Zavěšení "jacku" spolu s popruhem...

Elektronika, mechaniky, struny, ladičky, ...
Odpovědět
Lucasterick

Zavěšení "jacku" spolu s popruhem...

Příspěvek od Lucasterick »

Zdravím. Mám toto: https://www.thomann.de/cz/harley_benton ... m?atr=true a marně se snažím najít něco, jak uchytit tu kůži s konektorem na endpin spolu s kůží popruhu? Nevejdou se tam oboje... Resp. kdybych zabral, tak jo. Ale chci to nasadit, sundat, nasadit, sundat.. Ne to tam cpát složitě.

Děkuju.
torst

Re: Zavěšení "jacku" spolu s popruhem...

Příspěvek od torst »

endpin = rolna? Pokud je tak těsná, zkusil bych namontovat nějakou jinou, širší.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
džetro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od džetro »

Máš klasickou rolnu pro zavěšení nebo endpin s jack vstupem? Používám stejný snímač a na normální rolnu mi vejde + takové to Fender gumové kolečko (popruh nepoužívám) tak si myslím že by tam obojí mělo bez problémů vejít. Jinak vyměnit rolnu za jinou. Pokud máš endpin s jackem je řešení našroubovat ještě jednu rolnu, na endpinu budeš mít poruh na rolně snímač. Kdyžtak to vyfoť co máš na kytaře.
Miluju akustické blues a svoji rodinu.
Taylor GS Mini Mahogany + Harley Benton SH 30 Pro Active
Taylor GT Urban Ash + Harley Benton SH 30 Pro Active
Yamaha FG-820-12NT + Harley Benton SH 30 Pro Active
Johnson JR-999E Tricone Resonator + Royall Pony Boy Resonator + Gretsch Boxcar Resonator
Deering Goodtime Open back 5 strings banjo
http://www.retroblues.net/
torst

Příspěvek od torst »

nebo nějaký extra závěs na konec řemenu. Plechový nýtek a pod.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Lucasterick

Pardon. Mám tam rolnu (endpin je asi už díra na jack že). Vyřešil jsem to třemi magnety (malé kulaté, neodimové). Dva dám kolem "kůže s dírou", jeden za popruh a "přilepím". Mohu kdykoli sundat bez problému a téměř hned.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Koukám, něco podobného má akustický snímač, který jsem teď bral na mandolínu. Tam jsem to vyřešil "rázně a po vidlácku" tak, že jsem odšrouboval rolnu a přišrouboval ji zpět přes tohle očko, není to úplně "profesionální" ale funguje to. (A na nejlevnější HB mandolíně mě tohle trochu humpolácké řešení moc neštve).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
torst

Příspěvek od torst »

používám elmag snímač Jolana Delicia ve svém jumbu Cremona a externí jack zdířku lepím na lub gafou.
Lucasterick

Tak jsem byl prvné hrát s tímto. Na rolnu se to nevejde - padá to, je tam popruh. Větší (delší) jsem asi nenašel. Furch má předvrtanou díru a nevím, jestli by tam šla leckterá rolna, to jsem ještě nezkoumal. Magnet mi také upadl několikrát. Takže nevím :-D Jinak zvukově je to OK. Mám jen malý repráček (kvuli více znatelnému solu v hospodě, nechci tahat žádná komba atd). Protahuju to volume pedálem a Zoomem A3. Ten si se zvukem ještě umí pohrát. Akorát to zavěšení no ... Lepit a vrtat na Furcha nic nechci. Měl jsem i druhou rolnu "našroubovanou" na popruhu. Ale.. Změna délky popruhu v tu chvíli nejde.
Lucasterick

Pawlik píše: 23.05.2025 10:44 Koukám, něco podobného má akustický snímač, který jsem teď bral na mandolínu. Tam jsem to vyřešil "rázně a po vidlácku" tak, že jsem odšrouboval rolnu a přišrouboval ji zpět přes tohle očko, není to úplně "profesionální" ale funguje to. (A na nejlevnější HB mandolíně mě tohle trochu humpolácké řešení moc neštve).
Mě jde o to, mít možnost to nasadit/sundat pohotově. Abych nemusel nic odlepovat, odšroubovávat atd.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Jo takhle. U toho akustického snímače tohle neřeším, ten se na desku lepí, takže je na furt. Možná by to šlo nasadit na nějakou delší rolnu (ve "šrotu" se mi jich různých válí hromádka, na všech elektrických nástrojích mám naházené S-locky od Warwicku), ale ten materiál je, aspoň u toho akustického snímače dost tuhý a byl by to docela nápor na prsty.
Edit: ještě mě napadlo "outdoor řešení". Šňůrky (na popruh, udělat očko) a malá karabinka... Nebo sucháč, našít na popruh a třeba nalepit na tu "placku", která drží tu jack samici. Osobně bych šel spíš do té karabiny.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
starypard

Příspěvek od starypard »

To je jak u houslí. Ale ty mají menší vzdálenosti horní a spodní desky. Já tam mám uchycené (na všech houslích) snímače, resp. předzesilovače či konektory, jacky) klasickými svorníky, jaké má podbradek. Tereticky to může fungovat všude, jde jen o délku 3 mm tyčinky s vyřezanými závity (což zvládne každý).
Odpovědět

Zpět na „Snímače, hardware, příslušenství, údržba“