Multiefekt hezky poporadku ...
Pravidla fóra
Re: Multiefekt hezky poporadku ...
Tak uz mi Behringer f1220d dorazil ... jestli je z preklizky a nebo necoho jinciho nevim, je peclive polepenej kobercem, ale kvalita vypada velmi solidne .. za ty prachy .. jeste jsem ho nezvladl poradne vyzkouset ... ale ohulit se docela da ... kdyz ho dam na pulku (coz byl zatim max) tak uz vali jako maly lampovy kombicko (aka 15w) ...
On je tam pak za polovinou dráhy další nárůst hlasitosti strmější, asi to nemá úplně linární průběh. Taky je dobrý případně úplně stáhnout ten feedbacker a zkusit ještě poladit intenzitu signálu na výstupu z Fractalu. No tak gratuluju - na to, jakej je to relativně malej a lehkej prcek, to nehraje špatně - mě to teda hlasitostně stačí a uvažuju ještě o druhým do sterea či jako backup...
me hlavne bavi, ze to nema takovej ten nelinearni drop na vejskach a basech jako kdyz clovek hraje na mensi hlasitost s klasickym kombem ... musim rict, ze jsem dost prekvapenej, jak konzistentni zvuk to ma kdyz hraju (pres fractal fm3) na sluchatka (mam akg k240 mk2) Vs na nizkou hlasitost do toho odposlechu (bhringera f1220d)
uz jsem to testoval ohuleny a na vyssi hlasitost to je uhuhlany a neda se to srovnat s opravdovym aparatem (jeste jsem si nekupil ten laney lfr-212), ale dela to presne to, co jsem chtel ... funguje to plnohodnotne jako nahrada malyho komba (ekvivalent cca 15-30w) a hlavne hraje to fakt solidne na nizsi domaci/treningove hlasitosti ...
znovu rikam, nechapu ty pocty toho vykonu, na papiru to ma 250w ale hraje to podle me na max jako cca 20-30W lampa (je to vic nez 15 a min nez 30 ... kdyz porovnam se svym irt60-212 a 15w peavey) .. nicmene porad to stoji min nez "bura" a kdyz se kouknu kolik dneska stoji na kytary.cz (a nebo u thomanna) 15w komba s 12 palcu reprakem tak ten pomer cena*vykon je naprosto fantastickej ....
uz jsem to testoval ohuleny a na vyssi hlasitost to je uhuhlany a neda se to srovnat s opravdovym aparatem (jeste jsem si nekupil ten laney lfr-212), ale dela to presne to, co jsem chtel ... funguje to plnohodnotne jako nahrada malyho komba (ekvivalent cca 15-30w) a hlavne hraje to fakt solidne na nizsi domaci/treningove hlasitosti ...
znovu rikam, nechapu ty pocty toho vykonu, na papiru to ma 250w ale hraje to podle me na max jako cca 20-30W lampa (je to vic nez 15 a min nez 30 ... kdyz porovnam se svym irt60-212 a 15w peavey) .. nicmene porad to stoji min nez "bura" a kdyz se kouknu kolik dneska stoji na kytary.cz (a nebo u thomanna) 15w komba s 12 palcu reprakem tak ten pomer cena*vykon je naprosto fantastickej ....
Jo, já to beru taky tak, hlavně mi to vyřešilo problém se směrovostí kytarového komba, když není kam kombo na pidi pódiu nějak rozumně postavit a naklonit. Zvláštní, že se ti zvuk při vyšší hlasitosti hltí, to mě nedělá, ale nehraju žádný metalový party v drop C, pravda. Nebo dávaj do novějších f1220d už jiné repráky? Já ho mám tak tři, čtyři roky, těžko říct... Každopádně za ty prachy spíš příjemné překvapení, není tam takový to trapný dunění co některý velký plasťáky umějí vyprodukovat. Ale pohybujeme se opravdu v nejnižší cenové kategorii, tak hlavně, aby monitor vydržel provozně, zatím ok. Nevím, jestli výkon odpovídá cca 30W lampě, já se musím v sedmičlenné bandě spíš zeslabovat, ale pocit 250W z toho rozhodně taky nemám
.
A není ten rozdíl (subjektivně vnímaného) výkonu v tom, že lampové kombo hraje jen v určitém omezeném spektru, zatímco ty širokopásmové bedny ho mají o dost, světe div se, širší?
Ja normalne na sednicku hraju v drop Ab (mam standardne half-tone down) a tahle mala vec hraje fakt dobre, ale jakmile to ohulis (75% hlasitosti +) tak uz mi pripada ze tam degradace docela je na ten nizkej ton ....
bohuzel to nemam s cim jinym porovnat nez s lanyzem irt60-212 a ten proste hraje extremne dobre na pulku hlasitosti coz se zda, ze je max f1220d, kde behringer uz strasne huhla .. takze to je takova moje primitivni matematika, ktera me dovedla k tomu, ze ten behringer ma fakt super zvuk jako ekvivalentni kombicko cca 15-30w (ale ten super zvuk tam bude neco jako ekvivalent vykonu 15-20W)
ale samozrejme ono porovnavat takhle vykon komba podle zvuku a dojmu je osemetny ...
bohuzel to nemam s cim jinym porovnat nez s lanyzem irt60-212 a ten proste hraje extremne dobre na pulku hlasitosti coz se zda, ze je max f1220d, kde behringer uz strasne huhla .. takze to je takova moje primitivni matematika, ktera me dovedla k tomu, ze ten behringer ma fakt super zvuk jako ekvivalentni kombicko cca 15-30w (ale ten super zvuk tam bude neco jako ekvivalent vykonu 15-20W)
ale samozrejme ono porovnavat takhle vykon komba podle zvuku a dojmu je osemetny ...
takze jeste jinejma slovama ... kdybych mel hrat zive a nejak vic ten zvuk prezentovat, tak si proste koupim opravdovou bednu (napr. https://hudebnibazar.cz/laney-lfr-212/ID671300/) .. tahle mala bedynka je ale na domaci hrani presne to co jsem chtel (a co jsem cekal
), pomer cena*vykon za ty prachy naprosto triumfalni ... pokud mi vydrzi par let, tak naprosta spokojenost ... znovu pripominam, muj plan je
1) velkej aparat na velky hrani - lanyz lfr-212 (zatim jeste nemam)
2) malej odposlech na domaci hrani + eventuelne malou stage, + mozna kombinace jako odposlech s velkym aparatem - behringer f1220d
lanyz lfr-212 stoji novej asi 17 litru
behringer f1220d stoji 4790
tvl, dyk to je naprosta nadhera ... pokud i ten lanyz bude hrat tak, jak cekam, tak cumim na drat ...
1) velkej aparat na velky hrani - lanyz lfr-212 (zatim jeste nemam)
2) malej odposlech na domaci hrani + eventuelne malou stage, + mozna kombinace jako odposlech s velkym aparatem - behringer f1220d
lanyz lfr-212 stoji novej asi 17 litru
behringer f1220d stoji 4790
tvl, dyk to je naprosta nadhera ... pokud i ten lanyz bude hrat tak, jak cekam, tak cumim na drat ...
Tak dvě dvanáctky v celkem velkém boxu s lampovým zesikem udělají větší masakr, o tom žádná. Ten Behringer má fakt malinkou litráž, to se musí někde projevit. Širokopásmovost asi (alespoň u mých zvuků) zas takovou roli hrát nebude, mám IR z obou stran docela dost ořezané. Sedmistrunku nevyužívám, to háčko může určitě dělat rotyku, zase ale dost používám oktáver -12 dolu a problémy s tím nemám.
ja taky nemam problemy
.. jsem absolutne spokojenej s vykonem bedynky za necelych 5 litru .... hlavne je skvela ta ergonomie, tzn kabely pichas dopredu a ma to ten EQ .. kdyz hraju potichu tak si dokazu pomoci toho EQ ten zvuk normalizovat ze to zni fakt hodne dobre, uplne jak kdyby si clovek poustel uz hotovej mix ... tvar bedny absolutne zadnej problem taky protoze hraju proste s bednou1.5m od sebe takze reprak miri primo na me ..
musim rict, ze za moji cca 25 let elektricko-kytarovou karieru jsem uz dlouho nemel tolik radosti z kupu nejakyho vybaveni jako tedka letos, kdyz jsem presel z old-school pedalboardu na fx (fractal fm3) a koupil jsem si k tomu tuhle malou bedynku ... (jeste se tesim na dokoupeni ~manana toho velkyho lanyze lfr-212 - to uz je ale fakt takove ciste fandovstvi protoze v kapele nehraju a kupuju si to jen kvuli tomu, ze si to muzu dovolit/chci to jen pro radost a proto, ze mam rad celej zivot lanyze)
musim rict, ze za moji cca 25 let elektricko-kytarovou karieru jsem uz dlouho nemel tolik radosti z kupu nejakyho vybaveni jako tedka letos, kdyz jsem presel z old-school pedalboardu na fx (fractal fm3) a koupil jsem si k tomu tuhle malou bedynku ... (jeste se tesim na dokoupeni ~manana toho velkyho lanyze lfr-212 - to uz je ale fakt takove ciste fandovstvi protoze v kapele nehraju a kupuju si to jen kvuli tomu, ze si to muzu dovolit/chci to jen pro radost a proto, ze mam rad celej zivot lanyze)
Taky jsem byl překvapený, jak pohodový pro mě přechod na Headrush a odposlech byl, po předchozích zkušenostech s různými multiefekty jsem byl dost skeptický, ale je to v pohodě, už bych (asi) zpátky klasický pedalboard a kombo nemusel - i když kdoví, jestli se jednou celý ten digitální svět zhroutí, tak budem ještě prstíčkem hrabat.... 
sak ja po uvazeni nebudu svoje kombo prodavat ... moje klasicky lampovy 60w kombo rozhodne je nejlepe hrajici aparat, co zatim mam ... sak muzu vypnout ve fractalu amp+cab modeling a normalne pres to hrat jen fx ... a proste ten lanyz ironheart je fakt bozi kombo se super zvukem ... tak maximalne bych uvazoval mit spis zvlast hlavu (takze irt60h a nebo irt120h) a k tomu bednu ... az potkam na hudebnim bazaru tuhle hlavu za dobrou cenu, tak to klidne koupim ...
ja jsem ve skutecnosti takovej trochu krecek .. kdybych mel misto (a byl Rotschild) tak vubec nikdy zadnou starsi vybavu neprodavam a nejradsi bych furt dokupoval novou a dalsi ... mym snem neni mit garaz plnou aut jako sejkove ... ja bych byl mnohem spokojenejsi s obrovskym studiem a v nem spousta kytar a aparatu
...
edit: btw, ten klasickej ironheart
https://www.laney.co.uk/discontinued/irt60h
https://www.laney.co.uk/discontinued/irt120h
uz je discontinued a je nahrazenej radou big-black-cock (bcc) ironheart
.. wtf
https://www.laney.co.uk/amps/guitar/iro ... bcc-irt60h
https://www.laney.co.uk/amps/guitar/iro ... cc-irt120h
ja jsem ve skutecnosti takovej trochu krecek .. kdybych mel misto (a byl Rotschild) tak vubec nikdy zadnou starsi vybavu neprodavam a nejradsi bych furt dokupoval novou a dalsi ... mym snem neni mit garaz plnou aut jako sejkove ... ja bych byl mnohem spokojenejsi s obrovskym studiem a v nem spousta kytar a aparatu
edit: btw, ten klasickej ironheart
https://www.laney.co.uk/discontinued/irt60h
https://www.laney.co.uk/discontinued/irt120h
uz je discontinued a je nahrazenej radou big-black-cock (bcc) ironheart
https://www.laney.co.uk/amps/guitar/iro ... bcc-irt60h
https://www.laney.co.uk/amps/guitar/iro ... cc-irt120h
tak update po 3 mesicich - je to uplna fantasie
.. neni to nijak slozity ... trosku slozity to bylo prvni tejden, ted uz je to pohoda .. vyznamne jsem zjednodusil svoje presets ... ty DynaCabs je proste naprosto brutalni .... hlavne jak jde zkombinovat cab1+2 ... myslel jsem, ze budu pouzivat na fractalu hlavne efekty ale ja pouzivam ve finale z 95% amp+cab ...
nevim, jak je to u konkurence, jestli je line6|headrush|kemper|mooer|boss|valeton|aj stejne dobrej, lepsi, horsi, zvukove a nebo ovladanim, ale fractal fm3 je naprosta bomba ... jsem z nej uplne nadsenej .. takze diky jeste jednou, ze jste me k tomu rozhoupali ... ze zacatku jsem cilil na line6 hx stomp a nebo valeton gp200 ... jsem fakt rad, ze mam fractal
nevim, jak je to u konkurence, jestli je line6|headrush|kemper|mooer|boss|valeton|aj stejne dobrej, lepsi, horsi, zvukove a nebo ovladanim, ale fractal fm3 je naprosta bomba ... jsem z nej uplne nadsenej .. takze diky jeste jednou, ze jste me k tomu rozhoupali ... ze zacatku jsem cilil na line6 hx stomp a nebo valeton gp200 ... jsem fakt rad, ze mam fractal
Rad bych se zeptal jeste na jednu vec ... muj multiefekt je vlastne preamp (predzesilovac) ... aktivni bedna (aka Lanyz LFR-212) je aktivni diky tomu, ze ma v sobe poweramp (koncovej zesilovac) .. nekde jsem i nasel, ze jsou i "neutral power amps" ... co je treba tohle ???
https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... shure.html
a nebo vubec cela tahle sekce ?
Moje uvazovani je nasledujici: lanyz stoji patnacku a je to kompaktni 30kg bedna ... kdybych mel zvlast poweramp, tak budu flexibilnejsi a muzu k nemu mit akorat ruzne repraky ... cenove to mozna vyjde +/- stejne ...
jako samozrejme chapu, ze bych si klidne mel zacit proslapavat cestu sam kupovanim a zkousenim .. to se mi ale moc nechce ... rad si necham poradit ...
https://www.idealo.de/preisvergleich/Of ... shure.html
a nebo vubec cela tahle sekce ?
Moje uvazovani je nasledujici: lanyz stoji patnacku a je to kompaktni 30kg bedna ... kdybych mel zvlast poweramp, tak budu flexibilnejsi a muzu k nemu mit akorat ruzne repraky ... cenove to mozna vyjde +/- stejne ...
jako samozrejme chapu, ze bych si klidne mel zacit proslapavat cestu sam kupovanim a zkousenim .. to se mi ale moc nechce ... rad si necham poradit ...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Ta sekce solid state heads jsou normální tranzistorové hlavy, resp. mají aspoň solid state koncák (protože je tam zahrnut třeba i Kemper). Tzn. mají preamp i power amp, je to kompletní hlava. Už k ní chybí jen kytarový box.
Ten první odkaz, co tam máš je bezdrátová vysílačka, to nevím, proč jsi to tu do toho začal míchat
.
Jestli hledáš zvlášť koncový zesilovač k nějaké pasivní bedně, musíš hledat v sekci "koncové zesilovače".
Ale to pak zas budeš řešit kompatibilitu s pasivní bednou, moc nechápu výhodu toho mít to zvlášť.
Ten první odkaz, co tam máš je bezdrátová vysílačka, to nevím, proč jsi to tu do toho začal míchat
Jestli hledáš zvlášť koncový zesilovač k nějaké pasivní bedně, musíš hledat v sekci "koncové zesilovače".
Ale to pak zas budeš řešit kompatibilitu s pasivní bednou, moc nechápu výhodu toho mít to zvlášť.
spatnej odkaz .. chybicka, chtel jsem dat tenhle odkaz https://www.thomann.de/intl/orange_pedal_baby_100.htmHendrek píše: 15.07.2025 6:40 Ten první odkaz, co tam máš je bezdrátová vysílačka, to nevím, proč jsi to tu do toho začal míchat.
Ok, kaslu na to ... koupim lanyze lfr-212 ... hledal jsem nejake recenze, cetl jsem i na forum.fractalaudio.com ... vsichni ho chvalej ... nenasel jsem na nej nic negativniho
Resil jsem s Petrem F. z ESH ze mi postavi 2x12 bednu s Celestionama ... Porad tapu stran toho powerampu ... Mel bych mit
Kytara -> Fractal (Power Amp Modeling OFF, Cab Modeling BYPASSED / nebo Output 2 primo mimo Cab block) -> Poweramp -> 2x12 bedna
Ted jsou dve moznosti ..
1) muzu mit tuhle zrudu a pokud tomu dobre rozumim, ta mi umozni mit `Power Amp Modeling ON' na fractalu kdyz budu mit zmacklej ten cudlik Cab Sim on/off ??? Co teda ten cudlik Cab Sim 0/1 dela ??? o.O .. treba ta jejich 170ka to nema .. Co to teda znamena? Ze neni neutralni a ja bych mel mit na Fractalu porad `Power Amp Modeling OFF' s tou 170tkou ???
2) muzu mit opravdovej lampovej poweramp (idealne od ESH) jak strasne prosazuje Petr.F pac vsechno solid-state je prece sracka ... (a samozrejme Power Amp Modeling OFF)
Je to docela sranda, uz se to prodrazuje, ale ja si delam fakt na stary kolena radost a mam z toho fakt radost jako malej kluk takze to je vlastne krasny .. Ten muj finalni rig by pak byl
Fractal fm3 (stal me asi 20k z druhy ruky)
Poweramp (ie SD PowerStage 200 stoji na Thomannovi 14.3k)
2x12 bedna od ESH (by me mela vyjit podle repraku na 12-15k)
Jeste jednou dopredu dekuju moc za vasi nekonecnou trpelivost ...
Kytara -> Fractal (Power Amp Modeling OFF, Cab Modeling BYPASSED / nebo Output 2 primo mimo Cab block) -> Poweramp -> 2x12 bedna
Ted jsou dve moznosti ..
1) muzu mit tuhle zrudu a pokud tomu dobre rozumim, ta mi umozni mit `Power Amp Modeling ON' na fractalu kdyz budu mit zmacklej ten cudlik Cab Sim on/off ??? Co teda ten cudlik Cab Sim 0/1 dela ??? o.O .. treba ta jejich 170ka to nema .. Co to teda znamena? Ze neni neutralni a ja bych mel mit na Fractalu porad `Power Amp Modeling OFF' s tou 170tkou ???
2) muzu mit opravdovej lampovej poweramp (idealne od ESH) jak strasne prosazuje Petr.F pac vsechno solid-state je prece sracka ... (a samozrejme Power Amp Modeling OFF)
Je to docela sranda, uz se to prodrazuje, ale ja si delam fakt na stary kolena radost a mam z toho fakt radost jako malej kluk takze to je vlastne krasny .. Ten muj finalni rig by pak byl
Fractal fm3 (stal me asi 20k z druhy ruky)
Poweramp (ie SD PowerStage 200 stoji na Thomannovi 14.3k)
2x12 bedna od ESH (by me mela vyjit podle repraku na 12-15k)
Jeste jednou dopredu dekuju moc za vasi nekonecnou trpelivost ...
Mně přijde, že v tom máš pořád docela hokej. Dva měsíce nazpět píšeš, jak využíváš simulaci bedny ve FM3 a je to boží a že si k tomu dokoupíš aktivní FRFR bednu. Potud to dává smysl.
Ale teď si necháš stavět klasickou kytarovou bednu, která ti tu výhodu FM3(dynacabs) smaže? Jestli teda tou 2x Celestion bednou chápeme oba to stejné...
Ale teď si necháš stavět klasickou kytarovou bednu, která ti tu výhodu FM3(dynacabs) smaže? Jestli teda tou 2x Celestion bednou chápeme oba to stejné...
Nemam ... ja na svy domaci hrani furt pouzivam tu "malou sestavu", co jsem si i diky zdejsimu foru (diky za to) dal dohromady, tedy kytara -> fractal -> behringer f1220d a s tim jsem naprosto spokojenej .. To je proste sestava na domaci a male hrani, ekvivalent 15-20W komba ... Porad ale od zacatku chci a planuju mit nejakej `stredni' setup s poradnym zvukem do zkusebny s bicima ... A do toho jsem se zatim jeste nepustil ... od zacatku teoretizuju, ze si koupim Lanyze LFR-212 ale po obrovskem zkoumani od toho trosku ustupuju, pac jsem z mnoha nezavislejch zdroju proste slysel, ze to mit na jakej jsem zvyklej z celolampovyho aparatu a normalni bedny mit proste nebude ... navic pokud vim, tak 90% zabarveni zvuku a vubec tve zvukotvorby se proste deje v kytare a preampu (a samozrejme implicitne send-return chainu) ... poweramp uz je jen takovej zvukovej delnik ...
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Už je to ovšem mimo zaměření tohoto vlákna. Zde řeš pouze multiefekt.
A pleteš si pořád power amp modeling a cab sim, mi tak připadá. Obě ty věci simulují jinou část signálového potažmo zvukového řetězce. Power amp sim modeluje překvapivě chování power ampu a jeho lamp, cab sim modeluje chování kytarové bedny a mikrofonu, který ji snímá (někdy je toto ještě rozděleno na bednu a mikrofon zvlášť).
A pleteš si pořád power amp modeling a cab sim, mi tak připadá. Obě ty věci simulují jinou část signálového potažmo zvukového řetězce. Power amp sim modeluje překvapivě chování power ampu a jeho lamp, cab sim modeluje chování kytarové bedny a mikrofonu, který ji snímá (někdy je toto ještě rozděleno na bednu a mikrofon zvlášť).