Problém s kobylkou
Pravidla fóra
Re: Problém s kobylkou
Než začnu vyrábět nové sedla… Není tohle nějaká běžná akustická kobylka na kterou by se daly koupit náhradní díly?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
To je Meipet nebo nějaká "kublovka", ne? V obou případech asi díly nebudou.
Edit: Podle fotek na netu Meipet. Skončil s výrobou před více než 20 lety. Ruční výroba, vlastní design kobylky, tedy s chutí do strouhání nových kamenů.
Edit: Podle fotek na netu Meipet. Skončil s výrobou před více než 20 lety. Ruční výroba, vlastní design kobylky, tedy s chutí do strouhání nových kamenů.
Já bych to celý předělal, tohle mi nepřijde jako šťastné řešení.
Když praskne struna kamen se snadno ztratí.
Když praskne struna kamen se snadno ztratí.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Jo, o tom už jsem tady někde psal. Měl jsem jednu z prvních kytar od Huberťáka, který tu konstrukci tehdy převzal od pana Kubly. Taškařice náramná, když mi rupla struna a kamen cvrnknul mezi stojany a odposlechy.
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Nový sedlo a kameny s t nebo rybinovou drážkou a strašná paráda. 
Tahle kobylka je zvukově dost specifická a nemusí vyhovat každému. Už jen ta kombinace - palisandr, kost a kovová slitina. Má ale spousty výhod. Mimo štelování kamenů (kvůli ladění) má hlavní výhodu tu, že můžeš experimentovat s různými materiály, i kamenů i té "kosti". To vše si zručný člověk vyrobí sám a může pokusničit. Hlavní výhoda je ale ta, že můžeš pod každý kámen umístit separátní piezo, takže získáš z kytary 6 x separátní sinusovku (spíš směs vln, jsou tam harmonické a bordel z celé kytary) na každé struně. To pak nějak smícháš nebo to přeneseš z kytary odděleně více žilami a můžeš to poslat do AD/DA převodníku a nějakého MIDI konvertoru, načež tím honíš synťáky nebo samplery. Tak to dělá třeba Godin Multiac. Dělené snímače se prodávají a dokonce se prodávají celé kity. Pokud je kytara dobrá, bylo by to první, co bych s ní udělal - konverzi na Synth Ready.
A jéje. No, tak beru, no ......