Nahrávanie saxofonu

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Re: Nahrávanie saxofonu

Příspěvek od vasekh »

Cheereda: sorry, ale nesouhlas :) Kondenzátorový klipsny jsou v principu to nejostřejší, co může být. Jsou to prostě malý mikrofonky pro zvučení koncertu. Pokud je problém v mikrofonu (čímž si ale nejsem jistý), tak touto cestou za mě určitě ne, pokud se bavíme o nahrávání.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Nebudu vám do toho chlapci kecat, ale abyste si navzájem rozuměli ("klipsny" vs "mikráky s klipem"). Jen k tomu podotknu, že zmíněná 4099 je víc než super a výstup z ní bych charakterizoval jako "krutopřísný" (podobně jako od minimálně některých Lewitt například a spousty dalších).

A ano - osobně zde spatřuji hlavní problém POUZE v mikrofonu. Ale jako ano - kdyby byl třeba o 90° odkloněn od nástroje, možná by to mohlo být víc fajn, neb tam (asi) nebude taková boule; zase by to v takhle extrémním případě mělo nejspíš jiné neduhy :-)

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Holt mám asi jinou zkušenost. ;)
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Jo - jak jsem myslím uvedl, já s tímhle majkem osobně nepracoval, takže vycházím jen z jeho charakteristiky, z toho, jak (si myslím) hraje ságo a i z toho, co v průběhu let různě psali kluci na diskusních fórech. Pokud se to o té zkušenosti týkalo těch "klipsen", tak zde jsem jen podotkl možné sesypání do jednoho pytle různých mikrofonů, kdy těm jedněm by se (opět myslím) mohlo zbytečně dost uškodit.

Ale správně jsi uvedl, že tu je - mimo jiné - pár dalších proměnných, jak je třeba to umístění a nasměrování mikrofonu vůči nástroji. Tohle třeba je věc, která dělá se zvukem hodně. Takže to ode mě doufám nikdo nebral jako hejt :-D

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“