Multiefekt hezky poporadku ...

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Pawlik

Re: Multiefekt hezky poporadku ...

Příspěvek od Pawlik »

Spíš výrazně líp. Fractal tomu dá zvuk, ten wedge monitor tlak... Jediný, kdo si bude stěžovat, budou myši (pokud v baráku nějaké máte) a nebo sousedi (detto).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

mame kocoura ... akorat je prezranej a linej ... na chalupe ale chytnul v letu netopyra kdyz sedel na okne a asi se nejak z toho lekl, tak se jen otocil a "vyplivnul" toho netopyra do mistnosti .. netopyr se tam zacal placat, bylo as pul sesty rano, moje zena kdyz se vzbudila tak s jecenim utekla, ale asi za 3 sekundy se pokusila vratit zpet po naseho kluka (tenkrat asi dvouletyho) ... ja mezitim za asistence naseho Čurdy (kocoura) netopyra chytnul do trika a pustil ven ... odletel zda se v klidu nezranen .. takze pokud to vyzene mysi, bude to jedine dobre
affordano

Příspěvek od affordano »

Z praktického soudku - myslím, že jsem tady svoje zkušenosti live s Behringer F1220D popsal již dříve dostatečně a domnívám se, že tvoje zadání splní bez problému. Určitě existují lepší bedny, ale já přímo s touhle hraju v jedné sedmičlenné kapele s dost hlasitým bubeníkem a v jedné čtyřčlenné partě bez bicích a obě zadání splňuje bedýnka velmi slušně - zatím jsem jí na pódiu víc než na 3/4 výkonu nemusel nikdy dávat, sice žádný metal nehrajem, ale Párply třeba jo. Beru to hlavně jako referenční poslech, to důležité posílám druhým párem výstupů přímo z Headrushe zvukaři, někdy ale hrajem kytary rovnou z pódia bez přizvučení a jde to taky. Spíš se bojím, aby pro tvoje použití nebyla bedna hlasitá až moc... Měl jsem i Laney plasťák a tohle je IMHO lepší. P.S. máme kočku a ta loví jenom motýly, většinou naštěstí neúspěšně (-:
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

jj, sak diky moc ... ja skoro nepochybuju, ze budu spokojenej ... navic jsem extremne rad, ze jsem si nakonec po diskusi zde koupil toho fractala fm3 i kdyz stal 22 litru misto puvodne zamysleneho line6 hx stompa co by stal 10 ... jsem z fractala uplne nadsenej ...

jediny, co me zacalo trosku stvat je, ze jsem nejak zabredl do vsech tech moznosti a kombinaci a misto abych hral, tak realne z hodiny hrani na kytaru, kdyz ji tomu venuju, se fakt treba pulku az tri ctvrte casu rejpu ve fraktalu misto abych hral/cvicil ...
José

Příspěvek od José »

:D :D A vracíme se na začátek vlákna - to ještě počkej až to budeš zapasovávat do kompletního a komplexního zvuku bandu :D
cid

Příspěvek od cid »

Já bych se optal, kde se třeba Fractal opravuje? Ono se to musí poslat do Anglie? Rozbije se všechno a já narazil na nějaké stránky, kde byly ceny oprav, to jsem se docela divil a nevím, jak to má třeba Kemper? Já bych se bál koupit podobné zařízení z druhé ruky a bez záruky koupit, jak to vidíte Vy?
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@cid - opravuje se to kde se to opravuje .. z jake to koupis ruky na to nema zadnej vliv ;) ...
Placka

Příspěvek od Placka »

cid píše: 25.04.2025 22:37 Já bych se optal, kde se třeba Fractal opravuje? Ono se to musí poslat do Anglie? Rozbije se všechno a já narazil na nějaké stránky, kde byly ceny oprav, to jsem se docela divil a nevím, jak to má třeba Kemper? Já bych se bál koupit podobné zařízení z druhé ruky a bez záruky koupit, jak to vidíte Vy?
Hodně záleží na ceně. Když fm3 koupíš za 22k ( nemáš zač, poručíku Dane:)), tak je oproti ceně nového dobře zohledněné riziko, že se něco pokazí. Já třeba kupoval QC asi jen o 4-5 tisíc levněji než novy, ale zase byl stále v záruce, což se vyplatilo, protože se tohle "apple-like super spolehlivý zařízení" podalalo hned ve dvou ohledech, naštěstí vše opravili v rámci Thomann záruky...

Jinak jasné, u techhle Digi věcí je riziko, že ti doma zůstane mrtvá cihla dycky nenulovy.

A ke šteluňgu - já mám sice QC s "nekonečnýma" možnostma, podporou pluginu a já nevím čím vším a samozřejmě jsem experimentoval s vlastníma captures atd. Ale nakonec jsem si nastavil čtyři základní zvuky clean/edge of breakup/crunch/lead a naprosto si s nima vystačím a vlastně už nic neladim, i když by se určitě daly naladit "lepší" zvuky.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@Placka - ja to mam od tebe ??? o.O
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@Placka - tak mam teda to fm3 od tebe a nebo ne ?
Placka

Příspěvek od Placka »

Ne, to byla jen taková nadsázka, jestli jsi ho koupil přes ten mnou postovanej link/inzerát...jakože doporučení
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

aha ... no, koupil jsem ho pres hudebni bazar od borce z Prahy .. napadlo me jak jsi to psal, jestli jsi to nebyl ty, protoze borec mi slevil z puvodnich 24.5 na 22 - normalne jsem se ho zeptal, jestli by neslevil, ze mi to za tech 24.5 prijde docela dost (v tu chvili tam byly jine dva oba k dispozici za 22-23, akorat nebyly z Prahy)

ze bych koupil fm3 jsem napsal uz uz jako uvahu v uvodnim postu v tomhle vlaknu .. vlastne jsem si nebyl jistej, jestli takhle drahej ten efekt mam koupit .. nakonec mi tady mnozstvi lidi poradilo, ze ty fractaly jsou fakt dobry, tak jsem do toho sel (a jsem fakt rad)
affordano

Příspěvek od affordano »

Fractal je špička, s tím určitě chybu neuděláš. Když zvládneš to trošku složitější nastavování... Já jsem z důvodu jednoduchosti šel do Headrushe, už mám dva, viz Co jsme zrovna koupili, ten touchscreen je prostě boží. Ve fázi rozhodování a porovnávání jsem narazil na tohle bezvadné srovnání půdorysů všemožných mulťáků - věřím, že to není od věci a někomu se to tady šikne:
https://drive.google.com/file/d/1mE9nY7 ... wIb4Z/view
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

@affordano - ja to ve vysledku uplne cely delam jen pres ten fm3-edit pres pocitac ... to se docela da ... porad sice bojuju s tim ohromnym mnozstvim nastaveni, defakto ale hraju uz jen s nejakejma 3-4ma presetema ktery modifikuje uz jen pomoci scenes a channels .. Jako to nastaveni na tom fractalu a ta vnitrni logika Presets->Channels->Scenes je proste fakt dobra .. Furt se s tim ucim, furt to vlastne nepouzivam na zemi (klikam to cely mysi) ale myslim, ze uz jsem pochopil tu logiku a tady neni problem vubec zadnej ...
affordano

Příspěvek od affordano »

Jasně, když tomu člověk dá ten čas, tak si cestu vždycky najde, a u Fractalu se to určitě vyplatí. U Headrushe je učební křivka hodně lehká, i když princip je vlastně podobný (Preset-Rig-Scene-Setlist), zase se ale ozývají hlasy ohledně spolehlivosti, tak snad mi vydrží... Co monitor, už ti dorazil? Jinak ten Bespeco kabel, co jsem uváděl výše (mám různé, 3m a 6m), je kromě ceny fajn i v tom, že je modrý, takže při balení na pódiu ve tmě máš větší šanci, že ho nezaměníš se zvukařovou spletí a nezapomeneš ho tam. Je to drobnost, ale potěší...
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

Monitor jeste nedorazil ... A kdovi, jestli dorazi .. Sledovani zasilky na Thomann pise

Celní: Zboží zpracovává celní orgány.

Je tam jeste proklik na postaonline a tam to pise

12.5.2025 Vrácení zásilky vyměňovací poště. 22000 mezinárodní provoz

nechapu, proc se resi clo ... dyk EU ne o.O
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Někde se stala chyba. Napiš Thomannovi, jestli od nich bylo vše OK, že to skončilo na celnici. To mi hlava nebere.
affordano

Příspěvek od affordano »

To se mi u Thomanna v životě nestalo, safra, nejsme Filipínci... Držím palce, ať se kluci němečtí zmátoří!!!
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

uz se to zase asi rozjelo .. stav u thomanna je zaseklej na `Zboží zpracovává celní orgány' ale na postaonline uz to poskocilo na `Přeprava zásilky k dodací poště.' .. uplne v klidu :) ... trosku se toho bojim az to prijde domu, protoze budou otazky ... a navic jsem dneska udelal taktickou chybu neb jsem silene nadaval ze vybojka do xenonu vysla i s vymenou na 4 litry a sam jsem si koupil tohle ...
affordano

Příspěvek od affordano »

Uspořádej pak doma přes tu bedýnku karaoke session a rodina bude spokojená, ještě budeš pochválenej... :lol:
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“