Multiefekt hezky poporadku ...

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
José

Re: Multiefekt hezky poporadku ...

Příspěvek od José »

Tak nejlíp poví pojistka, či?
cid

Příspěvek od cid »

Pawlik - podíval jsem se na strankách výrobce na Elf a píšou power consumptions 240W max (čistá max. spotřeba), 200W RMS do 4 ohmů a 130W do 8 ohmů, což se jeví jako účinnost tranzistorového zesilovače cca 80-90%, údaj typická (neznám) :shock: 30W, tak to by odpovídalo nějaké hodně ekologické euronormě:) Možná aparáty dostanou výkonový koeficient a kdo ho překročí, bude zdaněn, nějak se začít musí, něco jako v pohádce daň z hlíny a ze vzduchu.. :D
Placka

Příspěvek od Placka »

Zajímavá alternativa, pro toho, kdo chce ultra přenosnou frfr bedýnku:
https://hudebnibazar.cz/pozor-sleva-spe ... /ID659629/
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

ma to 1x12 a 6kg a stoji to novy 25 litru ... a asi je to kouzelny, protoze to je nejlepsi ... nechci, nechci !!!
Placka

Příspěvek od Placka »

Tak on nikdo neříká, že je to nejlepší (a pritom v některém parametru to tak je)
A vzhledem k tomu, že kupuješ nejlevnější odposlech ze slisovanýho papíru, tak to očividně nebylo cílené na tebe. Možná budeš překvapený, ale drahé věci jsou dost často drahé z dobrého důvodu a určitá skupina lidí ty důvody uznává, považuje si jich a drahé věci si kupuje, protože se jim to nějakým způsobem vyplatí.
Obzvlášť, pokud jsi v některém parametru prostě nejlepší, tak je jasný, že cena půjde do extrému a ty můžeš doufat, že si najdeš zákazníky, který z dobrých důvodů tenhle extrém hledají (třeba mají potíže se zády)
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@Placka - ja to chapu a nemam s tim problem .... a souhlasim .. jen rikam, ze v obecne rovine nepovazuju za moudre koupit vec za 25 litru kdyz muzu mit ekvivalentni vec za zlomek ceny .. je to proste bedna 1x12 .. ta cenovka je tady ujeta .. ja uplne neresim penize ve smyslu ze bych hledal levne veci, zcela naopak, proste jen na zaklade me dlouholete zkusenosti si myslim, ze dat 25 litru za 1x12 aktivni bednu mi proste pripada meh .... jak je je v jinem songu od visacu, kazdy zbozi ma svyho kupce ... ja urcite nejsem kupec pro tuhle bednu ...

apropos vsadim se, ze muj novej behringer co stoji pod 5k bude realne hrat dost podobne (ne-li lip) nez tenhle karbonovej zazrak za 25k ...

znovu ale pripominam, tu bednu neznam, nechci ji hanet .. nehanim tu bednu ... hanim kdyz uz jen ze to je hypnute na 25 litru kvuli tomu, ze to je karbon ... a btw, behringer neni ze slisovaneho papiru ale ze standardni preklizky ;)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

sorry, ale napsat dlouhej příspěvek porovnávající dvě věci, ze kterých jsi ani jednu neslyšel...
...to je meh
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

neporovnaval jsem je ... precti si to prosim znovu ... napsal jsem jen svuj nazor hlavne na cenu te veci .... jo a dovolil jsem si teda rict, aniz bych je slysel, ze si myslim, ze zvukove ty bedny budou podle me dost podobne ... to si skutecne myslim ... kdyz si prectes recenze a reviews a nazory lidi na behringer za 5 litru kterych je na internetu fakt mraky, tak by skutecne ta bedna od grguitar musela byt kouzelna, aby prinasela nejakej vyznamnej rozdil stran zvuku, kterej by justifikoval ze je 5x drazsi ...

edit: znovu opakuju ... nic proti bedne nemam a nerekl jsem ani slovem ze je spatna ... jen rikam, ze to neni pro me a ze me osobne pripada diky cene meh ... pokud si ji nekdo chce koupit, treba kvuli vaze, tak smele do toho .... urcite to bude v kategorii repraku 1x12 hrat dost dobre
Placka

Příspěvek od Placka »

lt.dan píše: 24.04.2025 18:43 behringer neni ze slisovaneho papiru ale ze standardni preklizky ;)
Skoro mám chuť navrhnout sázku, jestli je Behringer z překližky...ale nebylo by to fér, když vím, že bych vyhrál:).
Aktivní bedna za necelou pětku prostě nemůže být z překližky.
V lepším případě bude z MDF, v horším (a pravděpodobnějším) z obyčejné dřevotřísky a v nejhorším z nějakýho ještě většího shitu
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

je divny ze vsude pisou ze enclosure material == wood .. z ceho je se dozvime za par tydnu ;)
Placka

Příspěvek od Placka »

To vůbec není divný. Kdyby byla z překližky, napíšou plywood nebo multiplex.
Pravděpodobně bude z dřevotřísky:
Screenshot_20250425-061840.png
Takže ano, nějaký podíl dřeva v tom materiálu opravdu je :D
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

jj :) ... proste ten Behringer F1220D pro me byla laska na prvni pohled ... prestante si o nej otirat tlamky :D ...

ps. ted jsem vsiml (spis uvedomil), ze to ma ac/powern taky zepredu ... jeee, to je trapny .. zrovna ten ac/power mohli dat dozadu a nebo alespon mozna nahoru nad panel s ovladanim, kdyz uz ho maj vpredu ..

navic to maj i za stejnou cenu na kytarach

https://kytary.cz/behringer-eurolive-f1220d/HN106289/

tak jestli budou oba avail ve stejnou dobu, tak to spis vezmu z kytar, at podporim ceskeho prodejce misto germanu ....
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Placka píše: 25.04.2025 5:20 To vůbec není divný. Kdyby byla z překližky, napíšou plywood nebo multiplex.
Pravděpodobně bude z dřevotřísky:
Screenshot_20250425-061840.png

Takže ano, nějaký podíl dřeva v tom materiálu opravdu je :D
Hromadný manuál k Eurolive řadě píše o "formaldehyde-free E1 MDF", viz str. 6: https://images.thomann.de/pics/atg/atgd ... al_eng.pdf
Mám z té řady subwoofery B1220D Pro, konstrukce je velmi solidní, stejně tak zvuk (lepší malý lehký 12" sub za rozumnou cenu těžko najít).
Placka

Příspěvek od Placka »

Vidíš, to je zajímavý a je to ta lepší varianta. Z hlediska zvuku jsou MDF desky určitě lepší než dřevotříska, byť mechanický vlastnosti překližky/multiplexu jsou ještě lepší.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

IT.dan: co se týče Behringera, tak už dávno neplatí, že "Behringer je za jakoukoliv cenu drahý". Sám od nich používám docela dost věcí. Člověk si akorát musí uvědomit, že "profesionální studiová kvalita" to opravdu není (naštěstí už někdy před deseti lety Uli dostal rozum a už to nepíše na kdejaký "spotřebák"). Většina věcí, které mi v poslední době prošly rukama je prostě takový "hudební spotřebák" s poměrně dobrým poměrem cena/ výsledek. U aktivních boxů Behr bych se asi vyhnul nejlevnější řadě, to budou spíše "hračky" - ale to u ostatních výrobců s největší pravděpodobností taky (pro mě je třeba přítomnost vestavěného MP3 přehrávače minimálně varovným symbolem, takové "tohle přece nemůžou myslet vážně").
Značku GR guitar neznám, takže na to můžu koukat bez předsudků, a z vlastní zkušenosti vím, že některé ultralehká věci fakt hrají až překvapivě dobře. Tady by mě (asi jako tebe) spíš to použití uhlíku varovalo na větší než snesitelné procento "zmrdího sádla" v ceně produktu. Ano, znám ze své práce docela dobře vlastnosti uhlíku a NĚKDE je fakt k nezaplacení... Ovšem právě reprobedny sem imho nepatří. Tedy - určitě by bylo možné jej smysluplně využít, ale konstrukčně by to bylo fest náročné a pracné.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

a kecej tedy ty vcelku nadsene recenze a nebo ne, hraje ten f1220d nejak primerene ? Znovu opakuju ... na velky hrani budu mit lanyze (lfr-212) a tohle je na takove domaci drhnuti (20% volume) a eventuelne kdyz si pojedu zahrat se svym basakem tak na prenaseni

edit: lt neni "it" ... lt. znamena lieutenant aka porucik (dan) :)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

lt.dan píše: 25.04.2025 12:21 a kecej tedy ty vcelku nadsene recenze a nebo ne, hraje ten f1220d nejak primerene ? Znovu opakuju ... na velky hrani budu mit lanyze (lfr-212) a tohle je na takove domaci drhnuti (20% volume) a eventuelne kdyz si pojedu zahrat se svym basakem tak na prenaseni

edit: lt neni "it" ... lt. znamena lieutenant aka porucik (dan) :)
Ptáš se koho, někdo tady má s F1220D zkušenosti? Já psal o aktivní subu B1220D Pro.
U recenzí je to těžké. Nemyslím, že by si je Thomann sám generoval, jako to možná někteří prodejci/výrobci dělají, navíc jsou slušné recenze i na Sweetwater a Andertons. Ale třeba je píšou jen méně nároční uživatelé, protože ti náročnější o takovém low-endu ani nepřemýšlejí. Pro tvůj účel by to mělo naprosto vyhovovat. A pokud ne, u Thomanna i u Kytar to můžeš asi do 14 dnů vrátit (Thomann snad i zaplatí poštovné zpět - pošle nálepku).
Tady jsou YT recenze s Fractal AX8:
https://www.youtube.com/watch?v=3-xZmlIFAn0
https://www.youtube.com/watch?v=rxzhyt4s6pc
V diskuzi k ní autor připouští, že s hlasitým bubeníkem by to nemuselo stíhat.
Naposledy upravil(a) Fořt dne 25.04.2025 13:21, celkem upraveno 2 x.
Placka

Příspěvek od Placka »

Já to tak beru, základ našeho kapelního IEM systému tvoří Behringer Wing, předtím X32, předtím X18, používám Behringer FLOW, dřív jsme měli aktivky od Behroše (B812 NEO, tu malou B210 nebo B212) a obecně myslím, že Behringer jsou fakt rozumný cajky za super peníze. Konkrétně digi Mixpulty ani ve svý kategorii nemají konkurenty.

Ale u nejlevnějšího aktivního odposlechu, kde se do necelých pěti tisíc musí vejít case, zesilovač, woofer, driver, EQ fakt nelze čekat nic jiného než lowend. Jasně, tenhle lowend furt nějak hraje a vlastně může hrát i slušně, ale nedělejme, že to je nějak "skvělý" nebo že to možná i "přehraje" výrazně dražší konkurenci.

Ten Behringer rozhodně hraje přiměřeně (ceně). Dokonce si troufnu říct, že ta "přiměřenost" (tj. poměr užitný hodnoty a ceny) u něj bude skvělá, protože fakt stojí pakatel. Určitě 3x dražší bedna nebude hrát 3x líp (co to vůbec je a jak se to měří?). Ale klidně se může stát, že 3x dražší bedna bude hrát 3x víc, to už se dá snadno změřit:-). Ta bedna je zřejmě poměrně slabá (v recenzích to píšou), ale na doma to stačit bude určitě, jen mi to osobně na doma připadá jako zbytečně velká hachle:-)

nadšené recenze píšou vesměs lidi, který na opravdu špičkovej odposlech nikdy nehráli. A sám si polož otázku, nakolik je relevantní recenze od někoho, kdo nemá pořádné srovnání. A srovnáním myslím ideálně mít ty bedny přímo vedle sebe a přepínat, protože lidský ucho se nechá strašně snadno oklamat a jakýkoliv jiný srovnávání než "face-to-face" moc nemá smysl.

Nakonec - kupuj si co chceš, očividně vybíráš ne uplně podle racionálních parametrů (a to je u muziky uplně v pořádku) ale protože se ti něco prostě líbí. A klidně to tak dělej.

Osobně nevidím jediný důvod čekat na low-end odposlech několik týdnu, když je tolik jiných možností...

btw
Fořt píše: 25.04.2025 11:44 Hromadný manuál k Eurolive řadě píše o "formaldehyde-free E1 MDF", viz str. 6: https://images.thomann.de/pics/atg/atgd ... al_eng.pdf
To je ale manuál ke staršímu modelu (F1220 bez písmene D) a ten vážil přes 20 kg. Tenhle váží snad jennecelých 11 kg. Polož si otázku, kde ušetřili 10 kg. A protože zrovna MDF je docela hustá a těžká, skoro bych tipnul, že model F1220D z MDF nebude (a v manuálu k této verzi už o MDF zmínka není)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Podle mého názoru by měly splňovat zadání a nepovažoval bych je za vyhozené peníze. Toť můj názor jen na základě zkouknutí tabulky a fotek.
Off topic: jo, lt a it se pletou. Já měl kdysi na křídle reklamu na svého kamaráda a tehdy "našeho" litevského dealera. Spousta lidí to.lt četla jako.it, tak jsem jím říkal, že je to vlastně jedno, náš italský dealer je taky fajn kluk :)
Momentálně taky řeším problém jestli jeden konkrétní Behringer nebo ne... Chci si do domácího studia (tedy spíše taková moje hračkárna, než "vážně míněné" studio :) ) dokoupit kompresor, tak řeším, jestli Behringer nebo DBX ... Ale tentokrát asi po nějakých Behringerech (mikrofony a preampy) vyhraje DBX.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

tak ja to beru tak, ze tedka mam zapojenej fraktal pomoci usb do kompu a hraju na normalni repro na stole ... nemam uplne hrozny bedynky, mam nejake (starsi aktivni) pioneery co tenkrat (pred 10ti lety ... tvl spis vic :D, to uz bude 15) staly par tisic ... me by v podstate stacily ty bedynky, ale neni to ono ... ty bedynky proste nejsou plnohodnotnej aparat aka male kytarove kombicko ... mam tady jeste maleho transistoroveho pee-waye (peavey rage 158) a ten kdyz hral (bohuzel uz ted nehraje) mel furt lepsi zvuk nez bedynky u kompu, proste bylo na tom cejtit ze to je fakt kombo (i kdyz maly a transistorovy) ... ja predpokladam, ze ten behringer f1220d povesenej na fraktal nebude snad hrat hur nez treba takovyhle maly transistorovy kombo ne ?
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“