Propojení efektů

Pedály, multiefekty, procesory, ...
stita

Propojení efektů

Příspěvek od stita »

Jak funguje,když mam 3 krabičky a budu je chtít zapojit za sebou?
Prosim o popis zapojení a jak to je s tím když budu hrát na první efekt a pak šlápnu na druhý,jestli se ten první sám vypne,nebo jak to vlastně je.
Předem díky
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Krabičky normálně propojíš kabelem, dají se koupit třeba 10 cm nebo pevný spojovačky právě na tohle.
A když budeš mít ňákej efekt zaplej a dupneš na druhej tak ti budou hrát oba

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
stita

Příspěvek od stita »

spojovačky?Co to je?Prosim o vysvětlení.Takže by to míchalo třeba dva distortion dohromady?to se mi nějak nezdá
Kytara Jackson DXMG,Cort,Hlava Engl - Powerball 100 W, Reprobox Engl standard 4+12 celestion vintage 60,Efekt Boss super chorus CH1,Boss delay D6,mikrofón SHURE SM57
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Spojovačkama sem myslel tohle >
http://kytary.cz/planet-waves-propojka- ... +Waves:1:0
A ano, doopravdy, když za sebou zapneš dva distortiony tak ti je to bude míchat dohromady, protože signál z kytary půjde do zesilovače přes obě dvě krabičky.

Chapman ML3 Modern (EMG 81+66) >>> Line6 Helix LT >>> Peavey Redstripe Bandit jako monitor - kvanta delaye a reverbu - ještě pár modrejch led diod, přeladit do open C a je ze mě Devin Townsend wannabe hadra :D
stita

Příspěvek od stita »

takže tu propojku píchnu do prvního efektu a druhou stranu propojky do druhýho?nebudou efekty moc blízko u sebe?Hraje taky někdo,že by si namíchal dva distortiony dohromady?Předem díky
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Přesně tak jak říkáš, spojíš tím dva efekty. A míchání distortionů se používá kdy třeba máš jeden silnější distortion (třeba druhej kanál komba nebo hlavy nebo taky efektovou krabičku) na doprovody a potřebuješ aby ti ve skladbě vyniklo sólo, tak k tomu zapneš druhej distortion (třeba i slabší). Jinak se běžně míchají efekty jako chorus, delay, flanger, reverb s distortionem nebo mezi sebou. Ty dva distortiony vedle sebe se používají míň.

stita

Příspěvek od stita »

To bych ani tu propojku nepotřeboval,kdybych to propojil kabelem,ne?Myslim jak je nástrojový kabel
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Jezis .. efekt muzes propojit cimkoli co vodi signal , a ma to jacka ... resp. 2 jacky
aivn86
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aivn86 »

Samozdřejmě to můžeš propojit nástrojovým kabelem. Problém bude v tom, že ti těch několik metrů kabelu bude zavazet. A druhá věc je ta, že čím delší kabel na cestě od kytary k zesilovači tím horší kvalita zvuku.
Fender Jazz Bass American Special, Fokus Jazz bass fretless+RM, Markbass Mini CMD121P, Makrbass Mirkomark 801
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

lol moc sem se nasmál.... Je to sice hnusný, ale je to tak....
Někdy mi přinde že si lidi dělaj srandu... jako chápu že třeba to neví, neberte to ve zlým.

JAk by mohlo fungovat že jeden efekt vypne 2.? že by to tom signálovým káblu tekla nějaká informace a ty vypínače byli aoutomatický? Neředstavuj si kytaru jako zázračný vyplod moderní technologie (ala mobilní telefon). jen to jen kus kvalitního dřeva (aspoň někdy) s magnetama omotanejma drátem, kolem kterch se třepe ocelová struna která indukuje el. proud v cívce. TEn pak valí dratem potká jeden efekt a ten ho krapet pozohýbá, podeformuje a valí dál až do zesíku kterej ho zesílí a pošle repráku.

je ejdno kolik tam těch efektů bude a kolik jich bude zapnutech a vypnutejch... fungovat budou všechny. Samozřejmě se navzájem ovlivňují, jelikož do něj může vztupovat signál již upravený jiným.

Měl si do teď multiefekt, nebo efekty nepoužíváš?

Edit: všim sem si podpisu.... No od borca co má JCM2000 je to celkem divný dotaz.... takže mulťák + efekt..... no zapojíš je stejně jako máš propojený ty 2. A rači bych je spojil krátkým drátem. možná sis ještě na své celolampové hlavě nevšim, ale on drát žere signál... není dobrý to s ním přehánět...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

Mě by jen zajímalo , jak někdo tak neznalý přišel k Jacksonce? :roll:
Banan58
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Banan58 »

Já jen doufám, že se nesmějete i mě :D

KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Tu propojku bych nedoporučoval - když takhle budou efekty u sebe a do jednoho blbě kopneš, može se to nějakou, ohnout, poškodit, nedej bože ulomit...radiš nějaký 10-20cm kabel...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
stita

Příspěvek od stita »

turba Mack je nějakej přiblblej.Nemám s tím zkušenosti,tak mě nenapadej!!!
Hlavu mam chvíli a mam starej multiefekt,takže bych to vyměnit za analog krabičky,nevim co je na mích otázkách tak špatnýho?Od tebe už radit nechci.
Příště až něco budu psát,tak se na mě prosim tě vykašli,jo?Chytrolíne :evil:
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

stita píše:turba Mack je nějakej přiblblej.Nemám s tím zkušenosti,tak mě nenapadej!!!
Hlavu mam chvíli a mam starej multiefekt,takže bych to vyměnit za analog krabičky,nevim co je na mích otázkách tak špatnýho?Od tebe už radit nechci.
Příště až něco budu psát,tak se na mě prosim tě vykašli,jo?Chytrolíne :evil:
On te ale nenapada...aferu jsi z toho udelal prave ted timto prispevkem. Nam jen proste nejde do hlavy, ze kdyz uz mas takovou vybavu, tak si nejsi jist takovou pomerne zakladni veci...od takoveho cloveka bych necekal nic jineho nez pripitomelost nebo delani si dobreho dne z nas vsech...

Krabicky se daji propojit bud kabely nebo propojkami, ale ty moc prakticke nejsou, vyfasujes efekt s jinym umistenim vstupu "IN" a "OUT" a bude problem to zapojit... kup si kabely 10-20 cm dlouhe s jacky bud lomenymi nebo rovnymi, to je uz jedno, propoj to a vic uz neres. Hrat ti to bude tak jako tak, je uplne fuk, ktery efekt mas v poradi zaply ci vyply. Mej jen baterku nebo adapter...
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

doporucuju lomeny jacky, zaberou min mista. taky si myslim, ze turbo Mack odpovedel docela hodne umirnene na to, co dokaze napsat ,ze? :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

:lol:
Oh yeah... nečekal sem že se mě nekdo zastane :oops:
Beru navědomí že radu slyšet nechceš. Asi se chorusu zbavit nechceš předpokládám. BOhužel pokud mě paměť nešidí, tek ten boss není TB (true bypass - v off stavu signál procchází tak, že není vůbec pzměněn a to i když není efekt napájený). Ty další efekty asi teda TB taky nebudeš muset mít.
K propojení. Propojovací KABELY (10-20cm) sem viděl vždycky jen s lomenejma jackama (dělaj takový ty sexy kopečky mezi efektama :lol: ).
Ten propojovací jack-jack se mi docela zamlouval.... je pravda, že efekty tím budou natvru daný k sobě a musí se na toa si opatrněj, ale zase nadruhou stranu je to přece jn míň drátu (ikdyž 10cm asi tak moc nebude dělat). Otázka ja jak budou pak pasovat napájení. já mám booster a wah u sebe tak, že konektor adaptéru jim de proti sobě (přímo). kdybych tam dal tu propojku, asi by se tam kamarádi nevešli, takže na toto bych taky dával pozor....

edit: ještě bych rád řekl, že sme se nekrotil. Je prava že sem byl párkrát ostrej dost, ale to bylo většinou kvůli tomu, že mi přišlo, že někdo bezdůvodně uráží jiný. Toto byl případ opačnej (já sem "shazoval" tu kolegu) a nechtěl sem aby to vyznělo jako že z něj dělám naprostýho ****
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Warwick dělá rovné propojky... humus, mám dvě a až se slezou prachy, přezbrojuju na lomené bespeca z mé oblíbené "dokonalánešumícílevnáahouževnaté" série
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

To mi teda jako řekněte kde vzit cca 15-20cm kvalitní kabely, nejlépe s rovnejma jackama...asi jen vyrobit co? :roll:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

KIWI píše:To mi teda jako řekněte kde vzit cca 15-20cm kvalitní kabely, nejlépe s rovnejma jackama...asi jen vyrobit co? :roll:
Jo kup si 20 m PW a montuj nebo si nech u Smrcky udelat...vyplati se to.
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“