využívať aj Laney aj Fractal a zvuk bude určite super.
Tie prvé Fractaly využívali ako efektový procesor a základný zvuk ťahali z aparátov.
A nemusíš nič kupovať.
Keď sa ti dobre hrá na to kombo a je to tvoj zvuk, to potom budeš iba možno donekonečna laborovat na Fractale a aktívke a aj tak to nenájdeš. To by bola podla mňa chyba, bezhlavo predať to Laney.
Preto, keď som predal JVM 410, tak aj tak som si teraz kúpil ( vymenil ) ten Egnater, ktorý rieším inde, lebo mi chýbal ten bezprostredný zvuk lampáku a vytešujem sa z neho, aj keď jasné, neni to to čo JVM.
Nikde neni prikázané, že modelery musia ísť do FRFR bední.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@mirostrat - ale ja si prave chci hrat krom efektu s tim amp+cab modeling ... dyk o to prece jde .. ja chci upgradnout svuj aparat na multi fx/amp+cab modeling a FRFR bednu ..

ja dekuju vsem za rady, co jsem tady dostal ... je to skvely ... dyk ten fractal jsem si koupil tak trochu (hodne) diky vam .. puvodne jsem chtel line6 hx stomp a nebo neco mensiho ... abych to dokonal a mohl to vyuzit, protoze to vyuzit chci, tak si chci jeste z vyhledoveho hlediska koupit 2 bedny .. budu mit
  • Laney LFR-212 jakozto nahradu meho IRT60-212 - tady se jedna o nahradu co se tyce vykonu .. urcite jsou lepsi aparaty, zkosenejsi, lehci .. ja tady Laneyho chci protoze mam k Lanyzum osobni hlubokej vztah ... Je to jak s tenisem, hraju tenis celej zivot a hraju s raketama od Wilsonu .. neno v tom nic racionalniho, urcite jsou lepsi a levnejsi rakety se kterejma by se mi i v konecnem dusledku hralo lip, ja ale chci hrat s wilsonkou .. to stejne mam s Lanyzema ... chci proste lanyze
  • nejakou druhou mensi aktivni bednu, idealne zkosenou, kterou budu mit pred sebou a ktera bude hrat nahoru .. necham si strasne rad poradit .. tahle bedna by mela bejt prave to mensi prenosne reseni ..
prosim neberte si nikdo osobne, ze si neberu Vase rady k srdci .. ja si je beru ... jsem v tomto pripade ale naprosto vedome vernej znacce, kterou pouzivam .. zcela naopak jak jste mi poradili a jak se o tom sami bavite, tak chapu tedka prave tu potrebu i te druhe bedny, co hraje nahoru a mam ji pred sebou .. ja o tom proste nikdy predtim takhle nepremyslel, protoze muj celej aparat se vzdy skladal pouze z jednoho normalniho nezkosenyho komba a pedalboardu .. kombo jsem si obcas daval treba na nejakou bednu abych ho slysel, kdyz jsem musel stat blizko nej a ono by mi hralo do noh
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Tak v tom prípade ty roširuješ svoj " vozový park " a ja by som určite nepredával to Laney, lebo ti to po čase bude chýbať ten zvuk.
Na to, aby si mal z Fractalu odposluch, alebo hlavný zvuk ti podla mňa stačia aj normálne malé aktívky, alebo pasívne bedničky + zosik, netreba hneď riešiť RCF aktívky za tisíce ( môj názor )
Modelery mi zneli dobre aj do HI-FI zosikov a RH Sound bední 2 x 150 W, neskôr 2 x 300 W.
Modelery hrajú dobre aj do PC bedničiek.
Hlavná výhoda modeleru je, že s tým môžeš aj koncertovať, doma nahrávať, hrať na skúške s kapelou, všestranné využitie, je to prenosné.
Jedny bedne môžeš mať doma, jedny v skúšobni, kopec možností.
Tam by som ani neriešil, či predám to Laney kombo, na ktoré sa mi super hrá.
Neni to tak, že predám toto Laney kombo a keď ho budem zase chcieť, tak si ho kúpim a bude hrať rovnako. Každý aparát hrá trochu inak, aj repráky aj zosiky.
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

ja to kombo na 99% prodavat nebudu ... ani ten pedalboard ... nejsem sice Rotschild, mel jsem ale tedka nejakej rozpocet neco jako 30-40 tisic, za kterej jsem chtel poridit ten digital a to se mi dari .. podarilo se mi koupit Fractal fm3 za slusnou cenu 22 tisic a porad mam na to si jeste dokoupit aktivni frfr bednu nebo dve .. v planu je velkej lanyz (lfr-212) co stoji z druhy ruky 10-12 (a novej nejakejch 16 a pul - tvl, dyk to je super cena) a neco maleho na domu ... me v podstate nic nechybi ...

ted jsem ve fazi kdy se koukam na hudebnibazar a bazos, co bych nasel za tu mensi odposlechovou monitorovaci zkosenou aktivni frfr bednu na domu ... tu velkou bednu ted tolik neresim ... to si koupim kdykoliv a asi si to i koupim novy, protoze me to za 16 litru zas tak strasne netankuje (samozrejme sumicka to je kulata, jsem ale jeste furt v budgetu)

v tomhle jsem purista ... vim, ze to muzu pustit i do jakyhokoliv repraku a nebo primo do kompu, ja si chci ale koupit opravdovou na pohled peknou a inspirativni kytarovou bedunku
pavel 815

Příspěvek od pavel 815 »

S tou zkosenou bednou se na bazar vyprdni, nikdy nevíš, co s tím reprákem kdo dělal, kup nový Behringer, za ty prachy není co řešit.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Placka

Příspěvek od Placka »

do toho bych nešel. Je to nejlevnější krumpl od Behringeru.

Celkem klasika je Flexys: https://www.thomann.de/cz/db_technologi ... s_fm10.htm

Mě osobně se líbí třeba tohle: https://www.thomann.de/cz/ld_systems_mon_8_a_g3.htm malý, kompaktní, bude to hrát super. Cena je samozřejmě vyšší, už proto, že case není ze slisovaných papíro-pilin, ale z březové překližky.

Kdybych chtěl šetřit, tak třeba tohle: https://www.thomann.de/cz/the_box_pro_dsx_110_m.htm

upozorňuju, že ty bedny jsem neslyšel, ale všem bych věřil víc než tomu Behringeru. A to mám jinak Behringera rád, základ našeho kapelního zvuku je Wing;-)
José

Příspěvek od José »

Na doma mi aktivka nedává sebemenší smysl, zvlášť levná - to je stavěné na to, aby to přeneslo při stovkách wattů aspoň nějaký zvuk. Daleko větším smysl mi dávají nějaké nearfieldy, stavěné na co nejvěrnější přenesení zvuku, a které pak člověk využije i třeba při nějakém poslechu mixu od studiového zvukaře apod. Pod cenou těch beden lze sehnat pár třeba Adam T7V, či T5V apod.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Ad Katana (pár dní zpět): nejsem v prvním plánu kytarista, měl jsem za to, že to je IR. Je to už nějaký pátek, byla to tuším ta starší, tedy mk.I.
José má pravdu s těmi near field monitory. Na doma skvělé a vícefunkční řešení. Já mám prcky Kurzweil KS-40A a do mého mini prostoru (3*3 metry a to ještě jedna stěna mírně zkosená, protože podkroví) úplně stačí. A kupodivu přes ně mužů cvičit i na basu, preamp Transit B má skvělý "dynamický procesing" takže repráky nemají tendenci skákat z beden - a v tom malém prostoru je to lepší, než startovat Elfa a jet přes 10" reprák.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
affordano

Příspěvek od affordano »

Já používám naživo ten Plackou zmíněný nejlevnější krumpl od Behringeru, protože mi prostě ležel doma, a zvuk je překvapivě dobrý a přenosnost perfektní, zatím nemám důvod měnit. Spíš se bojím do budoucna o spolehlivost, ale zatím všechno funguje jak má - spolehlivost bude u těhle levných beden asi stejný otazník u všech. Včera jsme hráli koncert v Kaštanu, zvuk naprosto skvělý...
Jinak souhlas s ostatními, na doma existuje mraky různých možností, nemusíš jít nutně cestou aktivního monitoru - na cvičení a nahrávání máš ty nearfieldy asi praktičtější.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Jako chci mit i doma super zvuk ... moc to nechapu ... radite treba tohle

https://www.thomann.de/cz/db_technologi ... s_fm10.htm

misto

https://www.thomann.de/cz/behringer_f1220_eurolive.htm

ok, ten prvni jmenovanej bude mit treba lepsi zvuk a bude spolehlivejsi a je samozrejme drazsi ... je to srovnatelne s aktivnim frfr aparatem ? ja chci i doma dobrej zvuk ... uplne dejme stranou velkej frfr aparat pro kterej jsem se rozhodl (Laney LFR-212 viz diskuse vyse) a resme malou lehci bednu (idealne kolem 10kg) na doma a na prenaseni .. A idealne aby ta bedna byla levna ...

je takovejhle malej odposlech to stejne co aktivni frfr bedna o.O ??? kdyz uz mam teda fractal tak bych ho rad vyuzil i doma ...
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

edit: viz ty dve bedny vyse .. ten behringer se mi zda, ze ma lepsi ovladani .. ma eq (ackoliv tady nevim, jestli to je vyhoda u takovehle bedny), ma mic+line In (ta druha bedna ma jen jeden input) .. ta druha bedna ale zase ma nejakej dsp setup (aka live monitor, playback monitor, male singer, female singer, etc == neni tohle ekvivalent nejakych eq presets o.O ??)
José

Příspěvek od José »

FRFR - je jen obchodní název určený pro kytaristy pro aktivní bedny. Například Headrush FRFR112MKII určený pro modelery je jen kosmeticky modifikované ALTO TS412 atp.

Behroše máme ve zkušebně model pka15 (aktiv plus pasiv pár), které si tak koupil kytarista jak svůj odposlech. Já bych to nekoupil. Srovnám-li zvuk s Altem TS308 nebo co to má zpěvačka, tak u behroše detail neexistuje (srovnávám při hlasitosti srovnané na bicí). Jednou jsem neměl amp, tak jsem přes to hrál na basu a nee. Patlámo patlámo. Nehledě na to, že se nikam nepřesouvaj, a přesto plast má prasklinu, ze zesáku jde při používání furt smrádek teplého plastu apod.
Naposledy upravil(a) José dne 17.04.2025 12:52, celkem upraveno 1 x.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

lt.dan: jestli skončíš u levnýho plasťáku, tak zapláčeš na výdělkem a všechny diskuse byly zbytečné...
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@vasekh - nechci skoncit u levnyho plastaku .. rozhodne ne ... sak mi prosim poradte ... ja jenom tedka uz v tom mam zmatek ... tyhle dve zarizeni mi pripadaj ze jsou obe zhruba stejna trida

https://www.thomann.de/cz/behringer_f1220_eurolive.htm
https://www.thomann.de/cz/db_technologi ... s_fm10.htm

ten druhej navrhoval @Placka jako alternativu k tomu Behringeru .. Jsou tyhle zarizeni vyse v kategorii levnej plastak ??? o.O ??

stejne bych neco nejradsi koupil z druhy ruky z hudebnihobazaru ..
José

Příspěvek od José »

A znova, furt nechápu proč na doma koukat po výkonných aktivkách.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“