Zacházení s lampovým aparátem

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
volfi

Re: Zacházení s lampovým aparátem

Příspěvek od volfi »

A teď si představ, že dáš do smyčky parametrickej EQ.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

volfi: Kterej konkrétně? V čem bude rozdíl? Mesy mívají integrovaný právě ten grafický.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

postavil jsem si pro svojí 'mesu' dva 'mesácké' equalizery,jeden s umělou indukčností a jeden s klasickou cívkou v zapojení, jsou zvukově dost podobné, takže pro stavbu doporučím klidně i tu verzi z umělou indukčností, akorát potenciometry jsem dal klasiku,lenost dělat drážky pro posuvné,no...
IMG_20250501_143319.jpg
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

Pěkný, ale to je snad totéž jako grafický, jen místo sliderů jsou knofly, ne? Frekvence jsou trochu jiné než na BOSS, Behr., ale princip bude stejný myslím. Jo a 80 Hz a 6.6 kHz mi přijdou už mimo kytarové spektrum, ne?
Mám ještě v šuplíku tohohle veterána: https://hudebnibazar.cz/equalizer-ibane ... /ID665010/
Totéž, ale postrádá 6,4 kHz a myslím, že to moc nevadí. Kduyž jsem laboroval ve zkušebně, tak se takle frekvence už moc neprojevovala.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

Právě ty jiné frekvence a šíře záběru,v tom je rozdíl
S každým pásmem (knoflíkem)zasahuješ i do vyšších a nižších frekvencí, překrývají se vzájemně, značená frekvence je jen střed toho co ovládaš, je to trochu složitější..
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
torst

Příspěvek od torst »

chápu, dík. Není trochu nepřehledné? Ten graph je jasnej.
volfi

Příspěvek od volfi »

Určitě jich budě víc, mě osobně se zamlouvá Empress ParaEQ mkII deluxe, 3 pásma s nastavitelným Q dokážou ve smyčce aparátu kouzla (Q je ta šíře záběru). Používal jsem dvou pásmovej para eq v tc gmajor a dokázalo to úplně změnit charakter aparátů.

https://www.thomann.de/cz/empress_effec ... deluxe.htm
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“