Pawlik píše: 22.04.2025 15:43
Cenově srovnatelná varianta (a smysluplnější) je jakákoli "plnotučná placatá" basa a Vox Amplug Bass...
Mám Jazz Bass. Takže tohle by nebylo jako doplnit si výbavu o basu, ale mít další nástroj na blbnutí - rozšíření zvuků atp. Proto jdu taky do low-cost modelu.
Jako basák si nějak nedokážu představit jedinou výhodu tohoto nástroje. Krátká menzura, která "rozm.á" instinktivní prstoklad (třeba na bezpražec)
Já basák právě nejsem, na podobnou malou basu jsem už hrál, takže v tomto ohledu za mě v pohodě.
... ještě jsem neměl v ruce žádnou levnou akustickou baskytaru, která by měla aspoň trochu vyrovnaný zvuk. Většinou tam něco duní a něco zoufale nezní.
Jo, tak pod to bych se podepsal. Jenže mě se na tom "zvuku" právě líbí ta nedokonalost. Nezní to jako elektrická basa, má to trochu blíž ke kontrabasu (jen do mě!

). Prostě takový víc dřevovoý zvuk a to by se mi právě někdy hodilo.
Já jako "cestovní" nástroj tahám starou bezpražcovou basu, váží necelé 4kg (takže klidně i na hory, jak říkám "je furt lehčí, než Sa vz.58 - a na ten jsem zamlada po horách tahal") a aspoň nevyjdu z cviku na správný prstoklad - a celkem pohodlně dosáhnu až na 21. polohu.
Já to ani tak neberu jako cestovní nástroj. Spíš je fakt, že se mi jako kytaristovi na takovýho prcka hraje líp
Někdo by mohl namítnout, že by možná bylo lepší basové ukulele. I to jsem zvažoval, ale mám přístup k oběma (kámoš má) a ta basa mi sedí víc.