Furch vaše poznatky a názory
Pravidla fóra
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Re: Furch vaše poznatky a názory
Po svátkách se zeptám...
Jen pro představu o tom, jak vypadá Ačkovej Engelmann (tedy dřevo s třídou údajně používanou pod barvu Spectra Plus).

Na tomhle opravdu není nic špatného a těžko může někdo očekávat, že tam jen tak budou dávat AAA třídu, když je několikrát dražší a ve výsledku by to nikdo nepoznal. Nechápu, proč tak podrážděně reagujete na prostý fakt.

Na tomhle opravdu není nic špatného a těžko může někdo očekávat, že tam jen tak budou dávat AAA třídu, když je několikrát dražší a ve výsledku by to nikdo nepoznal. Nechápu, proč tak podrážděně reagujete na prostý fakt.
Hadáte se o blbostech kdo z vás tu přibarvenou držel v ruce? Pokud ano pak muže něco říkat Jinak se hádáte o uplnejch blbostech Osobně já mám raději přírodní barvy a nepřibarvovaný Komu se to líbí tak koupí K oni a na vandr se to nehodí vypadá to jak omalovánka ale proti vkusu žádnej dišputát Prostě někdo to tak chce a jiný ne Na kvalitě a zvuku kytary to nic nezmění a jaksi každej spoíš kouká jak kytara zní a jak se mu to líbí Někdo rád aby to zvonilo jak o božím těle a jinej má rád čistý harmonický tony
Čárls: Souhlas. Kdo to chce, ať si to koupí. Hrát to bude a z jaké třídy dřeva to je vyrobené zákazník stejně nepozná. Je to jen otázka vkusu/nevkusu a to si musí každý rozhodnout sám. Na straně výrobce je to zase jen věc jejich ekonomiky a prodejních úspěchů. Je to čistě jejich rozhodnutí.
Tak už došlo musím dát svyho furcha přepražcovat a asi nechám do nerezu No sám to dělat nebudu sice bych si sehnal na to vercajk ale pro mne je to už moc drahá kytara (duchodce) Jen sem se chtěl zeptat místních odborníků Jde u Furcha Furch Violet D-EM 48mm CNR Active sundat krk nebo mi bude natloukat pražce na kytaře Nevím jen se ptám a svým zpusobem se bojím o kejtu
Za mládí sem jaksi kytaru přepražcovávat nemusel a neměl nikdá s pražci problém Tohle mě docela zaskočilo Po roce hraní a měnit pražce Jak tak čtu asi to je normální nevím
Prostě ty pražce na Furchovi jsou hrozně měký nebo neumím hrát
Os každej den tak cca hodinka až dvě hraní sám pro sebe
Za mládí sem jaksi kytaru přepražcovávat nemusel a neměl nikdá s pražci problém Tohle mě docela zaskočilo Po roce hraní a měnit pražce Jak tak čtu asi to je normální nevím
-
Jiří Zelist
Ahoj, tak on Furch standardně nepoužívá úplně nejtvrdsi pražce - pro strojovou vyrobu je to dost problém a hodně by se to prodražilo. Navíc většině zákazníků dost vydrží i tyto měkčí a komu ne, tak si může nechat dat jiné. Já mám ted 3 roky nerez a jsou porad dobrý. Ty puvodní byly po 3 letech úplně ohrane az po 7 prazec.
Čárls píše: 26.12.2025 11:09 Tak už došlo musím dát svyho furcha přepražcovat a asi nechám do nerezu No sám to dělat nebudu sice bych si sehnal na to vercajk ale pro mne je to už moc drahá kytara (duchodce) Jen sem se chtěl zeptat místních odborníků Jde u Furcha Furch Violet D-EM 48mm CNR Active sundat krk nebo mi bude natloukat pražce na kytaře Nevím jen se ptám a svým zpusobem se bojím o kejtu
Za mládí sem jaksi kytaru přepražcovávat nemusel a neměl nikdá s pražci problém Tohle mě docela zaskočilo Po roce hraní a měnit pražce Jak tak čtu asi to je normální nevímProstě ty pražce na Furchovi jsou hrozně měký nebo neumím hrát
![]()
- Michnov
- Kontaktovat uživatele:
Nový video pro zajímavost. 
Podle technologa je na barevnejch kytarách smrk, co tam je, kvůli světlosti a vzniklo to, samo, jako možnost pro lidi, co to ocení...ne aby prodali desky, co maj kazy a jinak by se vyhodily.
A na černých kytarách je prej to nejlepší dřevo, navzdory tomu, že se pak zalakuje, protože prostě maj bejt ty kytary topka...
Podle technologa je na barevnejch kytarách smrk, co tam je, kvůli světlosti a vzniklo to, samo, jako možnost pro lidi, co to ocení...ne aby prodali desky, co maj kazy a jinak by se vyhodily.
A na černých kytarách je prej to nejlepší dřevo, navzdory tomu, že se pak zalakuje, protože prostě maj bejt ty kytary topka...
Michnov: Nojo, je možné, že za tím nápadem vyrábět barvou nastříkané kytary je nějaká větší zvrácenost, než jen pouhá snaha ušetřit pár stovek díky použití dřeva nižší třídy 
Jinak to video je pěkné. Jako fanoušek techniky, automatizace, robotizace atd. tohle obdivuju i když paradoxně zrovna v případě kytary bych dal přednost tradiční ruční kytarářské práci. Každopádně smekám klobouček před tím, jak to mají vymakané.
Jinak to video je pěkné. Jako fanoušek techniky, automatizace, robotizace atd. tohle obdivuju i když paradoxně zrovna v případě kytary bych dal přednost tradiční ruční kytarářské práci. Každopádně smekám klobouček před tím, jak to mají vymakané.
Jiří Zelist Já to mám po roce ale bude to hlavně mnou a tím že se učím n Jak pominou mrazy a bude přijatelně zavezu ke kytaráři a nechám dát nerez pražce i když to bude dražší budu mít klid Připravím mu jak vořech tak vložku do kobylky z kosti Vořech sem si už dělal jak do španěly kde byl plasťák do Furcha Kostěný a prostě sem si pohrál Navodu je přehrlš Pokud by měl někdo zajem tak kalkulačkana rozmístění strun je tady https://www.guitarrasjaen.com/Equispaci ... lator.html Já sem si to nakreslil v kreslícím programu, vytiskl a pak označil na ořech je to přímo jak originál spíš lepší jak originál ořech a rozmístění strun n No snad to bude pro někoho dobrý kdo je zručný Dražky jsem udělal mečovým jehlovým pilníkem a doladil takovýma drátkama co prodavaj za pár šupu na Temu Jo Chceto opatrnost a hlavně pomalu a doladit aby to bylo přesně jak má bejt
Čárls: Děláš to včetně kompenzací ?
https://www.guitarworld.com/gear/acoust ... 0&__se_t=m
nuže, co dodat? další majstrštyk
nuže, co dodat? další majstrštyk
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Collings a Santa Cruz za rohem, stejně velké stánky, důstojná repre!
Koment mimo téma: Číňanů mrak! Tohle vypadá obzvlášť pikantně
:
Koment mimo téma: Číňanů mrak! Tohle vypadá obzvlášť pikantně
no jo, lákavé, ale když v hentých usa mají jakési trumpoty
Dolaďuji podle TC Electronic PolyTune Clip ale je to pakárna
každá trumpota má svou mez...
Vintage 2 od Furchů s luby a zadní deskou z afrického mahagonu. Nejsem si jistý, zda v této řadě někdy mahagonovej "zadek" použili, ale myslím si, že ne. Zajímavostí je i změna tvaru pevného futrálu... viz https://kytary.cz/furch-vintage-2-d-sm- ... /HN292826/
Může to být zajímavá alternativa k někdy přezvoněným palisandrům. A taky cena není marná (sic pořád je to dost tolarů)
Může to být zajímavá alternativa k někdy přezvoněným palisandrům. A taky cena není marná (sic pořád je to dost tolarů)
jak jsme se před časem bavili, Hiscox měl končit.
Nejspíš jsi měl pravdu... je to škoda, mám jejich futrály rád
Nový majitel značky Hiscox se kasal, že zachová kontinuitu a skutek zřejmě utek´. Tipnul bych si, že přetáhne výrobu do Asie, pokud vůbec. Martinku jsem koupil s TKL (aftermarket lehce pod 10kKč, kdyby se Hiscox/Furch zdál někomu předražený). Hiscox je lepší, lépe slícovaný, přezky jsou lépe řešené, škoda ...