Mesa boogie Dual rectifier

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
innerself

Re: Mesa boogie Dual rectifier

Příspěvek od innerself »

Tak je to podobně jako když jsem to zkoušel v amplitube. Sedí mi víc druhej oranžovej kanál na modern. Pořádnej chrčák ve vejškách oproti tupějšim ve třetim červeným kanálu. Jestli ten druhej kanál v modern módu na reborn verzi vynechali, tak to maj u mě malý nevýznamný mínus :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
innerself

Příspěvek od innerself »

wolf píše: 24.05.2017 9:48 mel jsem traditional asi tejden...prvni vec co jsem udelal bylo ze jsem ho otevrel a dal jsem na viko molitan...prisel me hrozne ujecenej a az moc stredovej...pak jsem ho vzal ke znamymu do zkusebny kde mel oversized a zkusil jsem je oba na stejny nastaveni jako A/B test a mel jsem jasno...sel do sveta a od ty doby mam recto oversized a jsem spokojenej...pred tim jsem mel marshall BV a ten hral taky moc pekne...docela me chybi ten stredovej crunch protoze mesa je v tom samym pasmu lehce vykradena ale o to je ten zvuk cistci a konkretnejsi...vic tlaci v nizsich stredech tak se musi pokroutit s bass a midle potakem aby se to vyvazilo...
Já nedávno měl taky Traditional vs. Oversized vedle sebe. Bylo to teda porovnávaný s Peavey JSX ale já bych zase vždycky šáhnul po traditional :D Je sice pravda, že má víc středů, ale o to víc se mi to zdá řezavější. Ten oversized bych spíš přiblížil k Englum. Ty jsou pro moje ucho taky dost do Včka. A paradoxně ten traditional mi přijde, že má nějakou podobnost právě s Marshallem 1960 Vintage :D, i když ten je ještě víc uječenej.

Jo a abych nebyl úplně mimo téma, tak jsem zjistil, že novej 90´s rectifier má stejnou hodnotu presence jako tříkanály. To znamená, že 25k pro oranžovej kanál a 100k pro červenej. Původní dvoukanály to měly naopak a sice nejsem technickej znalec, ale to, že se vymění hodnota nižší za vyšší, nebo naopak, myslim neznamená, že se to dá nakroutit tak, že člověk otočí jinak poťák, ale snad by to mělo tu výslednou frekvenci i celou rozhodit. Snad to někdo technicky znalej potvrdí nebo vyvrátí. :D
Petr Faiereisl

Příspěvek od Petr Faiereisl »

innerself píše: 31.12.2025 11:59
Jo a abych nebyl úplně mimo téma, tak jsem zjistil, že novej 90´s rectifier má stejnou hodnotu presence jako tříkanály. To znamená, že 25k pro oranžovej kanál a 100k pro červenej. Původní dvoukanály to měly naopak a sice nejsem technickej znalec, ale to, že se vymění hodnota nižší za vyšší, nebo naopak, myslim neznamená, že se to dá nakroutit tak, že člověk otočí jinak poťák, ale snad by to mělo tu výslednou frekvenci i celou rozhodit. Snad to někdo technicky znalej potvrdí nebo vyvrátí. :D
Vyšší hodnota potenciometru v tomto konkrétním případě umožňuje zvětšit rozsah nastavení presence směrem k ostřejšímu zvuku, protože u těchto modelů je tato korekce zapojena jako jednoduchá clona :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Petr Faiereisl píše: 31.12.2025 13:52
innerself píše: 31.12.2025 11:59
Vyšší hodnota potenciometru v tomto konkrétním případě umožňuje zvětšit rozsah nastavení presence směrem k ostřejšímu zvuku, protože u těchto modelů je tato korekce zapojena jako jednoduchá clona :D
Díky moc. A v případě orange kanálu, kdy presence funguje klasiky jako negativní zpětná vazba?
Petr Faiereisl

Příspěvek od Petr Faiereisl »

innerself píše: 31.12.2025 16:12
Díky moc. A v případě orange kanálu, kdy presence funguje klasiky jako negativní zpětná vazba?
V tom případě natvrdo oříznou presenci na korekcích a přepnou na klasickou zpětnovazební. Vyšší hodnota poťáku v tomto módu (100k vs 25k) bude mít za následek jedině to, že se zvuk bude hůř nastavovat, protože v klasickém zapojení ve FB začíná presence obecně fungovat až blízko konce dráhy (posledních cca 3-5k), a to u 100k lineárního potu znamená posledních cca 5%... Naopak, v zapojení jako clona může být vyšší hodnota výhodou. Mesa ale dělala v zapojeních během času hromadu různých úprav, takže bych zcela nespoléhal na to, že je to právě takto udělané u všech vyrobených kusů :D
innerself

Příspěvek od innerself »

Tak jestli se frekvence teda nijak neposouvá, tak v tom případě od tříkanálů tu funkci vylepšili, akorát to na stejný nastavení bude hrát odlišně, což je u lidí asi ten problém :D To jsem kolikrát i vyřízenej třeba u srovnání evh 5150 III, kdy 50w verze maj taky presence anti logaritmickou dráhu oproti 100w, který maj právě logaritmickej. A srovnávačky na internetu samozřejmě nakroutí na oko stejně a 50w je vždycky úplně písek. To presence je nějak prokletý :D
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“