Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
Pravidla fóra
Re: Ozvučení akustické kytary - srovnání snímačů
Tady je krásně slyšet, že ten základ musí být zdravej (což je) a pak už je to takový spíš doladění do příjemna. Za mě super.
zdravý základ u pieza, to je tak trochu oxymoron ne? 
ale jasně, na drhnutí akordů do nejakého celku se to dá vydržet (zvlast kdyz lepší alternativy jsou komplikované a nákladné)
Další ukázka Cort s Fishman 4T (piezo s interním mikrofonkem, který je ale hodně sudovitý)
tentokrát 4 WT impulsy smíchané, ještě si musím pohrat s jemným nastavením EQ a kompresoru, ale na koncertě to fungovalo slušně i takhle narychlo
ale jasně, na drhnutí akordů do nejakého celku se to dá vydržet (zvlast kdyz lepší alternativy jsou komplikované a nákladné)
Další ukázka Cort s Fishman 4T (piezo s interním mikrofonkem, který je ale hodně sudovitý)
tentokrát 4 WT impulsy smíchané, ještě si musím pohrat s jemným nastavením EQ a kompresoru, ale na koncertě to fungovalo slušně i takhle narychlo
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Věřte nebo ne, jbiker si do nové kytary pořídil Anthem. Čistě pragmaticky, ke zbytku své stáje "déček" musím tahat pedalboardík s preampem pořád myslet na TRS kabel atd, takže jsem chtěl jednu břízku all-in-one (jen hodit kufr na záda a jít) a tedy překonal svůj celoživotní odpor k UST quaku a pytlíkům s baterií a objednal Element Active VST. Přes noc mě ta hrůzná představa dohnala, nabobtnala a donutila ráno doobjednat full size Anthem
. Rozhodně nečekám, že po této nové zkušenosti ostatní kejtry odnesu do kotelny, ale těším se na přímé porovnání. Sice jiná kytara, ale stejný aparát. Doufám, že servis to stihne nainstalovat do víkendu.
Tomu nevěřím:Djbiker píše: 19.11.2025 14:42 Věřte nebo ne, jbiker si do nové kytary pořídil Anthem. Čistě pragmaticky, ke zbytku své stáje "déček" musím tahat pedalboardík s preampem pořád myslet na TRS kabel atd, takže jsem chtěl jednu břízku all-in-one (jen hodit kufr na záda a jít) a tedy překonal svůj celoživotní odpor k UST quaku a pytlíkům s baterií a objednal Element Active VST. Přes noc mě ta hrůzná představa dohnala, nabobtnala a donutila ráno doobjednat full size Anthem. Rozhodně nečekám, že po této nové zkušenosti ostatní kejtry odnesu do kotelny, ale těším se na přímé porovnání. Sice jiná kytara, ale stejný aparát. Doufám, že servis to stihne nainstalovat do víkendu.
A jak si tedy u jbikerů Anthemu daří a jak je hodnocen? Neb u Prskynů stále vítězí jako nepřekonaný (v rámci dostupného mainstreamu samozřejmě, neboť se ke svým uším nechovám jako Hyeny)
Noooo, je tomu tak
. Když přepnu na netopýra, tak si stojím za tím, že pro moje ucho je K&K, řekněme, naturálnější. Jak samotný piezzo, t.j.UST vs ty tři pecky, tak Anthem vs Trinity. Přisuzuji to tomu, že přes známé nevýhody mikrofonku v díře je ta poloha hluboko uvnitř těla ještě horší. Samotný Baggs VST je naprostá tragédie, za tím si stojím, ale fakt to funguje, když ho v rámci Anthemu trochu přimíchám k mikrofonku, jak bylo ostatně napsáno i řečeno v mnoha recenzích. Baterka uvnitř kytary, budiž, holt nejpozději 1x za rok preventivně vyměním. Triniti i samotný Pure vyžaduje externí preamp, což činí řešení K&K méně mobilní. Samotný Pure sice bez preampu funguje, ale zní to jako z kastrolu. Takže když přepnu z netopýra na uživatele, tak to vidím +/- na plichtu s plným vědomím toho, že případnému posluchači je ganz egál na co ten šmrdlal hraje. Zvlášť, když jde o nějakou hospodskou akci. Na to se mi jako dostatečně mobilní řešení jako mezikus osvědčila i tahle plastová nádhera:
No jo, seš prostě rozmazlenejjbiker píše: 28.01.2026 11:40 Noooo, je tomu tak. Když přepnu na netopýra, tak si stojím za tím, že pro moje ucho je K&K, řekněme, naturálnější. Jak samotný piezzo, t.j.UST vs ty tři pecky, tak Anthem vs Trinity. Přisuzuji to tomu, že přes známé nevýhody mikrofonku v díře je ta poloha hluboko uvnitř těla ještě horší. Samotný Baggs VST je naprostá tragédie, za tím si stojím, ale fakt to funguje, když ho v rámci Anthemu trochu přimíchám k mikrofonku, jak bylo ostatně napsáno i řečeno v mnoha recenzích. Baterka uvnitř kytary, budiž, holt nejpozději 1x za rok preventivně vyměním. Triniti i samotný Pure vyžaduje externí preamp, což činí řešení K&K méně mobilní. Samotný Pure sice bez preampu funguje, ale zní to jako z kastrolu. Takže když přepnu z netopýra na uživatele, tak to vidím +/- na plichtu s plným vědomím toho, že případnému posluchači je ganz egál na co ten šmrdlal hraje. Zvlášť, když jde o nějakou hospodskou akci. Na to se mi jako dostatečně mobilní řešení jako mezikus osvědčila i tahle plastová nádhera:
Je to subjektivní, K&K je pro hodně lidí přirozenější, pro mě je na podobné úrovni jako piezo, akorát jinak 
a navíc obvykle moc dobře nepracuje s efekty....
a zrejme proto mam na ceste nový snímač ke kterému misto originálního pieza pripojim 4 pecky ala K&K (ale to je spletitější výzkumný příběh)
https://www.double-music.com/en/product ... id/75.html
Pro mě full Anthem je momentálně takový industry standard, když chci na podiu dostatecnou kvalitu
prestoze jsem si vedom jeho slabsích stranek, tak casto ho doporucuju kdyz někdo nechce něco moc řešit a nemá uplne hluboko do kpasy.
Jsou i zvukově lepší řešení, ale už je to výrazně komplikovanější (IR, preampy, efekty atd) a zalezi jestli je to vlastne potreba
(do hospody to samozrejme nema cenu resit, a taky porad pouzivam stary levny plasťáček Zoom nebo dražší kovové Ampero mini)

uvidime kam se to postupně posune, Taylor ted prisel s novym snimacem Claria a podle prvních ukazek to zni docela nadejne
i Furch prý pracuje na svém snímači, tak se těšíme...
https://www.taylorguitars.com/guitars/a ... kup-system
a navíc obvykle moc dobře nepracuje s efekty....
a zrejme proto mam na ceste nový snímač ke kterému misto originálního pieza pripojim 4 pecky ala K&K (ale to je spletitější výzkumný příběh)
https://www.double-music.com/en/product ... id/75.html
Pro mě full Anthem je momentálně takový industry standard, když chci na podiu dostatecnou kvalitu
prestoze jsem si vedom jeho slabsích stranek, tak casto ho doporucuju kdyz někdo nechce něco moc řešit a nemá uplne hluboko do kpasy.
Jsou i zvukově lepší řešení, ale už je to výrazně komplikovanější (IR, preampy, efekty atd) a zalezi jestli je to vlastne potreba
(do hospody to samozrejme nema cenu resit, a taky porad pouzivam stary levny plasťáček Zoom nebo dražší kovové Ampero mini)
uvidime kam se to postupně posune, Taylor ted prisel s novym snimacem Claria a podle prvních ukazek to zni docela nadejne
i Furch prý pracuje na svém snímači, tak se těšíme...
https://www.taylorguitars.com/guitars/a ... kup-system
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
Objednal jsi OS1? Trochu jsem zagooglil a vřele doporučuji toto video, aneb, jak tunit 60 pound sh*t box: https://youtube.com/watch?v=q6L7K5FGeU4 ... 2l5nYubFSL
Už dlouho jsem se tak nepobavil, doporučuji shlédnout celé. Koktejl seriózních informací a hodně suchého ostrovního humoru: "Fuck*n Lego for plebs which qualifies me...".
Jinak souhlasím, Anthem je dobrý kompromis.
Taylor doma nemám, i když už mě několikrát svrběla peněženka. Ale jejich ES2 mě vždycky nákup "rozmluvil". Zvuk bída, tří díry pro poťáky a obludná PCB deska pod lubem a v kobylce špalky, takže výměna za jiný systém pruda. Clarii určitě vyzkouším.
Už dlouho jsem se tak nepobavil, doporučuji shlédnout celé. Koktejl seriózních informací a hodně suchého ostrovního humoru: "Fuck*n Lego for plebs which qualifies me...".
Jinak souhlasím, Anthem je dobrý kompromis.
Taylor doma nemám, i když už mě několikrát svrběla peněženka. Ale jejich ES2 mě vždycky nákup "rozmluvil". Zvuk bída, tří díry pro poťáky a obludná PCB deska pod lubem a v kobylce špalky, takže výměna za jiný systém pruda. Clarii určitě vyzkouším.
Fishman Flex Blend - je to kombinace mic/piezo... máte s tím někdo nějakou zkušenost? Fishmany všeobecně moc rád nemám (znám jen jejich piezo snímání), ale s jejich kombinací nemám žádné srovnání.