Rockman Tom Scholz
Pravidla fóra
Re: Rockman Tom Scholz
Já myslím, že ten VSTi doporučovaný torstem jde té tvojí potřebě docela naproti. Alespoň soudě podle zvukové ukázky na Soundcloudu, ta zní opravdu věrně, jak si 800-ku pamatuju. Masterkeyboard už určitě máš, tak bude třeba i dynamika - hurá do toho! Já klaviaturu nemám, ale zkusím časem přes kytaru a Midi Guitar Jam Origin.
Dnes se s tím VSTi začnu teprve seznamovat, ale proč by plugina nedokázala věrně simulovat digi instrument?? Hammondy nebo Marshall, to je jiná liga, tam je potřeba napodobit mechanické a analogové (lampové) obvody !
Můj masterkeyb je henten : https://www.ebay.com/itm/235729234297 lowlowlowlowend a hurá!
Chceš mi namluvit, že ´80 ková Poly 800 měla dynamickou klávesnici ?!?
Dík adminovi, že nám nejen nezatrh odklon od tématu, ale sám se ho ochotně účastnil !!!
Můj masterkeyb je henten : https://www.ebay.com/itm/235729234297 lowlowlowlowend a hurá!
Chceš mi namluvit, že ´80 ková Poly 800 měla dynamickou klávesnici ?!?
Dík adminovi, že nám nejen nezatrh odklon od tématu, ale sám se ho ochotně účastnil !!!
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Admin je boží... Já netvrdím, že 800 měla dynamiku, ba právě naopak, ale některé masterkeyboardy by ji měly umět rozšířenými midi funkcemi zasuplovat, ne? Já to nezjistím, už žádnou klaviaturu nemám, bo nemám místo, kam bych ji umístil, a vlastně stejně radši vyluzuju klávesové zvuky na kytaru... Jinak máš pravdu, ta plugina je zvukově věrná, digitál zní krásně analogově...možná až moc vřele - aby ti to nakonec nepokazilo tu syrou rockmanovskou kompozici... 
Spíchnul jsem takovou kompozici, z té simulace Poly 800 jsem vytáh jeden pěknej preset, ostatní viz screen. Snad jsem se té Sagvanovsko Vaculíkovské atmošce přiblížil.
https://soundcloud.com/torst2/80-song Taky nechci skladovat doma obří klaviaturu, proto jsem koupil tu nejmenší a nejlevnější co byla k mání, viz odkaz. Vejde se i do šuflíku. Že není dynamická mi neva a té plugině Poly800 by dynamika i uškodila, ne? Když jí origoš nemá.
https://soundcloud.com/torst2/80-song Taky nechci skladovat doma obří klaviaturu, proto jsem koupil tu nejmenší a nejlevnější co byla k mání, viz odkaz. Vejde se i do šuflíku. Že není dynamická mi neva a té plugině Poly800 by dynamika i uškodila, ne? Když jí origoš nemá.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Spíš mi to připomíná ranně devadesátkové PC hry, co hrály MIDI muziku přes sounblastera.
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
VST brát sebou na kšeft?... opruz
. Poctivý plast je holt poctivý plast.
Jsme se nějak zakecali mimo téma, ne?
Moc pěkný, je to sice trochu větší psycho než Neposlušné tenisky, ale možná bys s tím Strahov taky zaplnil. Škoda (nebo dobře?), že už je doba trochu někde jindetorst píše: 26.02.2025 10:59 Spíchnul jsem takovou kompozici, ..........snad jsem se té Sagvanovsko Vaculíkovské atmošce přiblížil.
Poctivý plast je k dispozici:Hendrek píše: 26.02.2025 16:53 VST brát sebou na kšeft?... opruz. Poctivý plast je holt poctivý plast.
https://hudebnibazar.cz/korg-poly-800-v ... /ID663371/
Asi je to myšleno na ten POLY800. Ale spíš se ještě chystám na verzi s analog. X100, aby jste mne nepodezírali, že plugina hraje hůř. Dík všem za pochvaly písně!Hendrek píše: 26.02.2025 16:53 VST brát sebou na kšeft?... opruz. Poctivý plast je holt poctivý plast.
Bude Vás zajímat. Listoval jsem ve stompboxech a vybafnul na mne MXR Rockman X100 a jenom ze zvědavosti jsem napsal dotaz do Google, zda se nepřipravuje verze s nožním ovládáním, protože přepínat v současném systému, je na živé hraní nepoužitelné, nebo jenom obtížne. Přeložil do angliny v translátoru a dostalo se mně odpovědi.
Ano, vychází nová verze MXR Rockman X100 jako pedál, který obsahuje funkce nožního ovládání pro přepínání mezi různými tóny. Tato moderní verze si klade za cíl replikovat ikonické zvuky původního Rockmanu a zároveň poskytnout vylepšené funkce pro živá vystoupení.
Je to z Googla, zda je to pravda netuším, tak že bez záruky.
Ano, vychází nová verze MXR Rockman X100 jako pedál, který obsahuje funkce nožního ovládání pro přepínání mezi různými tóny. Tato moderní verze si klade za cíl replikovat ikonické zvuky původního Rockmanu a zároveň poskytnout vylepšené funkce pro živá vystoupení.
Je to z Googla, zda je to pravda netuším, tak že bez záruky.
cide, někdy si říkám, jestli si neděláš legraci.
MXR X100 má nožní spínání ON/Bypass a konektor CTRL pro externí šlapku pro přepínání režimů.
Z mého pohledu je koncepce podlahové krabičky nonsens, protože Rockman je svým zvukem určený pro hraní nebo nahrávání do linky a přes kytarový aparát bude znít šíleně, což ostatně ukázky na YT potvrzují. Myslím, že by takový efekt měl mít 2. výstup bez speaker simulátoru, který by do kyt. apce jakž takž fungoval.
https://www.thomann.de/cz/mxr_rockman_x100.htm
MXR X100 má nožní spínání ON/Bypass a konektor CTRL pro externí šlapku pro přepínání režimů.
Z mého pohledu je koncepce podlahové krabičky nonsens, protože Rockman je svým zvukem určený pro hraní nebo nahrávání do linky a přes kytarový aparát bude znít šíleně, což ostatně ukázky na YT potvrzují. Myslím, že by takový efekt měl mít 2. výstup bez speaker simulátoru, který by do kyt. apce jakž takž fungoval.
https://www.thomann.de/cz/mxr_rockman_x100.htm
Mohl bych tu šlapku na přepínání vidět? Ve videích do toho klovou prstíkem a potom je divné, proč to chtějí vyrábět? Je tam nějaká nabídka na netu, ale ta není od MXR. Jako pouštět X100 do kytarového aparátu, to mě ani nenapadlo, měl jsem ho..
Tady. Plus je to jasně napsaný v manuálu. https://www.jimdunlop.com/content/manuals/MX100.pdf
Vem si mono jack, 20 cm dvoulinky a zvonkové tlačítko a přepínač je hotový.cid píše: 31.08.2025 13:36 Mohl bych tu šlapku na přepínání vidět? Ve videích do toho klovou prstíkem a potom je divné, proč to chtějí vyrábět? Je tam nějaká nabídka na netu, ale ta není od MXR.
torste, obě videa jsem už viděl, než jsi je poslal, ale dík za reakcim. Mám problém a nechápu, proč jsi sem zadal video se splitterem, jehož funkcí je rozbočení stereofonního signálu?
U prvního videa mám problém s tím, že jsem nenašel jediné video, kde se majitelé chlubí s tím, jak jim to pěkně funguje, když přepínají rejstříky nohou. Chápu, že nájemní joutuberáci Dunlopa, nebudou propagovat cizí zařízení a i ve videu, které jsi postnul, není v reálu zvukové potvrzení, že to funguje. Přepínají se diody, to bezpečně funguje, jenom nechápu, proč tak jednoduché zařízení, Dunlop automaticky nenabízí jako doplněk, protože každý kdo hrál na X100 (včetně mě) ví, že přepínat malé switche, když hraješ na kytaru a zpíváš, je pěkný„vopruz“ , tady se musíš do požadované pozice pracně proklofat a když se netrefíš, čeká tě druhé kololečko?
Nabyl jsem mylného dojmu, že si zařízení objednáš, zaplatíš a nic ti nepřijde. Zda to nefunguje na stejném principu, jako když se v Rakousku prodávaly filtry do zásuvek, které odfiltrovávaly elektřinu z našich jaderných elektráren. Já být joutuberak, hned bych na YT hodil video, jak mně pěkně funguje nožní přepínání, ale ono tam nic není, tedy já to nenašel.
Je velice pravděpodobné, že jsem špatně hledal a požádám o doplňující odkaz.
Jenom zdůrazním, že jsem chtěl udělat příznivcům Rockmana radost, já už ne a nebyl špatný.
Pod videem jsou dotazy:
Nepodařilo se mi najít cenu ani dostupnost...
Proč neodpoví na jednoduché otázky?
Kdo to má?
Kde se to dá sehnat na prodej? Nikde jsem o tom nenašel žádnou zmínku.
Kdo to vyrábí
Prosím, kde najdu tento pedálový ovladač? Děkuji.
Jaká by byla čekací doba po objednání? Jsou vyrobeny po objednání, nebo jsou již vyrobeny?
U prvního videa mám problém s tím, že jsem nenašel jediné video, kde se majitelé chlubí s tím, jak jim to pěkně funguje, když přepínají rejstříky nohou. Chápu, že nájemní joutuberáci Dunlopa, nebudou propagovat cizí zařízení a i ve videu, které jsi postnul, není v reálu zvukové potvrzení, že to funguje. Přepínají se diody, to bezpečně funguje, jenom nechápu, proč tak jednoduché zařízení, Dunlop automaticky nenabízí jako doplněk, protože každý kdo hrál na X100 (včetně mě) ví, že přepínat malé switche, když hraješ na kytaru a zpíváš, je pěkný„vopruz“ , tady se musíš do požadované pozice pracně proklofat a když se netrefíš, čeká tě druhé kololečko?
Nabyl jsem mylného dojmu, že si zařízení objednáš, zaplatíš a nic ti nepřijde. Zda to nefunguje na stejném principu, jako když se v Rakousku prodávaly filtry do zásuvek, které odfiltrovávaly elektřinu z našich jaderných elektráren. Já být joutuberak, hned bych na YT hodil video, jak mně pěkně funguje nožní přepínání, ale ono tam nic není, tedy já to nenašel.
Je velice pravděpodobné, že jsem špatně hledal a požádám o doplňující odkaz.
Jenom zdůrazním, že jsem chtěl udělat příznivcům Rockmana radost, já už ne a nebyl špatný.
Pod videem jsou dotazy:
Nepodařilo se mi najít cenu ani dostupnost...
Proč neodpoví na jednoduché otázky?
Kdo to má?
Kde se to dá sehnat na prodej? Nikde jsem o tom nenašel žádnou zmínku.
Kdo to vyrábí
Prosím, kde najdu tento pedálový ovladač? Děkuji.
Jaká by byla čekací doba po objednání? Jsou vyrobeny po objednání, nebo jsou již vyrobeny?
Naposledy upravil(a) cid dne 1.09.2025 16:46, celkem upraveno 1 x.
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
to cid: našel jsem stránky kde nabízí i větší ten pedál control. Ale přiznám vůbec to na mě nepůsobí věrohodně. https://abzstudios.fwscart.com/product/x100-control
https://youtu.be/oSFkjanswgA
https://youtu.be/oSFkjanswgA
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Zadal jsem video s krabičkou, jejíž funkcí je rozbočení signálu "TRS SPLIT" z 1. zdířky napravo a "TAP" neboli spínání kontaktů v 2. zdířce napravo. Do první zdířky je veden stereo signál v první zdířky Rockmana, do 2, zdířky je připojena 2. zdířka Rockmana.cid píše: 1.09.2025 15:09 torste, obě videa jsem už viděl, než jsi je poslal, ale dík za reakcim. Mám problém a nechápu, proč jsi sem zadal video se splitterem, jehož funkcí je rozbočení stereofonního signálu?
Dvě zdířky na levé straně Splitteru nabízejí signál odděleně L a P. I když budeš na Switch Splitteru dupat sebevětší silou, na mono ani kvadrofonní zvuk tyto výstupy nezměníš. Když na 2. levou zdířku Rockmana připojíš jakýkoli Momentary Switch, i to zvonkové tlačítko, bude ti přepínat režimy. Když takové tlačítko připojíš do zdířky na pravé straně Rockmana, přepínat režimy nebude. Pokud hlavním Switchem na Rockmanu přepneš na Bypass, kontrolky budou přeblikávat, ale neuslyšíš žádnou změnu režimu zvuku, i kdybys měl ten nejoriginálnější Switch od Dunlop. Pokud do 2. zdířky na pravé straně Rockmanu nepřipojíš síťový adaptér, nebudou přeblikávat ani ty kontrolky. Když se ti bude zdát, že Rockman hraje potichu, je potřeba tu levou černou páčku posunout nahoru (od sebe). Pokud bude příliš nahlas, posuneš páčku dolů (k sobě).
https://kytary.cz/mxr-trs-split-tap/HN2 ... %20+%20tap
Když se tady odborně šťouráte v Rockmanovi - nenahráli náhodou přes něj v 1992 desku Bon Pari? Poznáte to?
To na Rockmana nevypadá (ani zdálky).
Taky tam Rockmana neslyším.