Zdravím všechny,
opravdu jsem se snažil hledat všude možně, a pokud mi někdo pošle link na to co hledám, tak si zde smažu účet.
Hledám taby, alespoň na intro, jelikož je používáno skoro po celou dobu skladby. Jedná se o skladbu Helen od Jaroslava Samsona Lenka. Z nějakýho důvodu jsem si až moc oblíbil a štve mě, že jako jediný co moje uši zvládnout pochopit je tohle a i tak to nedává moc smysl když to hraju s ním.
e|---2------2--5--3--2--
H|---3------3--3--3--3--
G|-------2------------------
D|---0----------0--0--0--
A|---------------------------
E|---------------------------
Pak jsem zkoušel další část v Gmoll
e|---3------3------
h|---3------3------
g|-------3------3--
d|-------------------
a|----------5-------
E|---3--------------
Ale ani tak mi to moc nezní.
Byl bych moc vděčný, kdyby se našel někdo kdo by mi s tím trochu pomohl a nějak mě nasměroval, sám moc nerozumím tomu co dělám. Akordovou část bez kudrlinek zahraju bez problémů, ale je to takový moc plochý oproti tomu co hraje on.
Děkuju všem za váš čas, hezký den.
Kripl Petr.
Tabs k písni Helen od Samsona.
Pravidla fóra
- debilnikrypl
- Bandzone: www.bandzone.cz/amutra
Re: Tabs k písni Helen od Samsona.
Mno, protože mi to připomnělo mládí, kdy jsem to odposlouchával (navíc z desky), a aspoň 20 let jsem to nezkusil zahrát, přikládám malou ukázku, co jsem odposlechl. Moc přesné to nebude, protože tam je druhá kytara nebo basa a taky to hraje na devítku, ale nějaký rámec to podle mě splňuje. Jestli je to pro tebe akceptovatelné, můžu to zkusit rozepsat, ale ten převod na taby je pro mě fakt pain 
- Přílohy
-
- Helen.mp3
- (789.96 KiB) Staženo 35 x
Takových nás bylo víc. I devítku jsem tehdy měl. Ty zdvojené struny mají na celkovém sound velký vliv a myslím, že je to i trochu navoňené chorusem.
- debilnikrypl
No tak to klobouk dolů, za mě to je akceptovatelné dost. Chvíli jsem myslel, že jsi nahrál přímo jeho.himself píše: 8.07.2025 18:29 Mno, protože mi to připomnělo mládí, kdy jsem to odposlouchával (navíc z desky), a aspoň 20 let jsem to nezkusil zahrát, přikládám malou ukázku, co jsem odposlechl. Moc přesné to nebude, protože tam je druhá kytara nebo basa a taky to hraje na devítku, ale nějaký rámec to podle mě splňuje. Jestli je to pro tebe akceptovatelné, můžu to zkusit rozepsat, ale ten převod na taby je pro mě fakt pain![]()
Zkusim to, ale nevim uplne kdy
Jeste upozornuji, ze to je drop D ladeni.
- debilnikrypl
Rád počkám, když se jedná o tohlehimself píše: 8.07.2025 20:44 Zkusim to, ale nevim uplne kdyJeste upozornuji, ze to je drop D ladeni.
E---2----------2----5----3---2---------------------------------------0---------------------------------------------------------1---0-------
H-----------3-----------------------------3------------------3-------------2--------------------------------------------------------------1-----
G-------2-----------6----4---2---4---------4-------3------------3-------------------------------------------------------------1---0----------------
D---0------------------------------6---6-------6----5---5-----------------0-------------0--2-2--3--4--------------------------------------
A----------------------------------------------------------------------------------0---2----------------------------------0-----------------
D-----------------------------------------------------------------------------------------------------------3---2----0--------------------0--
H-----------3-----------------------------3------------------3-------------2--------------------------------------------------------------1-----
G-------2-----------6----4---2---4---------4-------3------------3-------------------------------------------------------------1---0----------------
D---0------------------------------6---6-------6----5---5-----------------0-------------0--2-2--3--4--------------------------------------
A----------------------------------------------------------------------------------0---2----------------------------------0-----------------
D-----------------------------------------------------------------------------------------------------------3---2----0--------------------0--
Fuj, to mě úplně vyčerpalo, můžete to prosím někdo zkontrolovat?debilnikrypl píše: 8.07.2025 21:13Rád počkám, když se jedná o tohlehimself píše: 8.07.2025 20:44 Zkusim to, ale nevim uplne kdyJeste upozornuji, ze to je drop D ladeni.
zcela chápu že to není nic co by se někomu chtělo. Klidně můžete poslat na začátek někdy jenom kousek, třeba to nejhlavnější. Zbytek bych snad nějak dodělal sám, s tím že teď vím že to je v drop D ladění
ale děkuji moc