Identifikace houslí a odhad ceny
Pravidla fóra
Staré housle prosím o určeni ceny
Dobrý den rád bych zjistil co je to za housle a jako mají asi cenu děkuji
Re: Identifikace houslí a odhad ceny
Po tom všem oceňování, spekulacích, rádobyznalectví a rádobyzájmu o nacenění, někdo prodat skutečně fajn housle do deseti litrů, takové, aby hrály? Funkční, nějak nastrojené a seštelované, rovnou k použití? Vlastně, aby se ani zkoušet nemusely, protože si prostě přinesu nakalafunovaný smyčec z koňského ocasu a ty housle budou hrát?
Na co se tu vlastně ti všichni nekonečně ptají?
Cena se přece odvíjí od hratelnosti .......
Na co se tu vlastně ti všichni nekonečně ptají?
Cena se přece odvíjí od hratelnosti .......
To je nekonečný příběh
Můžeš stokrát prezentovat racionální myšlenku, že u houslí je dobré aktivně vyhledat znalce. Můžeš být překvapen, ale spíše se ujistíš, že si housle doma můžeš pověsit na zeď jako výzdobu.
Ale kdepak zvednout zadek
Mimochodem, najít na půdě či na skříni skutečně cenný nástroj rovná se pravděpodobnosti, že ti na zahradu spadne meteorit
Když už sem sypete ty fotky, tak foťte i ty štítky/razítka / nápisy uvnitř houslí...
Ale spíše navštivte nějakého toho znalce
Ale kdepak zvednout zadek
Mimochodem, najít na půdě či na skříni skutečně cenný nástroj rovná se pravděpodobnosti, že ti na zahradu spadne meteorit
Když už sem sypete ty fotky, tak foťte i ty štítky/razítka / nápisy uvnitř houslí...
Ale spíše navštivte nějakého toho znalce
Ty štítky a razítka jsou občas docela fajn. Například, co vše se dá vyčíst a následně zjistit z jednoho štítku.
V nejmenovaných houslích na inzerát byl štítek odkazující na houslovou manufakturu v Itálii, 18. století. To je ale jen název modelu, který výrobce užil. Následně štítek odkazoval na výrobce v Německu, který onen model využil a úspěšně produkoval. Pak bylo v štítku i jméno českého výrobce, který se tím výrobcem v Německu inspiroval a sám to vyráběl. Nakonec štítek obsahoval i jméno skutečného výrobce, který housle vyprodukoval, ovšem byl to již jeho vnuk, který skončil u komančů jako trpěný, rádobymanufakturní, šolíchář, v rámci koncernu. Takže, na štítku je Guarnieri, nahoře, dole je (v překladu) Amati nebo Cremona, z padesátých let, školní housle. Vše se dá dopátrat, ovšem lidé nejsou soudní.
Mezi lidmi jsou dobré housle. Ale opovažuji se tvrdit, že až na výjmky, žádná pozůstalost neobsahuje dřevěnou skříňku dražší než deset tisíc.
V nejmenovaných houslích na inzerát byl štítek odkazující na houslovou manufakturu v Itálii, 18. století. To je ale jen název modelu, který výrobce užil. Následně štítek odkazoval na výrobce v Německu, který onen model využil a úspěšně produkoval. Pak bylo v štítku i jméno českého výrobce, který se tím výrobcem v Německu inspiroval a sám to vyráběl. Nakonec štítek obsahoval i jméno skutečného výrobce, který housle vyprodukoval, ovšem byl to již jeho vnuk, který skončil u komančů jako trpěný, rádobymanufakturní, šolíchář, v rámci koncernu. Takže, na štítku je Guarnieri, nahoře, dole je (v překladu) Amati nebo Cremona, z padesátých let, školní housle. Vše se dá dopátrat, ovšem lidé nejsou soudní.
Mezi lidmi jsou dobré housle. Ale opovažuji se tvrdit, že až na výjmky, žádná pozůstalost neobsahuje dřevěnou skříňku dražší než deset tisíc.
Ahoj, chtěl bych Vás poprosit o informace a popřípadě o přibližnou cenu těchto houslí
Díky
Jakub
Díky
Jakub
Je to marný, je to marný...
Tak to střízlivě zhodnoťme - smyčec, pokud není do vrtule a jakžtakž drží tvar, lze znovupotáhnout za 1500,-. To je částka do mínusu, investice. Struník je tam nový, asi hliník, tovární, prefabrikát, bezcenný. Někomu vyhoví, ale cenu houslí to nedělá, spíš degraduje. Pouzdro nestojí zanic, mizerný lowcoast, to nikdo nechce. A housle, dle fotky, obyčejná dřevěná bedýnka. A podbradek je tak pro dítě v roce 1975. Hráč by to nikdy nepoužil. Prodávajícímu ani nestojí za to tam nainstalovat kobylu a dát slušné struny. Proč vůbec někomu stojí za to posílat někam fotky něčeho, co nefunguje, je z mizerného materiálu, je to potřeba doladit, doštelovat, dát do toho peníze ....... Co si ti lidé myslí?
Jakube, nejde o cenu houslí, jde o to, že jsi obyčejný lenoch, vyžírka, sráč, který chce nějak ojebat lidi s minimálním úsilím. Nečestný člověk.
Jakube, nejde o cenu houslí, jde o to, že jsi obyčejný lenoch, vyžírka, sráč, který chce nějak ojebat lidi s minimálním úsilím. Nečestný člověk.
Tak jestli to někde našel, nepřijde mi nijak sráčovské se zeptat, co za to může dostat.
Stačí odpovědět - cenu to nemá, hoď to do kamen. Nechápu takovou hysterii.
Stačí odpovědět - cenu to nemá, hoď to do kamen. Nechápu takovou hysterii.
Ukázal jste, že jste sobecký, arogantní sráč jak píšete vy. Někdo chce poradit a vy jen urážíte, lituji lidí co s Vámi a ve vašem okolí žijí. I když bych tak tipoval, že jste zahořklý trouba, o kterého nemá nikdo zájem no prostě ubožák.
Hodně štěstí ve vašem ubohém životě. Ostatním děkuji za radu.
Hodně štěstí ve vašem ubohém životě. Ostatním děkuji za radu.
Jakub: spíš jde o to, že pánové Prskyn a Starypard tady dali pár rad, jak takový dotaz má smysl vkládat, co by tam mělo být (a taky mimochodem jak to vypadat nemá).
A bum. Pár dní - a hned další dotaz naprosto že stejného vrhu. Někdo tady byl líný si aspoň přečíst pár příspěvků výše ( když už ne celé téma), aby mohl dostat nějakou smysluplnou odpověď. A poté, co dostal zcela oprávněně ironickou odpověď se hned uráží jako typický představitel "generace Z"
A bum. Pár dní - a hned další dotaz naprosto že stejného vrhu. Někdo tady byl líný si aspoň přečíst pár příspěvků výše ( když už ne celé téma), aby mohl dostat nějakou smysluplnou odpověď. A poté, co dostal zcela oprávněně ironickou odpověď se hned uráží jako typický představitel "generace Z"
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Zrovna ten Thomastik struník nějakou cenu má. To ostatní jde opravdu spíš do mínusu....
Jakube, neber to osobně, prostě se stalo to, že jsem tady obden viděl obdobné příspěvky, vraky houslí, mizerně nainstalované, mizerně nafocené a s nesmyslnými dotazy typi - kolik to stojí. Shodou okolností jsem v uplynulém období kupoval pro sebe dvoje housle, tedy jsem tím žil. A podobné dotazy či inzeráty podobného typu mne dost sraly. A právem.Jakub.nev píše: 22.02.2025 12:21 Ukázal jste, že jste sobecký, arogantní sráč jak píšete vy. Někdo chce poradit a vy jen urážíte, lituji lidí co s Vámi a ve vašem okolí žijí. I když bych tak tipoval, že jste zahořklý trouba, o kterého nemá nikdo zájem no prostě ubožák.
Hodně štěstí ve vašem ubohém životě. Ostatním děkuji za radu.![]()
Též ti přeji hodně štěstí, snad jsem i poradil, i když způsobem, který tě vyvedl z míry. Myšleno to ale bylo dobře. My starci, co hrajem přes 45 let si holt nebereme servítky, protože nám je prostě už všecko u prdele.
Ať s těmi houslemi dobře pochodíš.
Nejlépe by bylo je dát zalevno (pár tisíc) dohromady, ať to nějak vypadá a pak je nabízet za vyšších pár tisíc, s tím, že to někdo koupí pro začátek v lidušce. Každopádně, po všech investicích a úpravách na tom budeš mít tak tisíc, dva, zisku. Za dost práce do toho vložené. Takže to nestojí za to.
Prodám staré housle
Rada bych prodala své housle, už na ně nehraju a leží ve skříni. Prosím také o návrh ceny, nedokážu posoudit jakou mají hodnotu. Uvnitř je štítek, ze jsou vyrobeny panem Prokopem v Chrudimi roku 1914.
cake,kolik roků ti je ?
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Hele, když jsi na ně, čtyřicetisedmi letá, 40 let hrála (protože čeští rodiče zapisují na housle své prcky asi takhle), tak víš nebo nevíš, jak hrají a zač stojí? Já hraju padesát pět let. A sakra dobře vím, za kolik mé troje housle stojí. Prodám ti smyčec, který je dražší než moje nejlevnější housle ..... nebo naopak. Dobrému hráči, který nepošilhává po filharmonii, tam se ještě leccos snese, ani po komorním kvartetu (kde potřebuješ lepší nástroj), stačí i housle do deseti tisíc (myšleno starší, na inzerát). A právě pro ty (v dnešních cenách) pan Prokop tenkrát housle vyráběl. Byly to bedýnky sekané na množství a občas si někdo s něčím pohrál, má i lepší nástroje. Na druhou stranu, i ze seriové výroby se občas vyloupne nástroj velmi dobrý, protože se zrovna sešlo dřevo a nějaké ty milimetry a půlmilimetry v součtu těch komponentů, které tvoří ten akustický projev. Kam myslíš, že patří to tvoje? Ty, jaký máš názor? Já si myslím, že dobře víš, jakou mají hodnotu.
A jaký bude mít význam to, co tady my ostatní naplkáme? Zvedne to cenu těch houslí?
A jaký bude mít význam to, co tady my ostatní naplkáme? Zvedne to cenu těch houslí?
Prosím o odhad ceny
Dobrý den. Mám po tátovi housle. Na štítku: Benjamin Patočka č.506g v Jičíně 1925. Tištěno: Antonius Stradivarius Cremonensis Faciebat anno 1736. Vzala jsem je do zušky, aby se na ně někdo kouknul a verdikt: vyměnit kobylku, struny a naladit. Ale cenu nedokázali odhadnout. Prosím dokáže mi tu někdo určit jejich cenu? Moc děkuji
Tyhle housle mohou mit cenu. Zajdi s tim za znalcem. Patocka byl docela renomovany houslar, tyhle housle vyrobil 6 let pred definitivnim odchodem. Jen pokud bys delala udrzbu, mysli na to, ze maji lihovy lak. Takze to radeji nech na odbornikovi. Muj odhad 4500 + podle skutecneho stavu. Jeho housle se prodavaji i za 20 000
Já teď podobné kupuji za 3.700. Pokud budou hrát, třeba na ně budu hrát. Pokud ne, prostě je vyhodím. Jsou na světě tisíce, možná desetitisíce, houslí (a kytara - toto je především kytarové forum), které opravdu nestojí za to hrát ..... a dokonce ani o nich mluvit. Odnést do konťáku.
Housle jsou buď hratelné, nebo nikoliv.
Nic jiného nemá smysl.
Mimochodem, kloudný smyčec na Kytarách stojí dobře deset litrů.
A to nejni ten nejlepší.
A ten váš asi nebude použitelný ......
Nebo ano?
Klidně je koupím, ale chcu slyšet je a jen to, že na ně někdo hrál, že se hrají, že se na to dá hrát, že na to někdo dal slušné struny, že mu to za to stálo (struny nestojí pár stovek, stojí víc), že má smyčec slušné žíně (to nestojí stovku, stojí to víc) ......
Proč se lidé nekonečně ptají, kolik stojí fotografie?
Housle jsou buď hratelné, nebo nikoliv.
Nic jiného nemá smysl.
Mimochodem, kloudný smyčec na Kytarách stojí dobře deset litrů.
A to nejni ten nejlepší.
A ten váš asi nebude použitelný ......
Nebo ano?
Klidně je koupím, ale chcu slyšet je a jen to, že na ně někdo hrál, že se hrají, že se na to dá hrát, že na to někdo dal slušné struny, že mu to za to stálo (struny nestojí pár stovek, stojí víc), že má smyčec slušné žíně (to nestojí stovku, stojí to víc) ......
Proč se lidé nekonečně ptají, kolik stojí fotografie?