Line 6 Helix
Pravidla fóra
Re: Line 6 Helix
Koupil jsem v akci presety Rhetta Shulla, protože se mi jeho zvuk z yt videí vždycky strašně líbil. A jsou samozrejmne super, doporučuju.
https://flatfiv.co/products/rhetts-amps-helix-presets
https://flatfiv.co/products/rhetts-amps-helix-presets
taky jsem je měl koupené ke Stompu a taky se mě líbily. Špinavy retro zvuky...a ještě jsem měl koupený zvuky od MBritt a taky byly dobrý.
Ahoj, snažím se rozchodit volume pedál od Michalíka jako expression pedal pro HX Effects. Podle tohohle videa bych pochopil, že to půjde s libovolným volume pedálem, ale mně se bohžel nedaří. Tušíte, čím to může být?
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Kolik kohm ma pedal odpor a jak je zapojeny na jacku ? To je základní info u volume/exp. pedalů. Nejčasteji se používá 10kohm.
Díky za odpověď. Odpor jsem sice nedohledal, ale na Michalikovych strankach jsem se dočetl, že prý nelze použít jako expression. Sice nevím proč, ale asi mu budu věřit. A než do toho lézt a otravovat se s modifikací, asi ho raději prodám a vezmu neco,.co bude fungovat plug'n'play. Sice se mi libil průběh i optické ovládání, navíc je super bytelný ale současně ne nijak hrozně těžky... Ale za to otravování to asi nestojí.
firmware 3.0 docela pekelný upgrade
(spousta poly věcí, freeze, aku simulator, slicer looper...) no docela se vycajchnovali
https://www.gearnews.com/line-6-helix-3 ... -and-more/

(spousta poly věcí, freeze, aku simulator, slicer looper...) no docela se vycajchnovali
https://www.gearnews.com/line-6-helix-3 ... -and-more/

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
to teda....nemluvě o tom, že u HX stompu zvedli počet fx bloků ze 6 na 8. Samozřejmě tam nenasekáš 8 dsp rozežranejch efektů, ale pokud ve spoustě situací se to hodí. Mimochodem k dsp kapacitě tam maj vtipnou poznámku:
lthough HX Stomp now has two additional block locations, this doesn't mean it magically has more DSP horsepower to accommodate those blocks. Don't be surprised if you're not able to fill all eight blocks with exactly what you want, especially considering the new polyphonic pitch models take up a lot more DSP. We've taken note of those who've bemoaned HX Stomp's 6 block limit, and if the same person now complains about running out of DSP with 8 blocks, we're sending hooligans to their home to administer an atomic wedgie.
lthough HX Stomp now has two additional block locations, this doesn't mean it magically has more DSP horsepower to accommodate those blocks. Don't be surprised if you're not able to fill all eight blocks with exactly what you want, especially considering the new polyphonic pitch models take up a lot more DSP. We've taken note of those who've bemoaned HX Stomp's 6 block limit, and if the same person now complains about running out of DSP with 8 blocks, we're sending hooligans to their home to administer an atomic wedgie.
Tak jo, nikdo to sem zatím nehodil - Line6 už pečou v troubě novýho Helixe a nemá to být jen nový balení starý buchty, ale zbrusu novej dortíček. Od Line6 očekávám, že dodrží termíny trochu líp než Neural se svým QC:-)
Impozantní vstup do další čtvrtiny století.
A už na to na webu mají batoh.
A už na to na webu mají batoh.
| Cruel YT | Cruel sptf
Tak Line6 dropne takovou bombu, jako komplet novej mulťák po deseti letech a nikoho už to pořádně nezajímá:-). Mě to každopádně zaujalo hodně. Předpokládám, že Stadium bude hrát výborně, protože už původní Helix hraje fajn a dají se na něm nastavit dobré zvuky a tohle bude určitě srovnatelné s aktuální konkurencí. Ale protože všechny flagshipy umí hrát dobře, tak mě dost zajímají fičury a praktický vyfikudance okolo a vypadá to, že Stadium bude takovej blbin plnej:-).
A hodně se mi libí otevřenost v tom, který fičury bude hned při startu a který naopak ne a budou v budoucích updatech. Třeba se poučili od Neural DSP, kde to s aktualizacemi a plněním slibů není nijak slavné.
Line6 má každopádně velmi slušnou historii updatů a přidávaného obsahu, takže i v tomhle směru by Stadium mohlo být zajímavé.
Budu to sledovat a z kšeftů se teď vždycky pár babek odložím, kdyby se mi to při spuštění náhodou líbilo až tak moc...
A hodně se mi libí otevřenost v tom, který fičury bude hned při startu a který naopak ne a budou v budoucích updatech. Třeba se poučili od Neural DSP, kde to s aktualizacemi a plněním slibů není nijak slavné.
Line6 má každopádně velmi slušnou historii updatů a přidávaného obsahu, takže i v tomhle směru by Stadium mohlo být zajímavé.
Budu to sledovat a z kšeftů se teď vždycky pár babek odložím, kdyby se mi to při spuštění náhodou líbilo až tak moc...
už si zvykejme, že na ten překotný vývoj nebudeme ani stíhat reagovat 
Já sem ještě pořádně nezvládl minulý Helix, ale už to mám pěkně rozmyšlené a budu mít programovací prázdniny
Chtěl jsem prodat HX FX, ale nechávám si ho jako generátor harmonických padů a místo malého "koktejlboardu"
Helix LT budu mít na složitější akce a větší efektování co plánuju (s využitím i source audio cypovinek atd)
Na Stadium si tedy ještě chvilku počkám, snad reagují na feedback a bude to cool (je to i menší a lehčí než starší verze)
a taky samozřejmě vychcaně očekávám mocný výprodej starších strojů
))))
Já sem ještě pořádně nezvládl minulý Helix, ale už to mám pěkně rozmyšlené a budu mít programovací prázdniny
Chtěl jsem prodat HX FX, ale nechávám si ho jako generátor harmonických padů a místo malého "koktejlboardu"
Helix LT budu mít na složitější akce a větší efektování co plánuju (s využitím i source audio cypovinek atd)
Na Stadium si tedy ještě chvilku počkám, snad reagují na feedback a bude to cool (je to i menší a lehčí než starší verze)
a taky samozřejmě vychcaně očekávám mocný výprodej starších strojů
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
No, vypadá to dobře, ale těch věcí, co to umí, potřebuje to opravdu kytarista?
V další verzi možná přidají kameru s možností streamovat na Instagram nebo OnlyGuitarFans (za příspěvek můžeš potočit gainem).
Možná už jsme ve stavu, kdy ty simulace nejdou moc vylepšit a tak výrobci hledají, co by ještě přidali
Možná už jsme ve stavu, kdy ty simulace nejdou moc vylepšit a tak výrobci hledají, co by ještě přidali
Hraju na kytary a mašinky
rotten77: OnlyGuitarFans je vtipný a s poslední větou hodně souhlasím
Jasně, simulace si myslím, že už jsou teď na tak vysoké úrovni, že pro 99% lidí je větší problém zvuk dobře nastavit, než "nekvalita" simulace/modelingu/profillingu.
A proto právě ty fičury začnou rozhodovat. Třeba Line6 chystá některý zajímavý blbinky - třeba "hype" - ovladač, kterým přecházíš mezí tím, jak danej apec doopravdy autenticky zní a jak ho máš idealizovanej třeba z nahrávek (mnohdy už notně upravených).
Nebo u aparátu budeš šmrdláním po ploše (vlastně x-y souřadnice) přecházet mezi 4 typickýma nastavením aparátu - a jednotlivý parametry se ti budou měnit naráz, aniž bys musel rozumět tomu, co každej poťák udělá se zvukem.
a pak jsou věci, který by podle mě měl mít každej mulťák - přehrávač mp3 s možností smyčkování/změny tempa/změny ladění. Nebo metronom/bicí smyčky.
Pro spoustu muzikantů může být možnost backing tracků přímo v mašině docela ušetření další krabičky. Navíc si v backingtracku jednoduše můžeš uložit místa, kde ti to má samo přepínat zvuky. Pro barový hráče skvělá věc. Já to v kapele nevyužiju, ale přijde mi to skvělý.
Myslím, že třeba schopnost multitrackingu s automatickým rozpadem na STEMs je super věc - chceš si zahrát solo, nahraješ tam mp3 a helix ti to rozpadne na stopy, vypneš kytaru a jedeš. Pro mě jako hráče coverů skvělá věc. Samozřejmě to jde dělat v externí mašině/kompu, ale pro mě je to jednodušší takhle, než kominovat x-přístrojů a softwarů.
Hlavně že můj QC má asi 32 GB paměti nebo kolik a já ji nemám jak využít, protože to prostě není schopný třeba přehrávat mp3. A metronom byl přidanej teprve nedávno...
btw. přijde mi, že tenhle stav je u klávesových workstations - Kronos, Montage....to jsou vlastně už docela starý přístroje a nějaká revoluce už nepřichází, spíš jen drobný evoluční kroky...
A proto právě ty fičury začnou rozhodovat. Třeba Line6 chystá některý zajímavý blbinky - třeba "hype" - ovladač, kterým přecházíš mezí tím, jak danej apec doopravdy autenticky zní a jak ho máš idealizovanej třeba z nahrávek (mnohdy už notně upravených).
Nebo u aparátu budeš šmrdláním po ploše (vlastně x-y souřadnice) přecházet mezi 4 typickýma nastavením aparátu - a jednotlivý parametry se ti budou měnit naráz, aniž bys musel rozumět tomu, co každej poťák udělá se zvukem.
a pak jsou věci, který by podle mě měl mít každej mulťák - přehrávač mp3 s možností smyčkování/změny tempa/změny ladění. Nebo metronom/bicí smyčky.
Pro spoustu muzikantů může být možnost backing tracků přímo v mašině docela ušetření další krabičky. Navíc si v backingtracku jednoduše můžeš uložit místa, kde ti to má samo přepínat zvuky. Pro barový hráče skvělá věc. Já to v kapele nevyužiju, ale přijde mi to skvělý.
Myslím, že třeba schopnost multitrackingu s automatickým rozpadem na STEMs je super věc - chceš si zahrát solo, nahraješ tam mp3 a helix ti to rozpadne na stopy, vypneš kytaru a jedeš. Pro mě jako hráče coverů skvělá věc. Samozřejmě to jde dělat v externí mašině/kompu, ale pro mě je to jednodušší takhle, než kominovat x-přístrojů a softwarů.
Hlavně že můj QC má asi 32 GB paměti nebo kolik a já ji nemám jak využít, protože to prostě není schopný třeba přehrávat mp3. A metronom byl přidanej teprve nedávno...
btw. přijde mi, že tenhle stav je u klávesových workstations - Kronos, Montage....to jsou vlastně už docela starý přístroje a nějaká revoluce už nepřichází, spíš jen drobný evoluční kroky...
...přesně to je ten důvod, proč si myslím, co si myslím. Klávesy mají čím dál víc paměti a silnější procesory, leč zvuk už se nikam v zásadě neposouvá. Ale není důvod hejtit Helix, určitě bude super. Problém je, že každá nová fičura přináší další komplexnost, kde se rychle začne narážet na strop tvořený uživatelovou ochotou to studovat. Tam je problém. Ta ochota se evidentně neustále zmenšuje.
ted si to pekne shrnul, ze dokonale univerzalni stroj nemuze existovat a proto priste bude mit treba kavovar a hodinky s vodotryskem a stejne budou chytráci pyskovat, že xyz 
je to večný boj mezi fičurama a ovládáním. Ja často bojuju v multacich i s obycejnym looperem, ne tak jeste samply, stemy atd.
Metronom a automatického bubeníka jsem snad nevyužil nikdy a se*rou to do každé sra*čičky
Takže pak nastává totální paradox, že drahou nadupanou mašinu využíváme z pár procent jejich možností... a je samozrejme skupina nadsenych amaterských programatoru, pro ktere je to super a prijdou na dalsi finty, ale taky je tu skupina lidi kteri jsou z toho az zoufalí (jako třeba já poslední týden 4 akce se 4 různými soubory se 4 různými gear setupy... jasně můžu si za to sám, ale po pulhodině studování návodů jsem ani nezvladl zprovoznit dve různé linky, tak jsem se na to vyprdl a jel cestou nejmensiho odporu
A dokonce dochází až k úplným transcen-dentálně meta situacím, že jsem přemýšlel jaký bych si pořídil generátor padů (něco jako Moog Taurus)
nez jsem si uvedomil, ze ho dávno mám doma, jednodušší a pritom propgramovatelny a za zlomek ceny
např. (ktery helix je vlastne skoro fuk, když je dost footswitchů a paměti)
je to večný boj mezi fičurama a ovládáním. Ja často bojuju v multacich i s obycejnym looperem, ne tak jeste samply, stemy atd.
Metronom a automatického bubeníka jsem snad nevyužil nikdy a se*rou to do každé sra*čičky
Takže pak nastává totální paradox, že drahou nadupanou mašinu využíváme z pár procent jejich možností... a je samozrejme skupina nadsenych amaterských programatoru, pro ktere je to super a prijdou na dalsi finty, ale taky je tu skupina lidi kteri jsou z toho az zoufalí (jako třeba já poslední týden 4 akce se 4 různými soubory se 4 různými gear setupy... jasně můžu si za to sám, ale po pulhodině studování návodů jsem ani nezvladl zprovoznit dve různé linky, tak jsem se na to vyprdl a jel cestou nejmensiho odporu
A dokonce dochází až k úplným transcen-dentálně meta situacím, že jsem přemýšlel jaký bych si pořídil generátor padů (něco jako Moog Taurus)
nez jsem si uvedomil, ze ho dávno mám doma, jednodušší a pritom propgramovatelny a za zlomek ceny
např. (ktery helix je vlastne skoro fuk, když je dost footswitchů a paměti)
No právě že nes*rou:-). QC dostal metronom až s posledním updatem (aut bubeníka nemá vůbec). Já třeba s metronomem docela cvičím a metronom dost využívám. Zároveň si myslím, že je to funkce, která na komplexnosti/složitosti nepřidává, protože kdo ji nepotřebuje, nemusí o ní nikdy ani zavadit.hyenik píše: 17.06.2025 12:59 Metronom a automatického bubeníka jsem snad nevyužil nikdy a se*rou to do každé sra*čičky
To stejný je přehrávání mp3 nebo backing tracků - ty ho nemusíš nikdy použít, ale pro mě je fajn, když tam bude (vyzkoušel jsem si pro sebe s Headrush Prime, že mě tahle fičura baví a že když k tomu nemusím zapínat počítač, hraju víc:-))
A myslím si, že bude přibývat různých "simplified" módů, protože nastavovat nuance všech možných parametrů Fractalu nedokáže prakticky nikdo. Takže prostřednictvím pár jednoduchých parametrů nebo šmrdláním jedním prstem budeš měnit komplexní nastavení celýho řetězce. A kdo bude chtít, bude moc "menu-divovat".
Divil bych se, kdyby výrobce neintegrovali "umělou inteligenci" v nějaké podobě ála "řekni mi, jakej zvuk chceš a já ti všecko nastavím". Dokonce si myslím, že Positive Grid už něco takového zkouší. Možná to bude jen marketingovej tahák, ale řekl bych, že to tam směřuje...
Myslím, že tvoje 4 akce se čtyřmi různými soubory jsou docela netypickej use-case. Já bych to v mým případě stejně všechno vodehrál na svoje 4 zvuky (který si nastavím i na nejnovějším Helixu, až si ho za padesát litrů koupím:-))
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, to bych taky řekl. Za mě to chce tomu nastavení dát opravdu čas a to hlavně ve zkušebně a případně i na pódiu, pokud je možnost. CO jsem za poseldní 2 roky bycl na koncertech a viděl někoho se simulacema, tak jsem často narazil na to, že ten zvuk byl hodně utopený. Pokud byl v kapele druhý kytarista s klasickým aparátem, tak ten se simulacema většinou nebyl moc slyšet.Placka píše: 17.06.2025 11:44 Jasně, simulace si myslím, že už jsou teď na tak vysoké úrovni, že pro 99% lidí je větší problém zvuk dobře nastavit, než "nekvalita" simulace/modelingu/profillingu.
Tohle pro mě byla vždycky no-go zóna. Proč by to měl kytarový multiefekt umět? Ale nedávno jsem "ze srandy" pořídil Positive SPark Go, který tohle umožňuje (respektive přes aplikaci v telefonu) a jsem z toho docela nadšený,Placka píše: 17.06.2025 11:44Pro spoustu muzikantů může být možnost backing tracků přímo v mašině docela ušetření další krabičky.
Pokud to tak z mého příspěvku vyznělo, tak jsem to tak nemyslel. Helix určitě super bude, jenom za mě je toho už trochu moc.
Jo, nějaké "dummy" nastavení nebo "presety" pro jednotlivé krabičky se hodí? Já mám třeba na reverbu rád ovládání "Reverb" a možná "Tone". V Amplifire má ale asi 12 parametrů, s tím se mi fakt kroutit nechce.hyenik píše: 17.06.2025 12:59Ja často bojuju v multacich i s obycejnym looperem, ne tak jeste samply, stemy atd.
No, sem jsem možná tím svým komentářem mířil. Uvítal bych "Helix Dummy", který nebude uměnit nic navíc, jen bude mít "poslední nejlepší verzi simulace" a hromadu "krabiček". Možná i proto jsem pořídil Amplifire, který je v tomho ohledu jenom "hloupá mašinka".hyenik píše: 17.06.2025 12:59Takže pak nastává totální paradox, že drahou nadupanou mašinu využíváme z pár procent jejich možností...
Ten Helix Stadium má drum triggery - nezkoumal jsem teda k čemu, ale je fakt, že pak človkě může přemýšlet, čím by ještě mohl to svoje vybavení vylepšit bez nutnosti kupovat další mašinky. Až to v sobě bude mít synťák(y), tak bych to koupil. Mít všechno v jedná krabičce by se mi líbilo.hyenik píše: 17.06.2025 12:59A dokonce dochází až k úplným transcen-dentálně meta situacím, že jsem přemýšlel jaký bych si pořídil generátor padů
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Já mám pocit, že ty mu sice něco napíšeš, ale on ti jenom vyjede presety co jsou uložené na cloudu (od výrobce a od uživatelů), nebo mi to tak alespoň přišlo. Ještě na to mrknu, jak to tam vlastně mají.Placka píše: 17.06.2025 13:37 Divil bych se, kdyby výrobce neintegrovali "umělou inteligenci" v nějaké podobě ála "řekni mi, jakej zvuk chceš a já ti všecko nastavím". Dokonce si myslím, že Positive Grid už něco takového zkouší. Možná to bude jen marketingovej tahák, ale řekl bych, že to tam směřuje...