Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
Pravidla fóra
Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording
pavlii, možná v klidných pasážích na ty kytary bych trochu přidala výšky, presence. Možná by to trochu oživila basa, kdybych ji hrála o oktávu výš. Protože mám všechno naladěno do drop B. Hlasitosti jsou tedy v pohodě? Není tam nic co by nějak rušilo hlasitostně? Ten přechod do "metalu" se zvyškem je ok (hlasitost)? Jinak nevím, mám pocit že je všechno cca ok. Ale ono to záleží od toho co právě člově poslouchá, na co jsou nastavené uši, asi. A ten úvod možná nějak ještě dodělám.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Hlasitostně mě nic neruší. Výšky/prezence chybějí pocitově bicím.
P.
P.
ok, zkusím se na to podívat, díky
PS, ještě mně napadlo, možná kdybych trochu zvedla hlasitost bicích- o 0.5-1db, že by to trochu všechno zvedlo, dynamiku, nebo nevím:D
PS, ještě mně napadlo, možná kdybych trochu zvedla hlasitost bicích- o 0.5-1db, že by to trochu všechno zvedlo, dynamiku, nebo nevím:D
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Ne. Tohle je o frekvencích a ne o hlasitosti. Zvednutím hlasitosti dosáhneš v daném případě jen toho, že bude víc zřejmé, jak bicím chybí výšky. Plus možná i nějaký ten prostor k tomu se pak podepíše.
P.
P.
dobře, zkusím si tedy pohrát s EQ. Díky
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Držím palce
jen pozor: když "to" tam není, tak EQ moc nepomůže. Nicméně samozřejmě vyzkoušej.
P.
P.
jen kdybych přesně vědela co tam není. Pohraji si tím, vyzkouším jiné sady v pluginu. Ono, pravda je, že já jsem ty bicí chtěla jemné, ne moc výrazné a nemám pocit, že by jim něco chybělo. Možná nějaký room by tam šel. No, pohraji si s tím, uvidíme.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo - já se omlouvám. Tím "to" jsem myslel, že pokud není v nějakém zvuku zrovna třeba frekvenčně nějaké pásmo nebo je prostě potlačené (protože sampl/mikrofon/místnost/...), tak se tam tím EQ moc nedožene. Takhle jsem to myslel.
Pokud nemáš pocit, že by tomu něco chybělo, tak fajn - koneckonců je to prostě o subjektivitě. Ale i jemné bicí nemusí postrádat výšky a takovou tu čitelnost například. Jestli prostě tady necítíš problém, tak se mým pohledem na věc nemusíš nijak stresovat
P.
Pokud nemáš pocit, že by tomu něco chybělo, tak fajn - koneckonců je to prostě o subjektivitě. Ale i jemné bicí nemusí postrádat výšky a takovou tu čitelnost například. Jestli prostě tady necítíš problém, tak se mým pohledem na věc nemusíš nijak stresovat
P.
Basa už je jakž takž slyšet, i když mi tam pořád chybí to středové "zakvedlání". Jsem prostě milovník jazzbasové dřevěnosti.
Bicí jsou na mě pořád trochu moc, hlavně kopák, ale metalisti ta takhle míchají, tak je to asi jen muj problém.
To piano skoro neslyším, v klidných částech bych ho přidal a kytaru ubral.
Bicí jsou na mě pořád trochu moc, hlavně kopák, ale metalisti ta takhle míchají, tak je to asi jen muj problém.
To piano skoro neslyším, v klidných částech bych ho přidal a kytaru ubral.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Přesně tohle jsou z většiny věci, do kterých jsem nechtěl kecat, protože nejsem autor 
P.
P.
basu už radši neřeším:D Piano možná trochu přidám, kytary trochu uberu. Ono je to tak i proto, že to piano není žádný zázrak, je to spíš jen na doplnění. KOPÁK nechám jak JE! Pohraji si stím. Díky Torste
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
: -D stejně mě to nedonutí psát lidem podrobně, aby to umíchali tak, jak chci já. Těším se na druhou iteraci!
P.
P.
Pak až to upravím tak to zase nahodím. Zatím díky
TaPetro, byla by jsi ochotná poslat mi mix bez basy? Třeba přes SZ, stačí mp3. Nechci shazovat tvuj přístup, jen by mě zajímalo, jestli bych jí dokázal dohrát tak, aby se mi to líbilo. Třeba zjistim, že to líp nejde a celou dobu si jen tahám triko ...
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
torst, napsala jsem ti SZ, v HF nemůžu poslat víc než 4Mb, takže mi pošli do SZ mail, kde to veme víc než ty 4Mb. Když to nestihnu dneska, tak pošlu zítra.
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Na tohle je super třeba uschovna.cz Stačí bez majlu, pak jen člověk okopíruje link.
P.
P.
Tak jsem zkusila tak jemně EQ na ty bicí, snad to trochu prokouklo. Trochu jsem ubrala kytary a přidala piano a v "metal" části jsem dala jiný snare.Mám pocit, že bych ho mohla trochu ubrat (snare), možná? Co vy na to? KOPÁK NECHÁM JAK JE!:D. A jinak, jak jsem psala- poslouchala jsem kvůli klávesům Faith no more, Erica Claptona (unplugged) a netuším jak se to má mixovat do sterea. Protože v obou případech mi přijde že ten zvuk kláves se nějak v tom stereu posouvá v prostoru- něco víc slyším na jedné straně, pak na druhé. Jak na mix kláves, nebo přesněji toho piana třeba-ve stereu a obecně?
https://voca.ro/15SGxl2gfUNI
PS: Ještě jsem trochu ubrala snare a ten začátek bicích v "metal" části, asi poslední verze, víc ze sebe nevymáčknu..
https://voca.ro/12H9eubRdlOJ
https://voca.ro/15SGxl2gfUNI
PS: Ještě jsem trochu ubrala snare a ten začátek bicích v "metal" části, asi poslední verze, víc ze sebe nevymáčknu..
https://voca.ro/12H9eubRdlOJ
Snad se TaPetro nurazíš, když výsledek zveřejním zde.torst píše: 26.08.2025 18:28 TaPetro, byla by jsi ochotná poslat mi mix bez basy? Třeba přes SZ, stačí mp3. Nechci shazovat tvuj přístup, jen by mě zajímalo, jestli bych jí dokázal dohrát tak, aby se mi to líbilo. Třeba zjistim, že to líp nejde a celou dobu si jen tahám triko ...
Mám tam té basy asi i víc, ale taky je to zvuk Jazzbasu (Dimavery) plus pluginy (EZmix2), což dohromady dělá ten středovější, archaičtější dřevěnější zvuk. Není to sice tak "modern", ale zase líp proleze a je rozeznatelný i na těch plastových bedýnkách, které nepřenesou dunivé basy. Prostě takhle nějak si představuju baskytaru v bigbeatu. Těch rejstříků jsou tuny, možná ten můj je až dost zapráslej, ale basa by prostě měla mít ten attack, srozumitelnost.
https://voca.ro/19FeHZueUMJj
- pavlii
- Globální moderátor
- Kontaktovat uživatele:
TaPetra - moc príma (vyjadřuju se k poslední verzi).
torst: subjektivně mi přijde, že se basa charakterem z původní nahrávky do toho hodí líp.
V obou případech je ale trošku zaniklá - teda místama. Ale asi nic zásadního. Jinak za mě Petro fajn.
P.
torst: subjektivně mi přijde, že se basa charakterem z původní nahrávky do toho hodí líp.
V obou případech je ale trošku zaniklá - teda místama. Ale asi nic zásadního. Jinak za mě Petro fajn.
P.
Naposledy upravil(a) pavlii dne 27.08.2025 20:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Doplnění textu.
Důvod: Doplnění textu.
Torste, fajn že si to aspoň zkusil s tou basou a chápu, že to je jen tak narychlo a že si se s tím nijak moc nepatlal. Chápu ten zvuk co máš na mysli, ale myslím si, že se tam ta basa takhle nehodí. Můj záměr je takový, že ta klidná pasáž má být úplne klidná, jemná- tam bude hezký text, krása a letní vánek ve vlasech a přejde to do toho kontrastu v refrénu- všechno je špatně, z..rvenej život a podobně.. A ta basa v té jemné pasáži prostě chrčí, nehodí se to k tomu a v refrénu ji je zase moc (chápu že je to narychlo). Torste, co když věkem přestáváš slyšet určité frekvence a právě proto furt ty basy neslyšíš?:D:D Trochu si dělám srandu, já vím že si v nejlepších letech..
Ale i tak díky (Pavlii, Torst), mám pocit, že je to nakonec po vašich radách asi lepší.
Ale i tak díky (Pavlii, Torst), mám pocit, že je to nakonec po vašich radách asi lepší.