Neural DSP Quad Cortex
Pravidla fóra
Re: Neural DSP Quad Cortex
Cherreda: Zeptám se:
Modelová situace: hraju live v modu přepínání 8 nastavených presetů A až H. Na presetu A chci trochu přidat hlasitost a hned to na ten preset uložit. Jde tomu encoderu tlačítka přiřadit funkce volume zvoleného presetu tak abych tedy udělal při live hraní jen tyto úkony:
- sehnout se a encoderem změnit hlasitost
- jedním šlápnutím uložit
? Díky.
Modelová situace: hraju live v modu přepínání 8 nastavených presetů A až H. Na presetu A chci trochu přidat hlasitost a hned to na ten preset uložit. Jde tomu encoderu tlačítka přiřadit funkce volume zvoleného presetu tak abych tedy udělal při live hraní jen tyto úkony:
- sehnout se a encoderem změnit hlasitost
- jedním šlápnutím uložit
? Díky.
Šlápnutím nic neuložíš, to se dělá na displeji.
Dokud budeš v presetu a budeš v něm přepínat pomocí scén (či stomp), tak to přidání hlasitosti bude držet.
Dokud budeš v presetu a budeš v něm přepínat pomocí scén (či stomp), tak to přidání hlasitosti bude držet.
| Cruel YT | Cruel sptf
Vyzkoušel jsem pluginy v Quadcortexu a mají to geniálně vyřešené.
Všechny elementy z pluginu se ukážou jako jednotlivé ef. bloky a dají se samostatně vložit kamkoli do libovolného presetu, ovládací prvky jsou identické.
Fakt nemůžu než zatleskat.
Stejně nastavené zvuky z QC mi lezou trošku odlišně než z PC, v řádu nuance, která je spíš cítit pod rukama než slyšet.
Než nějakému výpočetnímu podvodu to přikládám na vrub odlišným vlastnostem in/out na QC a na zvukovce. Netuším, jestli se něco odlišného děje mezi ADC a DAC.
Ale nestojí mi za námahu se tím dále zaobírat, za mě dávám Neuralu 1A+.
Všechny elementy z pluginu se ukážou jako jednotlivé ef. bloky a dají se samostatně vložit kamkoli do libovolného presetu, ovládací prvky jsou identické.
Fakt nemůžu než zatleskat.
Stejně nastavené zvuky z QC mi lezou trošku odlišně než z PC, v řádu nuance, která je spíš cítit pod rukama než slyšet.
Než nějakému výpočetnímu podvodu to přikládám na vrub odlišným vlastnostem in/out na QC a na zvukovce. Netuším, jestli se něco odlišného děje mezi ADC a DAC.
| Cruel YT | Cruel sptf
- LUBOSH
- Bandzone: https://bandzone.cz/obliviumregnum
Kytara - Hlavy: Peavey Ultra 60, Engl Steve Morse, Box: Peavey 5150, Kytary: Jackoson Fusion a DKMG, krabice: MOSKY Silver Horse, Daccapo, Maxon OD 808X; zvukovky: Tascam series 8P Dyna,Series 208i, AXE I/O, monitory: M-Audio 3-8, Tannoy REVEAL 502, sluchadla: DT-770Pro 80 Ohm, krofony: JZ, MXL, Audix, e906...; DAW: Cubase Pro 14; plug-iny: IK-multimedia, waves.....
Stane se... 
Asi každého hned napadlo jaké je šlapat na displej - Englundovi s jeho bezmála milionem sledujících prachy nechybí, takže to ve svém afektovaném stylu otestoval
Impozantní. 
Jinak se mi moc nelíbí jacky bez přišroubování k šasi hm.
Asi každého hned napadlo jaké je šlapat na displej - Englundovi s jeho bezmála milionem sledujících prachy nechybí, takže to ve svém afektovaném stylu otestoval
Jinak se mi moc nelíbí jacky bez přišroubování k šasi hm.
| Cruel YT | Cruel sptf
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Toho jsem si ani nevšiml, ale dobrá poznámka. Mě tahle krabička přijde spíš "studiové" řešení - je to spíš krabička k PC než na pódium. Nicméně má to MIDI, takže bych si ji dokázal představit v racku, ale na takové použití bych zase radši 5DIN na MIDI místo mini jacku
Nicméně cenovka není zase tak skvělá, abych o něm začal uvažovat
Hraju na kytary a mašinky
Tohle třeba za rok
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda: Zkoušel jsi běžným midipřepínačem pouštět do Cortexu do midi in signál "Program change" ? Jde tak přepínat kanály (pressety) ? Díky za případnou odpověď.
Midi jsem nepotřeboval zkoušet, ale musí to jít:JirkaT píše: 19.02.2026 13:56 cherreda: Zkoušel jsi běžným midipřepínačem pouštět do Cortexu do midi in signál "Program change" ? Jde tak přepínat kanály (pressety) ? Díky za případnou odpověď.
https://neuraldsp.com/manual/quad-corte ... I-Messages
Ale mezi presety budou dropouty. Pro hraní bez dropoutů chceš přepínat scény v rámci presetu.
| Cruel YT | Cruel sptf