Problémy s usb zvukovou, opravit, koupit druhou stejnou nebo novou?

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
bbdra
Nový uživatel

Problémy s usb zvukovou, opravit, koupit druhou stejnou nebo novou?

Příspěvek od bbdra »

Ahoj, potřeboval bych poradit, protože jsem v takové nepříjemné situaci. Používám M-Audio super dac II několik let, teprve nedávno jsem však narazil na problém, když jsem si koupil laptop. Zvukovka se na něm vůbec nedetekovala, tak jsem psal na fórum, kde mi řekli, že je to pravděpodobně tím, že laptop z usb nedokáže zvukovku dostatečně napájet a potřebujete pro to napájení trafem.

Tak jsem si pořídil trafo, které odpovídá parametrům zvukovky dle manuálu (Virtuos 12V).
Nejdřív to vypadalo, že je to k ničemu, protože zvukovka se zpočátku neinicializovala, ale po osmi minutách se dioda nakonec rozsvítila zeleně.

Říkal jsem si fajn tak je to starší typ 8 minut mě nezabije. Po několika dnech jsem však trafo během bouřky odpojil a zvukovka dál fungovala z usb, což mě překvapilo.
Od té doby se zvukovka někdy neinicializuje vůbec, někdy ano, ale klidně až po 12 hodinách. To platí jen v případě notebooku, na stolním počítači mi to problémy nedělá.

Zkoušel jsem to testovat i u kamaráda na dvou noteboocích s W7 a W8 měl stejný problém, dioda byla červená a ani se nenainstalovaly ovladače. U opravdu hodně starýho notebooku s Win XP ale inicializovala ihned po zapojení. U ostatních stolních počítačů taky bez problému. Zkoušeli jsme také místo trafa USB hub s externí napájením, ale nemělo to vliv.

A teď mám dilema, že když si koupím novou zvukovku, nebo spíš převodník, tak nevím jestli se zhorší, nebo nějak změní výstup mých dosavadních projektů, protože u klasické integrované zvukovky je ten výstup úplně jiný? Přemýšlel jsem, že bych si koupil stejnou zvukovku ještě jednou, ale musel bych ze zahraničí a co když mi to bude dělat tu stejnou chybu? No a potom mě napadlo dát zvukovku do opravy, ale to se zase bojím, že mi jí zničí ještě víc.

A teď jsem zvědavej, co by jste mi poradili? :D
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Problémy s usb zvukovou, opravit, koupit druhou stejnou nebo novou?

Příspěvek od vasekh »

Rada je hodně jednoduchá. Zahoď toho dinosaura a kup si nějakou normální novou zvukovku, která se ti líbí :-D
Výstup projektů by se rozhodně nijak měnit neměl.
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“