V-cko od Jacksona

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
lt.dan

V-cko od Jacksona

Příspěvek od lt.dan »

Ahoj,

strasne jsem zatouzil po V-cku .. Uz delsi dobu po nem touzim ... Pred lety jsem vecko mel, vim do ceho jdu ... Koukam na tyhle dve vecka

https://www.thomann.de/intl/jackson_kvx ... _black.htm aka
https://www.thomann.de/intl/jackson_pro ... _black.htm aka

na obou kytarach se mi neco libi a nelibi (napriklad bilej krk zezadu na kingu pro skoro az trestnej cin) ... moje hlavni otazky ale zni

1) snimace EMG Vs SD (king pro) - tady asi bude zasadni rozdil ve prospech kinga pro ?
2) topol Vs mahagon (king pro) - dtto

z toho mi vypliva ze king pro (drazsi - SD na mahagonu) bude hrat vyrazne lepe nez king x (EMG na topolu) ..

Prosim reknete mi, co si o tom myslite ?

diky a zdar ..

ps. asi bych kupoval k kytarach.cz protoze podle mhoha reviews ma Jackson ruznou kvalitu zpracovani a je potreba vybrat z vic kusu stejny kytary radsi nez kupovat v eshopu a cekat co bude v `mystery boxu'
starypard

Re: V-cko od Jacksona

Příspěvek od starypard »

Hmmmm, asi by sis měl ujasnit, proč vlastně tu kytaru chceš. Kytara se kupuje především na hraní. Měla by tedy s tebou souznít dohmatem, nátiskem, tím, jak ty hraješ, co do ruky potřebuješ ....... a pak by měla dobře hrát, tedy znít tak, jak ty chceš. Na kombu, které používáš nejradši. Pokud se tohle nesejde, je kytara úplně naprd, i kdyby stála milion.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

hraju 30 let .. nejakej natisk a dohmat na 99% kytar vubec neresim ... resim jenom zvuk a to, jak se mi kytara libi ... vecko chci, protoze se mi proste libi a pripada mi cool ( .. a uz jsem drive flying v od Jacksona mel) .. a taky chci druhou HH kytaru (mam jednoho HH superstrata - vola oz srm) kvuli tomu, abych mohl mit podladenou sestku, tzn potrebuju na ni silnejsi struny a chci ji hlavne kvuli dobrejm/jinejm snimacum ... jde mi o zvuk, chtel bych nejakej snimacove agresivni nastroj ...
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

muj dlouhodobej plan na kytary je mit cca 4-5 ruznorodejch kytar .. ted mam

* mam jasanove HSS sedmickove tele (vola vasti 7 pdm j1)
* mam olsoveho HH superstrata (vola oz srm)
* chci dokoupit jeste P90s dirty jazzmastera na poradnej dirty punk (vola jz fro)
* chci to vecko jakozto druhou HH sestku kytaru na metal, yep, tady se mi fakt libi ten king pro kvuli mahagonu
* chci jeste vyhledove HH headless sedmicku, idealne s nejakou delsi scale a nebo neco luxusniho typu Aviator

edit: ve skutecnosti mam i dalsi kytary (aka 2 basy, 2 akustiky, jolanu diamanta, tele od tokai) na ktery uz nehraju neb me nebavi a nebo je s nima nejakej technickej problem ...

nejsem zadnej rotschild, ale muzu si tedka "na stary kolena" doprat v tehlech relativne nizsich castkach to, po cem jsem celej zivot touzil .. takze to delam .. krom toho planovaneho aviatora (a nebo headless ibaneze) to jsou vsechno kytary ~takova stredni trida za nejakejch tisic az tisic-petset ojro takze rozhodne ani nemam nejakej spatnej pocit z toho, ze si vyhazuju nejak strasne z kopytka zatimco v africe hladovi deti ...
starypard

Příspěvek od starypard »

lt.dan píše: 24.07.2025 21:46 ... jde mi o zvuk, chtel bych nejakej snimacove agresivni nastroj ...
To je přesně ono, v tomhle se my muzikanti lišíme asi na sto způsobů. Nebo na tisíc. Koupil jsem nedávno LP, kde někdo vyměnil snímače za nějaké nařvané Di Marzia. Já na to nemůžu hrát, takovej zvuk nechcu. Takže snímačová kytara ...... jj, to teď mám. Budou muset pryč, chcu něco klidnějšího. Jinak, kytara je skvělá. Pak si tady máme něco psát, když každej z nás je úplně jinej. A platí to pro každýho.
lt.dan

Příspěvek od lt.dan »

jj parde ... ja za 30 let hrani a 10-15 kytar, ktery jsem v prubehu mel, vubec zvuk neresil :D .. jako jasne ze jsem vedel, ze moje jolana ma "hnusnejsi" a drevni zvuk oproti ja nevim Ibanezovi z druhy .. a taky jsem vedel, ze nejlepsi jsou seymour duncan (teda rikalo se to), ale celkove jsem mel vzdy docela shitovej aparat a vubec levny kytary, takze to byl vsechno takovej punk .. zvuk jsem zacal resit az tedka v poslednich par letech, co jsem si koupil poradnej aparat (kterej jsem tedka nahradil za fx)
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“