Tak jsem si pořídil trafo, které odpovídá parametrům zvukovky dle manuálu (Virtuos 12V).
Nejdřív to vypadalo, že je to k ničemu, protože zvukovka se zpočátku neinicializovala, ale po osmi minutách se dioda nakonec rozsvítila zeleně.
Říkal jsem si fajn tak je to starší typ 8 minut mě nezabije. Po několika dnech jsem však trafo během bouřky odpojil a zvukovka dál fungovala z usb, což mě překvapilo.
Od té doby se zvukovka někdy neinicializuje vůbec, někdy ano, ale klidně až po 12 hodinách. To platí jen v případě notebooku, na stolním počítači mi to problémy nedělá.
Zkoušel jsem to testovat i u kamaráda na dvou noteboocích s W7 a W8 měl stejný problém, dioda byla červená a ani se nenainstalovaly ovladače. U opravdu hodně starýho notebooku s Win XP ale inicializovala ihned po zapojení. U ostatních stolních počítačů taky bez problému. Zkoušeli jsme také místo trafa USB hub s externí napájením, ale nemělo to vliv.
A teď mám dilema, že když si koupím novou zvukovku, nebo spíš převodník, tak nevím jestli se zhorší, nebo nějak změní výstup mých dosavadních projektů, protože u klasické integrované zvukovky je ten výstup úplně jiný? Přemýšlel jsem, že bych si koupil stejnou zvukovku ještě jednou, ale musel bych ze zahraničí a co když mi to bude dělat tu stejnou chybu? No a potom mě napadlo dát zvukovku do opravy, ale to se zase bojím, že mi jí zničí ještě víc.
A teď jsem zvědavej, co by jste mi poradili?