Ahoj,
koupil jsem si B stock kombo Orange Crush 12 a nevšiml jsem si, že součástí není adaptér.
Kde a jak mám vybrat adaptér pro toto kombo?
V návodu, co jsem našel v PDF, je jenom suchá poznámka, že je potřeba používat originální adaptér (ten nemám), nebo dodržovat správné parametry (v těch se nevyznám).
Na kombu je zezadu u vidlic pro adaptér toto:
AC MAINS 50/60 Hz
FUSE: 220-240V: T160mA L 250 V
V černém písmu pod tím (asi pojistka?) je tohle: USE ONLY WITH 250 V FUSE.
vlevo ještě 23 VA (to vůbec netuším, co znamená).
Switch je přepnutý na 230 V (to tak bylo a tipuju, že to bude pro EU zásuvky správně).
Fotky toho zadku komba jsou v odkazu na kytarách:
https://kytary.cz/orange-crush-12/HN158 ... crush%2012
Na kytarách jsem našel kabely ADAM HALL s různými čísly (50, 100, 200 ...)
Např.:
https://kytary.cz/adam-hall-4-star-pkd-0200/HN256101/
Jaký kabel mám koupit? V parametrech a druzích koncovek se moc nevyznám a když zkouším hledat jinde na eshopech, většinou mi to nabízí adaptéry na kytarové efekty.
Napájecí kabel k Orange Crush 12
Pravidla fóra
Re: Napájecí kabel k Orange Crush 12
Jakýkoli s takovou koncovkou, stejné jsou u PC, monitorech, tiskárnách atd.
nedivil bych se, kdyby se ti nějaký doma povaloval aniž bys to věděl
nedivil bych se, kdyby se ti nějaký doma povaloval aniž bys to věděl
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
To číslo udává délku (50 cm, 100 cm, ...) - není to žádný standard, jen označení výrobce.tom15 píše: 15.05.2025 22:02 Na kytarách jsem našel kabely ADAM HALL s různými čísly (50, 100, 200 ...)
Např.:
https://kytary.cz/adam-hall-4-star-pkd-0200/HN256101/
Hraju na kytary a mašinky
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, standardní IEC napájecí patchcord, tedy žádný adaptér, ale jen kabel. Divím se, že ho výrobce neposkytuje v balení ke kombu.
Výrobce ho s největší pravděpodobností poskytuje (ještě se mi snad nestalo, abych ho musel kupovat zvlášť), spíš bych řekl, že se někde "zatoulal" protože se jedná o B-stock. Zákazník při vracení zapomněl přibalit (nebo "zapomněl", sice se jedná o kabel, kterých má člověk doma více než spotřebičů, ale mohla tam být třeba atyp délka, která se normálně blbě shání -; třeba u Warwick Gnome byl kabel pětimetrový, to se jen tak nevidí), prodejce pak před znovu zabalením odfláknul kontrolu...
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ten B stock jsem přehlédl, tím se to vysvětluje.
Taky mě překvapilo, že je možné dodávat kombo bez kabelu, ale koukám znovu na eshop a bylo tam doslova uvedené, že "adaptér není součástí".
Nejsem moc technicky zdatný a s tím, jak se u efektů řeší polarita a u boxů impedance apod., tak jsem se chtěl radši zeptat, než udělám nějakou blbost.
Díky za rady, koupil jsem v elektru napájecí kabel pro monitory a PC a kombo už hraje. Zní to parádně, má dost odstínů zkreslení a i čistý zvuk je super.
Nejsem moc technicky zdatný a s tím, jak se u efektů řeší polarita a u boxů impedance apod., tak jsem se chtěl radši zeptat, než udělám nějakou blbost.
Díky za rady, koupil jsem v elektru napájecí kabel pro monitory a PC a kombo už hraje. Zní to parádně, má dost odstínů zkreslení a i čistý zvuk je super.