Poridil jsem GX100 asi pred rokem, ze uz konecne nebudu muset tahat 25kg lampovy kombo a 25kg kufr s pedalboardem....cherreda píše: 17.06.2024 15:41Sice starší dotaz, ale...volfi píše: 30.11.2023 10:30 Neporovnával jste někdo na ucho zvukovou kvalitu efektů GT-1000 vs. GX-100?
Druhý kytarista si GX100 minulý rok pořídil.
V zásadě to je stejné a GX100 je za ty prachy super, ale jako hráč jaksi poznáš, když hraješ na GT1000 - je to v čemsi lepší, bohužel.
Nejspíš to vězí v kvalitě AD/DA převodníků, GT1000 mají lepší.
Bohuzel jsem jeste nenasel odvahu ho vzit do zkusebny. Porad na tom ladim doma jednotlive zvuky. Moznosti je nekonecno, prirazeni ovladacich prvku dostatek (s externim dvojitym spinacem). Efekty mi vyhovuji (compresor, phaser, flanger, chorus, delay, reverb), tresnicka na dortu jsou fajnovosti jako leslie, Terra echo, shimmer reverb,... ALE. Zkreslujici krabicky uz nejsou takovy zazrak, nektere jsou dobre, jine tak tak pouzitelne. Harmonizer a pitchshifter taky nic moc (nastesti na nich muj zvuk nestoji). S modely zesilovacu tvrde bojuju abych dostal zvuky, ktere z analogove krabicky + lampoveho komba vylezou samy od sebe po minute krouceni knofliky. Nektere zvuky jdou celkem lehce (nekolik verzi cisteho, Marshallsky drive), bohuzel takove ty polospinave blues a crunch zvuky mi porad nezni tak jak bych chtel.
Takze misto nahrady aparatu mam zatim jen predrazene cvicitko....