Pedalboardy

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Odpovědět

Kolik používáte efektových krabiček?

Můžete vybrat 1 možnost

Zobrazit výsledky

Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pedalboardy

Příspěvek od Hendrek »

A jó, pak ty bypass smyčky dávají smysl. Cool.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Fořt: s tou neviditelnosti nastavení na malých černých knobech u mini krabek jsem bojoval taky. Taková "mini stomp" klasika: ten "hlavní" parametr má velký a jasně viditelný knob, často ovladatelný i špičkou podrážky, ovšem na nastavení těch dvou - tří dalších aby si k tomu člověk klekl a nasadil si brýle (případě já krátkozraký si je pro změnu sundal). Vyřešil jsem to tak, že jsem bílým permanent fixem kolem té drážky, která má ukazovat polohu, udělal nevelký flíček. Takže ta "bílá skvrna" ukazuje polohu, kam čudl míří a uprostřed ní je "černá tečka" která to ukazuje přesně.
Tohle řešení mi vyhovuje nejlíp, zkoušel jsem jenom vyplnit bílou barvou tu drážku, ale ta je tak úzká, že z polohy vestoje stejně není vidět (možná snad kdybych si pedalboard osvětlil zblízka stolní lampou).
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Pawlik: Taky to vidím na permanent fix. Dcerka má snad stříbrný nebo zlatý, myslím, že neprosvítají, překryjou i tmavý podklad.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Jo, bílý permanent taky používám, značně mi to usnadnilo život pří štelování.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Hendrek píše: 1.08.2025 10:33 Jo, bílý permanent taky používám, značně mi to usnadnilo život pří štelování.
Už jsem provedl úpravu á la Pawlik, s tím, že jsem obarvil bíle celý vršek poťáku, do drážky barva nevlezla. Takže mám hezké čudlíky s bílou horní ploškou a viditelnou černou drážkou. Jen si nejsem jistý, zda ten fix od dcerky (měla celou sadu, i bílý) je permanentní. Psáno to na něm není a z testovacích povrchů to i po chvilce schnutí šlo setřít. Ještě měla dcerka někde akrylátové fixy na sklo a kamínky, ale ty nemohu najít. Kdyžtak časem nějaký permanentní koupím.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Musí to být permanent marker. Čili lihový fix. Akrylový by také měl fungovat.
https://permanentni-popisovace.heureka. ... /#prehled/
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Bílý permanentní fix koupíš v každém lepším papírnictví (nebo často bývá i v železářství) za cca 50 Kč.
No já taky zkoušel nabarvit celou tu horní plochu čudlu, akorát že na mých krabičkách (většinou HB) je ta drážka tak úzká, že z výšky vestoje stejně není vidět, takže pak jsem tam kde jsem byl, akorát koukám na bílá kolečka namísto černých :)
Nějaké zlaté/ stříbrné fixy jsem taky zkoušel, jenže to byly nějaké levné šunty a houby kryly, takže bych je musel stejně "podmáznout" tou bílou, takže by to kapánek ztrácelo smysl.
Permanent není úplně lihový, sice se mu tak říká, ale lihem ho neumyješ. Pokud ho chceš dostat dolů, tak možná technický benzín, možná nějaké ředidlo, určitě jedině toluen - ale ten má zase tendenci žrát většinu plastů. Akryl by fungovat mohl... Ideální by bylo použít barvu na plastikové modely, že jo, ale kdo se s tím má patlat... Fixem je to hned.
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Odlakovač na nehty na to funguje. Toho mám doma dost, jsem jediný chlap v domácnosti :D. Ten funguje na všechno. Naposledy ho dcera převrhla a zatekl do ovládacího panelu sušičky. Dokonale ho rozpustil a smazaly se i nápisy. Akorát při aplikaci na knoby bych se bál, že rozleptá i ty knoby.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Tak mě zase nenapadl ten odlakovač :) ovšem podle toho, jak to voní (nebo smrdí, jak komu) tak je to nějaká směska buhvíčeho na bázi acetonu a příbuzných substancí, takže to bude podobné tomu toluenu. Ten taky rozpustí všechno s výjimkou polyetylenu a polypropylenu (jediné dva termoplasty, které nejdou rozpustit snad ničím ).
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Hendrek píše: 1.08.2025 11:07 Musí to být permanent marker. Čili lihový fix. Akrylový by také měl fungovat.
https://permanentni-popisovace.heureka. ... /#prehled/
Tady ten jde smazat lehce čímkoli, úplně permanentní není. Na smazání lihovek používám technický líh, zatím to nic nerozleptalo, nápisy jsem tím omylem smazal asi jenom z jedné krabičky, od té doby už napřed zkousím na kontrolním vzorku :-D

Pokud chcete opravdu permanentní fix, nejen bílý, tak můžu doporučit akrylové fixy Posca. Konkrétně třeba PC-1MR. Dělají je v různých tloušťkách a barvách. Asi nejlepší fixy tohoto druhy, co jsem zatím našel. Měly by je mít v "každém lepším" papírnictví, používají se na malování kamenů. Doporučuji domů nakoupit tenké i tlusté, hodí se to pořád :-)

https://www.spokojenakancelar.cz/akrylo ... enky-hrot/
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Posca, sen každého dítěte.
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Vyřešeno, ten použitý Centropen Metallic po zaschnutí drží, nestírá se.
Je to na vodní bázi, ale dle výrobce po zaschnutí nestíratelný a voděodolný. Asi akryl?
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Nojo, Centropen je kvalita, žádný CCS... :)
Ten můj bílý permanent je tuším taky Centropen (ale určitě kupovaný v Koh-i-noor prodejně, mimochodem, pořád tam vedou i tuhy do versatilky, i ty versatilky samotné, taky důležitá věc).
volfi

Příspěvek od volfi »

Olejový Edding je krapet odolnější než Posca akryl
https://www.alza.cz/edding-780-lakovy-p ... 673467.htm
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
torst

Příspěvek od torst »

Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

torst píše: 8.08.2025 8:39 pěkná práce!
https://hudebnibazar.cz/pedalboard-s-efekty/ID699167/
Zajímavé řešení a vypadá to fakt celkem dobře i když já bych voli svou oblíbenou zelenou kladívkové místo té ošklivé oranžové :-D

Obavám se ale ze je to takto neprodejné - až moc specifické řešení. Ale třeba kupce najde.
Mic teda nechápu ty vstupy a na co se vlastně přepíná šle to je asi jedno :-)
Fořt

Příspěvek od Fořt »

Přepínače IMHO přepínají pořadí efektů.
Vstupy a výstupy taky nechápu.
Bál bych se, že jsou efekty moc utopené a občas se nepřepnou. Ale třeba je to OK..
Trochu to připomíná PB, které stavěl P. Cornish pro různé kytaristy v 70. letech. Ten ovšem vykuchal z krabiček efektů obvody a z PB už koukaly jen poťáky a přepínače s jednotným designem.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Fořt píše: 8.08.2025 16:02 Trochu to připomíná PB, které stavěl P. Cornish pro různé kytaristy v 70. letech. Ten ovšem vykuchal z krabiček efektů obvody a z PB už koukaly jen poťáky a přepínače s jednotným designem.
Aktuálně tuhle službu nabízí jam pedals: https://jampedals.com/product-category/ ... 8DQpHMQ5To

Pak jsem taky na FB zahlídl týpka, co takhle motnuje pedály do jedné krabice. Akorát moc neřeší třeba rozteče poťáků, takže výsledek potom vypadá, jako když vezmeš kus plechu a začneš do něho náhodně vrtat otvory :-D
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

No mi to taky připadá, že borec moc neřeší...
To už je možná estetičtější moje prasodomácké zpracování, tedy efekty na dvou plastikových kuchyňských prkýnkách, které jsou vedle sebe přivrtané na dvě dřevěné lišty (prostě z toho, co bylo po ruce). :D
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

IMG_20250918_194409_773.jpg
Neříkám, že je to ideální, a už vůbec nebudu tvrdit, že je to následováníhodný příklad.
Ale mi to tak nějak funguje.
Ladička, NG který je v podstatě dvojitý buffer, ve smyčce Compressor, phaser, několik OD ( v předem vyzkoušeném pořadí ) několik preampů... Po výstupu z NG modulace (a delay+ reverb) a cabsim.
Edit P.S.: kdybych chtěl dodat něco, co musí být hned za kytarou (fuzz, wah) dá se bezbolestně předřadit.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“