Cubase

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Cubase

Příspěvek od pavlii »

Ano - jak píše Luboš. Daný FX bude ve svém slotu šedivý (název) a ohraničen myslím vykřičníky. Takže i kdyby si člověk nezapamatoval tu počáteční informaci o absenci FX, tak se to postupně dá dohledat (projde se detail stop a je to). Načítání projektu obecně tahle situace neovlivní.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
james29

Příspěvek od james29 »

LUBOSH píše: 13.05.2025 8:58 Jak jsem pasl výše. Projekt z Cubase 14 neotevřeš v Cubase 11.
Pokud by tam byly v projektu použity plug-iny, FX, nějaké funkce které jsou v Pro verzi a v nižší verzi nejsou tak se projekt otevře s hláškou něco ve smyslu, že tyto plug-iny, Fx atp. nejdou otevřít. Ale projekt by se otevřel.
děkuju, takže prostě musím upgradovat
LUBOSH
Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum

Příspěvek od LUBOSH »

Zřejmě nic jiného nezbývá. Ale hlavně pozor jakou máš licenci LE není Elements. Ať koupíš správný upgrade.
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj pavlii.
Mám Cubase a už se mohu pochlubit. Neusnul jsem na vavřínech. Vyznám se už v několika věcech. Umím založit nový projekt, umím založit Audio tracky a MIDI tracky a převádět MIDI data na Audio data formou renderování. Moc mi k tomu pomohly videa na Youtube od odborníka, který se v tom vyzná. Těch návodů je tam od něj asi okolo padesáti. Tak se mám co učit a nevzdám to. :wink:
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj pavlii a Hendreku.
Mám Cubase 13. Můžete mi poradit, jak mám zapnout krokové nahrávání MIDI dat z MIDI kontroleru do Cubase 13? Jedná se o kontroler M-AUDIO Keystation MINI32 MK3. Nevím, jestli jsem tímto dotazem porušil pravidla diskuse. Hendreku, jestli jsem pravidla porušil, prosím, napiš mi to do soukromé zprávy a já se toho příště vyvaruju. Téma jsem nechal tak, jak mělo být, ale už jsem zůstal jen v jedné části - to znamená v Cubase. Díky kluci a mějte se fajn. Petr.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

V Key Editoru aktivovat "Step Input" a k tomu související MIDI Step Input (je to myslím hned vedle).

Je to popsané v manuálu někde v kapitole "MIDI Editors - Key Editor".

P.

ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

pavlii píše: 8.06.2025 18:06 V Key Editoru aktivovat "Step Input" a k tomu související MIDI Step Input (je to myslím hned vedle).

P.
Položka Key Editor v oddílu MIDI má vybledlou barvu, která znamená, že tato funkce není aktivní. Když na ni klikám nic se neděje. Pokud by byla, měla by mít barvu černě sytou. V čem je problém?
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nemáš v MIDI stopě žádný MIDI Part (i prázdný). Bez jeho existence nejde s žádným MIDI editorem pracovat. Stačí ten MIDI Part například nakreslit (Draw) tužkou přímo ve stopě v okně Projektu.

P.

ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

pavlii píše: 8.06.2025 18:06 V Key Editoru aktivovat "Step Input" a k tomu související MIDI Step Input (je to myslím hned vedle).

P.
Ahoj pavlii

V oddílu MIDI na horní liště je položka Open Key Editor, ale nikde jsem nenašel funkci Step Input a k tomu související MIDI Step Input. Napsal si mi, že řešení najdu v manuálu. Nevím, který manuál máš na mysli. Měj se fajn a díky, Petr :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Operation Manual mám na mysli.

P.

ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

pavlii píše: 10.06.2025 14:42 Operation Manual mám na mysli.

P.
Ahoj pavlii.
Můžeš mi dát odkaz na ten Operation Manual? V češtině by nějaký nebyl? Opět tu řeším moji neznalost angličtiny a s tím související překladače. Jsem starší ročník a ve škole nás učili ruštinu. Díky Petr
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

https://www.steinberg.help/v/u/cubase_p ... ual_en.pdf Stáhnout na disk, otevřít PDF a průběžně si vykopírovávat texty v angličtině a vkládat je do Google Translator (Překladač) například, docela to funguje.

V češtině pro verzi 13 - ne. Naposledy jsme dělali pro C11 (https://publi.cz/book/1471-podrobna-pri ... -cubase-11), možná uděláme něco pro novou verzi Cubase, až bude vydaná (tj. teď je aktuální C14, ale již delší dobu, čili zde žádné aktivity neplánujeme).

P.

ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj pavlii.
V Cubase 13 mám náhled piano-roll. Zjistil jsem, že se dá zobrazit přes celou obrazovku. Jenže jednotlivé klávesy jsou na mne moc úzké. Mám přitom problémy se trefit na správné místo při zadávání not myší. Potřeboval bych vědět, jak mám ty klávesy v náhledu piano-roll zvětšit. Díky, Petr :)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nejde to.

P.

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Větší monitor.
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj pavlii. Někdy minule jsem se tě ptal na krokové nahrávání. Odkazoval si mne na určité ikonky s daným názvem, které jsem v Cubase i jeho návodech nenašel. Prosím, mohl bys mi ty ikonky pro krokové nahrávání vystřihnout z Cubase i jeho návodů a dát je do tvého budoucího příspěvku ve formátu JPG i s komentářem? Umožňuje toto forum ukládat obrázky JPG do příspěvků? Díky, Petr
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Ahoj.
Můžete mi někdo z vás poradit, kde mám v Cubase aktivovat přehrávání ve smyčce? Je tam dole tlačítko stop, play, record a úplně vlevo od nich je ještě jedno, na které když klepnu, tak se jeho šedá barva změní na modrou. Zmíněným tlačítkem se mi nedaří zapnout přehrávání ve smyčce. Tlačítko stop je trvale šedé (při aktivaci i deaktivaci). Tlačítko play se mění z šedé na zelenou. Tlačítko record se mění z šedé na červenou. Díky předem za radu. Petr
Trevor
Odborník

Příspěvek od Trevor »

V Cubase aktivujete přehrávání ve smyčce pomocí lokátorů (levého a pravého) a tlačítka smyčky v okně Transport. Nejdříve nastavíte levý a pravý lokátor na část, kterou chcete opakovat. Poté aktivujete tlačítko smyčky (obvykle ikona dvou šipek do kruhu) v okně Transport. Nyní bude Cubase přehrávat vybranou oblast v nekonečné smyčce, dokud smyčku nevypnete.
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
ŠÁDEKPETR

Příspěvek od ŠÁDEKPETR »

Trevor píše: 14.07.2025 16:24 V Cubase aktivujete přehrávání ve smyčce pomocí lokátorů (levého a pravého) a tlačítka smyčky v okně Transport. Nejdříve nastavíte levý a pravý lokátor na část, kterou chcete opakovat. Poté aktivujete tlačítko smyčky (obvykle ikona dvou šipek do kruhu) v okně Transport. Nyní bude Cubase přehrávat vybranou oblast v nekonečné smyčce, dokud smyčku nevypnete.
Je ten levý a pravý lokátor také v okně Transport? Podle čeho ten lokátor poznám? Díky, Petr
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Ano, je. Na obrázku Transport panelu jsou to ta dvě pole v levé části, mají u sebe takové trojúhelníčky:

Obrázek

P.

Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“