Pedálový předzesilovač

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět
Fořt

Re: Pedálový předzesilovač

Příspěvek od Fořt »

OK, to je přesně téma, které lze politizovat...
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Tak tu máme další pokus o Mesa Rectifier v krabičce - pobavilo, že dle výrobce je tenhle zvuk (kromě metalu) typický pro punk a jakýsi alt rock. :lol:
https://www.uaudio.com/guitar-pedals/kn ... ifier.html
PR se tedy nasměrovalo na cílové zákazníky velmi pečlivě a protože UA, tak i finančně sebevědomě. :)

V YT předváděčkách od profíků je hodně velký rozptyl v kvalitě zkreslených zvuků, někomu to zní otřesně, někomu dobře.
(pomíjím clean, kvůli tomu si Recto nikdy nikdo nepořizoval, že)
Celkově mám z toho dojem, že slušně si nastavit tenhle preamp bude vcelku opruz a spousta tweekování v appce, takže pro kytaristy ideální záležitost. 8)
José

Příspěvek od José »

No, ten mne zdaleka nezaujal tolik jako origin effects deluxe 55 :D (já vím jabka a hrušky :D)
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

UA těch krabic mají víc než jsem čekal. https://shop.disk.cz/hudebni-nastroje-k ... rder=price
A ještě se vrhli na dynamické mikrofony https://magazin.disk.cz/cs/dynamicke-mi ... rsal-audio
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nějaké milovníky Peavey jsem tu zaregistroval... firma se rozhodla vytěžit historii pomocí krabek, podobně jako nedávno Marshall.
Akorát YT píárko po 4 měsících od uvedení na NAMM je zoufalé a na eshopu Peavey už motivujou slevou, takže čertví jak to s nima je... :)
https://peavey.com/product-category/acc ... ct-pedals/

torst

Příspěvek od torst »

že bych si koupil simulaci preampu Bandita abych zkusil, jak odpovídá mému reálnému combu? :-Q
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Rockmaster je dobrej obvod, ale ukazky me moc nepredvedcily
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
torst

Příspěvek od torst »

před přípravou nahrávání dema jsem znova udělal porovnání linkovýho zvuku Mesy F50 a krabky AMT R2, kterou bych chtěl v obýváku Mesu nahradit, napodobit. (+ impuls, samozřejmě). Ta krabice rectuje normálně líp než ten origo preamp! Fakt doporučuju!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

torst píše: 18.09.2025 8:24 před přípravou nahrávání dema jsem znova udělal porovnání linkovýho zvuku Mesy F50 a krabky AMT R2, kterou bych chtěl v obýváku Mesu nahradit, napodobit. (+ impuls, samozřejmě). Ta krabice rectuje normálně líp než ten origo preamp! Fakt doporučuju!
Protože je ruská? Nesmíš doporučovat, Koudelkova BIS nespí, HF dostane ban.
A to AMT (nebo spíš FSB) možná netuší, že přes svůj web podporuje nepřítele:
https://amtelectronics.com/new/alexande ... a-ukraine/
septa.bandcamp.com
torst

Příspěvek od torst »

já snad vybazaruju ještě nějakého "Engla" nebo "Marshalla". Ale musí to být verze "2", s odděleným výstupem Preamp. Ty obyč distortiony mají jen Sp. sim a výstup do aparátu a tenhle signál už je nějak uzpůsobenej a není to čistě preampový zvuk.
https://hudebnibazar.cz/amt-e1-legend-amps/ID699894/
Fořt

Příspěvek od Fořt »

torst píše: 18.09.2025 11:28 já snad vybazaruju ještě nějakého "Engla" nebo "Marshalla". Ale musí to být verze "2", s odděleným výstupem Preamp. Ty obyč distortiony mají jen Sp. sim a výstup do aparátu a tenhle signál už je nějak uzpůsobenej a není to čistě preampový zvuk.
https://hudebnibazar.cz/amt-e1-legend-amps/ID699894/
Ty jsi tak průhlednej Putinův šváb, torste. Nefalšovaná Foltýnova svině... :mrgreen:
torst

Příspěvek od torst »

ale no tak ...! (a dokonce jsem na to hrdej!)
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Oni i ti američtí soudruzi jsou tak trochu ruští švábi.
Lampy Electro Harmonix jsou furt jenom rebrandovaný Sovtek :D
Takže: Komu tím pomůžeš??? :D
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pawlik píše: 18.09.2025 19:43 Oni i ti američtí soudruzi jsou tak trochu ruští švábi.
Lampy Electro Harmonix jsou furt jenom rebrandovaný Sovtek :D
Takže: Komu tím pomůžeš??? :D
Američan je jen umytej Rus, říkal můj starší kolega.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Jak prohlásil manažer klubu (kdysi v raných devadesátkách) když nám jedna pražsko- americká kapela zdemolovala pódium: Američani jsou stejní dobytci, jako Rusi, akorát místo vodky chlastají whisky.
(Jméno kapely už si nepamatuju a navíc je to už dávno promlčený... :D Ale tehdy poměrně známí Dirty pictures to nebyli :) )
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Když už jste si rozjeli ty svoje kecy, využiju to aspoň k otázce - nechcete některej z vás borců koupit můj SS-11 a Pangaeu?
Placka

Příspěvek od Placka »

já bych SS-11 za hodně zajímavou cenu možná i koupil:-)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

torst

Příspěvek od torst »

Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Torst: hele to nevypadá špatně! Nicméně zatím investovat nebudu (leda tak do denního cvičení, to mě teď limituje víc než zvuk) protože jsem docela spokojený s tím, co jsem si poskládal.
Z preampů HB True Tone nejčastěji používám British, ačkoli nejsem v základu Marshallovec - ale připadá mi nejvíce univerzální a nejlíp si rozumí s různými předřazenými nakopávadly - prostě když jsem línej kroutit se zvukem a chci si jenom tak zahrát, zapínám tenhle.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“