Propojení reproduktorů - dotaz

Aktivní reproboxy, pasivní reproboxy, zesilovače, ...
Odpovědět
DoDi

Propojení reproduktorů - dotaz

Příspěvek od DoDi »

Zdravím, prosím o radu, jak propojit reproduktory.
Mám dva aktivní subwoofery rozdíných značek a výkonu (RCF 15", 700W + Italian Stage 12", 350W). Každý má signálové vstupy L,R a výstupy L,R na satelity. Satelity mám 2x Mackie Thump 12A (12" 350W) a 2x The box pro DSP 112 (12" 350W). Zatím jsem používal pouze RCF + Mackie, nyní bych chtěl přidat i ten zbytek. Mohl bych to zapojit následovně? RCF - Italian Stage (nebo naopak) a vlevo i vpravo Mackie + The box? Nebo mám zapojit RCF + Mackie zvlášť a Italian Stage + The box také zvlášť? Z mixu (Behringer Xenyx) vede ale jen pouze jeden hlavní výstup L a jeden R. Je tam i výstup Control Room, ale nevím, jestli ho můžu současně použít. Nebo to mám zapojit úplně jinak? Děkuji za tipy
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Propojení reproduktorů - dotaz

Příspěvek od vasekh »

Pochybuju, že s tím dá něco vyčarovat. Základ každýho soundsystému je symetrie, a to tady prostě nejde udělat. Když bys dal oba suby na střed, tak se to taky může pěkně frekvenčně pomlátit... Osobně rozumnou variantu nevidím.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

To je gear jak z ozvučení dezolátské demonstrace ...
Kdo co má tak přinese, a nějak se to zapojí.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
torst

Příspěvek od torst »

Čavli: To je vidět, žes na žádný nebyl !! :-Q
spíš Czechtek před 15 lety.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Nevím, jak se zvučí dezolátské demonstrace (ani co si pod tím termínem představit) ale různé harakiri kombinace jsme používali ještě relativně nedávno (až do nákupu nového kompletního systému) -a fungovalo to docela dobře. Ono záleží na požadavcích - a hlavně na rukách a uších zvukaře.
Osobně bych to zapojil tak, že bych každý sub dal na jednu stranu, a vrchy symetricky, tedy po jednom kusu z každého páru na ně. Většinou se s tím dá nějak poprat. Otázkou ovšem je, jak si s tím poradí někdo, koho to nenapadne hned na první dobrou (a kdo spíš neřeší konektivitu beden mezi sebou, než počet výstupů z mixu).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Udělal bych to jak navrhuje Pawlik, až na to umístění subů po stranách. U subu je nějaký stereo image většinou k ničemu. Dokonce je lepší je umístit na střed nebo jednu stranu scény, udělá to rovnoměrnější pokrytí bez děr nepokrytých subbasy.
https://www.soundonsound.com/techniques/bass-place
Pokud by se tloukly, nemá aspoň jeden ze subů přepínač fáze? Nebo lze v nejhorším případě jeden prostě otočit.
Jinak lze do subů nepouštět vše, ale třeba jen kopák a basu, a příp. i reprodukovanou hudbu, pokud jde o zvučení kapely, jde to přes auxy, pokud mix aspoň nějaký má.
Satelity předpokládám mají výstupy pro sériové řetězení.
Control room by měl jít současně použít, třeba na monitory.
Odpovědět

Zpět na „Zesilovače a reproboxy“