Zkušenosti se značkou Henry's Music

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
bimboman
Kontaktovat uživatele:

Zkušenosti se značkou Henry's Music

Příspěvek od bimboman »

Ahoj, po delší době pokukuji po novém stratocasteru a padl mi do oka HENRY'S Snake II Relic ST-1 N Mamba. Promo na youtube lákavé, ale zajimala by mě reálná zkušenost s touto značkou. Můžete se prosím podělit :?:
Předem diky.
vintager

Re: Zkušenosti se značkou Henry's Music

Příspěvek od vintager »

Priamo s hraním a zvukom nie, ale videl som naživo a ohmatal som si pár ich relic gitár z tej prvej generácie a vyzerajú fajn. Ten relic nepôsobil vôbec lacno (páčil sa mi viac ako u značky Vintage), hoci od Murphy labu to má, samozrejme, ďaleko. Krk bol fajn.

Cenovo je to u mňa už taká trochu psychologická hranica, či radšej nezobrať Mexičana.
Lefty Gibson Les Paul Custom Black Beauty 1973
Lefty Fender American Standard Stratocaster 2007
Lefty Charvel Pro-Mod San Dimas HH 2021
Lefty Harley Benton TE-62 DB LPB 2023
Lefty Sterling by MM stingray Ray4
mirostrat
Bandzone: https://bandzone.cz/lustifon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirostrat »

Čaute, u mňa a mojej kapely ten relic vznikal prirodzene :)
Prvé otlčenia - prirodzené relic sa tradujú, že padol z Pick-Up náklaďáku Strakáč a nič sa mu nestalo, mal iba šrámy.
Niekde som sa dočítal, že robia relic takto doteraz, na lano auta dajú telo gitky a ťahajú ho s lanom a otĺkajú.
Sám som si relic robil a chalanisko, ktorý kúpil ten CV 50 " ho aj nechal tak, že fasa.
Na rôznych typoch laku sa robí podľa toho aj metóda relicovania. Inak to je na Nitre a inak na PU, PE, oleji.
@vintager : vždy máš čo povedať k témam, asi máš fakt skúsenosti a Mexico je riešenie, dať to niekomu urobiť, alebo si gitku otľct sám
Lidi jsou jako zlá macecha, vyžmýkají tě, jako citrón a pak odkopnou, jako chcíplou krysu.
Red Dwarf : Nejlépe to měli vymyslené Eskimáci. Vystrčili staříky z Iglu a proto také neměli výraz pro Starobinec.
Se starobou přichází i moudrost, někdy ale přijde staroba sama.
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Kolega z kapely má Henry's Tele. Bohužel na něj už nehraje, protože úplně stejné má zpěvák z Jelena a on tu kapelu bytostně nesnáší. :D
Udělané je to celkem pěkně, dokonce krk je quarter sawn. Ten relic je z dálky celkem uvěřitelný, z blízka hůř. Ono to asi na tom těle z paulownie asi moc nejde, to dřevo je moc měkké na to, aby bylo úplně bez laku. Ale za to je lehoučké.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

Pavlovnie? To už je na tom svět tak špatně, že se musí* vyrábět kytary z palivového dříví?
(* Patrick Ryan: Jak jsem vyhrál válku)
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
himself

Příspěvek od himself »

Ja mam nektera mekka dreva rad, treba topol, ale pavlonie se fakt da rozlomit v ruce :)
kodl258

Příspěvek od kodl258 »

Paulownie mi přijde lepší volba než třeba dříve hojně užívaný Agathis, který už na nových levných kytarách není skoro vidět. Struktura je na pohled podobná jasanu, ale je to měkké a lehké skoro jako balsa. Mám z toho udělaného partcastera a parttele - nejlehčí kytary co mám, okolo 2,5 kg se standardním HW. Když porovnám synův squier standard strat (Agathis) a můj partcaster (paulownie), tak jasně vyhrává paulownie. Ten Henry's na tom bude počítám podobně. Ale někde se tu vedle řeší, že je to vlastně úplně jedno :)
Btw. Když do soukromého srovnání zahrnu i budget US Fendera (Am performer - olše), tak ten je zase o kus jinde, ale ten skok je podle mě menší než u předchozích dvou.
volfi

Příspěvek od volfi »

Za tuhle odpověď jsem již dostal výsměch, ale stojím si za ní.
Šel jsem k nám do prodejny pro struny a měl jsem čas, tak jsem se rozhlédl po kytarách. Z dálky mě zaujaly relic kytary a vzal jsem strata do ruky. Divně vyvážená, relic z blízka směšný - omlácený černý lak, který byl zalakován transparentním i přes ty “relic” plochy. Plasty s otřepy jak na na “staggu”. Ani jsem jí nezapojil do aparátu, jak mel odpudila.
IMG_4920.jpeg
Už si nepamatuji přesný typ, ale je to 2 roky dozadu.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

No fuj.
Škoda že můj no name strat je na opačném konci republiky a u sebe fotky nemám. Před pár lety jsem si na něm dělal relic a protože kdysi jsem měl starého Fendera (s přirozeným relicem :) ) tak jsem měl aspoň ponětí, jak to má vypadat - a vypadá tedy o pár kategorií líp, než ten Henry's. To už je přehnaná chemie (vlastně všechny na té fotce).
To si radši vezmu kytaru na pár zimních večerů do dílny a udělám si to sám.
Edit: tedy všechny dvě, na té fotce :D
Kdysi jsem měl Precla ročník 69, ještě nitro, po muzikantovi, který ho denně hobloval v baru. (Ale zase se o něj slušně staral, tehdy jeté nástroje nebyly v módě, žejo.) Přirozený relic vypadá fakt jinak.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“