Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od hyenik »

pro fanoušky barev ;)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
cara

Příspěvek od cara »

Jsem zvědavý, zda jim tenhle odvážný experiment s barvičkami vyjde. Jdou totiž proti proudu, zdá se mi. Ostatní výrobci v poslední době spíš rozšiřují různé retro-inspirované řady: Taylor znovu začal vyrábět dredy s X-žebrováním, Martin propaguje golden-era žebrování na modelech 2025, Eastman má v nabídce kytary s šelakovou politurou a různé "relic" úpravy vzhledu nabízí snad všichni. Zdá se mi, že současný trend je spíš něco jako "návrat ke dřevu", kdežto Furch přišel s devadesátkovými neony. No, uvidíme, jak se budou prodávat.
starypard

Příspěvek od starypard »

Nu, návrat ke dřevu ...... myslím si, že vývoj směřuje ku hybridním konstrukcím. Ony ty moderní materiály hrají překvapivě dobře. Nechme se do budoucna překvapit.
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Na workshopu jsem byl, bylo to pěkný. Barevný kytary jsou hrůza, 2 dny jsem se z toho budil ze spaní.
Překvapilo mě ale třeba jak velký podíl na prodejích dělají kytary LJ.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Mě se to teda hodně líbí. Ta kombinace barevná deska a natural zbytek. Jen bych malinko víc černě stříkl obvod.
smelina

Příspěvek od smelina »

Já bych bral třeba zelenou okamžitě jenže Furt se opět do mého vkusu trefil tak napůl. Chtěl bych celou desku zelenou a bez výřezu. Nebo ať je to možné udělat na Rainbow kytaře.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
starypard

Příspěvek od starypard »

Upřímně.
Furch prošel tak dlouhou cestou a tolik práce celá rodina i jejich spolupracanti odvedli, že de dostali do kategorie, která hrozí průserem.
Jsou už tak dobří, že každý ví, že dělají dobré kytary.
Ale i je samotné to stojí dost peněz, vyrobit dobrou kytaru.
Zcela jistě si za ty samé peníze jako stojí dobrá kytara od Furch můžeš koupit jakoukoliv jinou.
Jsou v prdeli.
Já jim držím palce, ale nezávidím jim.
V této třídě, střední třídě, je, kupodivu, přecpáno.
Barvičky nehrají roli.
Muzikant chce tu nejlepší technickou kvalitu, hratelnost, zvuk, dohmat, fysikální odolnost, nějaký standard té kytary.
To stojí peníze.
Peníze výrobce.
Výrobce to musí zaplatit.
Muzikantovi to je fuk, protože hraním, pokud jsi muzikant, se kytara zaplatí sam na prvním kšeftu.
Dar i prokletí celé té věci.
himself

Příspěvek od himself »

V zasade tu myslenku chapu, ale ze neco zaplati vytobce je blbost, zeano.
smelina

Příspěvek od smelina »

starypard píše: 28.10.2025 15:55 Muzikantovi to je fuk, protože hraním, pokud jsi muzikant, se kytara zaplatí sam na prvním kšeftu.
Chtěl jsi říci "pokud jsi pop star"? Pokud by byla tvoje teze pravdivá, tak se snad na staré kolena přeučím na muzikanta a budu si kupovat novou kytaru po každém kšeftu.
Marek Rejhon OM
Jan Fišer 00 Nylon
Čavli

Příspěvek od Čavli »

starypard píše: 28.10.2025 15:55
Jsou v prdeli.
Já ti teda vůbec nerozumím, ale ekonomicky mi přijde celkem v pohodě.

https://or.justice.cz/ias/content/downl ... 06e84c4fb6
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

On tím myslel, že jsou v p*deli, protože už dělají velký byznys a vydělávají hodně peněz ;). Mít peníze = mít starosti.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

no především on tím nic nemyslel, jenom jako obvykle mele svoje nesmysly
PS: za měsíc tam asi pojedu, tak se jich poptám jestli jsou v prd*eli
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

Tak uvidíš, jak se staví nová hala...protože...jsou v prdeli...barvičky nebarvičky. :lol:
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Furch Blue BAR 20 metrů pod zemí...

hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

při četbě fanzinu Furch jsem se historicky pousmál,
...když si vzpomenu na "zasvěcené" komentáře kritizující někdejší rozhodnutí řady rozlišit barvama.

Tentokrát to bylo o obchodu The Fellowship of Acoustics https://www.tfoa.eu/en
a majitel komentoval: Není žádným tajemstvím, že vaše kytary se staly světově slavnými poté, co Petr přepracoval portfolio a vytvořil Color Series.

Obrázek
Čárls

Příspěvek od Čárls »

Tak jsem se stal na začátku roku majitelem Furch Violet D-EM 48mm CNR Active spokojenost veliká ale as budu muset dát nový pražce jo chyba bude asi u mně e.h,g projetý 1 - 3 pražec hodně. Nevim proč struny 10 . Vrátil jsem se k hraní po 40 letech a jen pro sebe nevím proč když sem kdysi hrával problém s pražcema sem nikdá nezaznamenal hrozně mě to překvapilo pražce jsou přebroušený srovnaný a zatím dobrý stalo se to někomu po roce hraní cca 2-3 hodiny denně .Na muj vkus jsou pražce po přebroušení docela nízký 1 mm , bohužel nemám možnost zajet na Moravu a nechat přepražcovat Sám to dělat nebudu Někdo z okolí Dvora Králové A jaký pražcový drát požadovat při přepražcování Jinak dám do Rondo music a snad bude dobrý. Máte někdo zkušenost https://www.rondomusic.cz/
Moc děkuji předem za odpovědi
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Desítky na akustice, to se tedy hodně rozmazluješ :D. To bych asi nedal. K těm pražcům: Záleží i na osobních preferencích, řekl bych. Na nové aku. kytaře mám profil Medium Jumbo a jsem z něj nadšený. Pasuje mi pod ruku určitě ještě lépe než ten, který používá Furch. Taky docela "hobluji" pražce a kytarář mi jednoznačně doporučil nerez. Přesvědčoval mě na drát Dunlop, který má zřejmě skladem, ale ten má nic-moc recenze. Až se dokopu k přepražcování toho nejvíc "jetého" hmatníku, zkusím Jescar 47104-S. Ten má naopak recenze 5*.
IMG_4393.jpeg
Čavli

Příspěvek od Čavli »

Struny .010 na D je nesmysl. Když chceš nebo musíš hrát na tak slabé struny, je třeba na to pořídit adekvátní kytaru.
╭╭(╭⊚‿⊚╮)╮╮
Čárls

Příspěvek od Čárls »

jbiker Mám vyhlídnutý tyhle https://www.thomann.de/cz/jescar_fs550 ... el_set.htm Odpovídají rozměrům co dává Furch na kytaru co mám
Čavli možná ano možná ne |Já prostě mám se silnějšíma strunama problém snad časem Používám tyto https://www.chn.cz/tvrdost--010/plectru ... -opredeni/ a hledal jsem hrozně dlouho a vyzkoušel vše dostupný na trhu mají prostě ten zvuk co mi vyhovuje a i s blbými 11 mam problém křeče v ruce a to moc odrazuje Hraji jen pro sebe
DeReUm

Příspěvek od DeReUm »

Jaký smysl dává použít na vrchní desku AAA rezonanční dřevo a pak to přestříkat barvou? Pokud nebudu řešit otázku ne/vkusu, tak tohle dává smysl jen v tom případě, že se výrobce snaží zakrýt nekvalitní materiál a tak ušetřit na nákladech. To samé platí pro sunburst. To je většinou také jen snaha o zamaskování méně kvalitní práce. Z mého pohledu je to od Furchů krok špatným směrem, ale je možné, že se jim to vyplatí a bude to pro ně úspěch.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“