Ahoj
Mám basovou hlavu hartke ha3500 a potřebuju ji zapojit do mixu behringer QX2222.
Normálně bych vzal xlr kabel a propojil DI out na hlavě do mikrofonového vstupu mixu, jenomže budu mít zapojené na dalších kanálech kondenzatorové mikrofony, takže musím mít zapnutý fantom a nechci riskovat zničení hlavy (na mixu nejde vypnout jednotlivě fantom).
Bohužel nemám fantom power blocker.
Chci se zeptat, zda mikrofonní vstupy na tomto mixu, které mají XLR konektor a posleze i jacka, tak zda při zapnutém fantomu bude fantom přítomen i na tom jackovi?... nevím ani zda je to TS nebo TRS jack.
Mám v plánu totiž vzít TS kabel a propojit z hlavy "effect loop send" do mixu. mělo by to fungovat, ale nejsem si jistý tam bude fantom nebo ne.
Basová hlava do mixpultu - zapojení
Pravidla fóra
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Basová hlava do mixpultu - zapojení
Phantom by neměl ničemu uškodit, běžně zapojuji do mixu společně kondíky i DI boxy. Ale jestli se obáváš, tak to píchni do mixu tím jackem TS. TRS určitě ne, efektová smyčka na hlavě určitě nebude mít TRS. Fantom na jacku nebude, jen na XLR. Jack je na mixu pro linkový signál, tipoval bych, že bude TRS symetrický, ale manuál se mi studovat nechce. Ty to zapoj nesymetricky normálním nástrojovým kabelem TS.
Jak píše Hendrek... jen dodám, že za těch cca 25 let aktivního hraní jsem poškození tohoto typu nezaznamenal.
ten "fantom power blocker" je pár součástek za pár korun, hlavně dva kondíky co oddělí ss složku, není problém si to napájet do aparátu přímo na xlr konektor, kdyby jsi měl obavy ...
Provádím základní měření elektronek a drobné opravy a úpravy elektronkových aparátů a věcí kolem hraní. Vše je na domluvě - Severní Čechy
Dotazy prosím do SZ
Dotazy prosím do SZ
Mám Xenyx z podobného vrhu a funguje mi bez problému propojení z line out hlavy do line in vstupu kabelem XLR - TRS. Line vstupy na tom mém nemají Gain, jenom přepínání úrovně, takže se to musí vyzkoušet, některé hlavy mají na XLR line out signál s mikrofonní úrovní, některé klasický "1 V lajnu" a některé víceméně nástrojovou úroveň. Ty linkové vstupy na Xenyxech by měly zvládnout tu "lajnu" nebo "instrument".
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
OK díky za tipy... vyzkouším