Boss GT-1000

Pedály, multiefekty, procesory, ...
Abu
Bandzone: http://bandzone.cz/thedirtyraccoons
Kontaktovat uživatele:

Re: Boss GT-1000

Příspěvek od Abu »

cherreda píše: 17.06.2024 15:41
volfi píše: 30.11.2023 10:30 Neporovnával jste někdo na ucho zvukovou kvalitu efektů GT-1000 vs. GX-100?
Sice starší dotaz, ale...
Druhý kytarista si GX100 minulý rok pořídil.
V zásadě to je stejné a GX100 je za ty prachy super, ale jako hráč jaksi poznáš, když hraješ na GT1000 - je to v čemsi lepší, bohužel.
Nejspíš to vězí v kvalitě AD/DA převodníků, GT1000 mají lepší.
Poridil jsem GX100 asi pred rokem, ze uz konecne nebudu muset tahat 25kg lampovy kombo a 25kg kufr s pedalboardem....
Bohuzel jsem jeste nenasel odvahu ho vzit do zkusebny. Porad na tom ladim doma jednotlive zvuky. Moznosti je nekonecno, prirazeni ovladacich prvku dostatek (s externim dvojitym spinacem). Efekty mi vyhovuji (compresor, phaser, flanger, chorus, delay, reverb), tresnicka na dortu jsou fajnovosti jako leslie, Terra echo, shimmer reverb,... ALE. Zkreslujici krabicky uz nejsou takovy zazrak, nektere jsou dobre, jine tak tak pouzitelne. Harmonizer a pitchshifter taky nic moc (nastesti na nich muj zvuk nestoji). S modely zesilovacu tvrde bojuju abych dostal zvuky, ktere z analogove krabicky + lampoveho komba vylezou samy od sebe po minute krouceni knofliky. Nektere zvuky jdou celkem lehce (nekolik verzi cisteho, Marshallsky drive), bohuzel takove ty polospinave blues a crunch zvuky mi porad nezni tak jak bych chtel.
Takze misto nahrady aparatu mam zatim jen predrazene cvicitko.... :?
Hraju výhradně na šrot.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Dotaz na majitele GT-1000 Core.

Na obrázku je vidět displej se stavem těch třech tlačítek, co jsou na pedálu. Respektive popis jejich funkce + stav (u toho třetího - aktuálně vypnutý).

Je možné na tom displeji mít i stav externích pedálů (CTL 2-4)? Tzn. aby jich tam bylo místo 3 třeba 6?

Je možné tam mít jen externí CTL a ty tři vestavěné "sledovat" jen pomocí LEDky?

O co mi jde - kdybych připojil 4 externí switche, tak jich mám celkem 7 ale rád bych viděl, které jsou zapnuté a které ne (kdybych uvažoval o klasickém "pedalboard" setupu).
gt-1000core_3jpg-1200x1200-1.jpg
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Napadá mě možnost formou switchů s LED signalizaci, např. Boss FS-7, tak mi to fungovalo a zapínal jsem phaser a chorus nezávisle na presetu.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

bubucci píše: 7.04.2025 16:53 Napadá mě možnost formou switchů s LED signalizaci, např. Boss FS-7, tak mi to fungovalo a zapínal jsem phaser a chorus nezávisle na presetu.
To už je na dlouhé lokty - FS-7 vyžaduje pro LED napájení a ty LED budou ukazovat stav switche, ne toho, co ja nastaveno na efektu (to je pro tento případ nepoužitelné).

Samozřejmě se dá řešit MIDI switchem, ale právě mě zajímá, jestli to funguje i tak, jak jsem se ptal. Asi ho pořídím a vyzkouším. Když to nepůjde, tak pořeším MIDI footswitch (nebo vyrobím :-))
bubucci
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bubucci »

Ale ten Boss a ani žádný jiný MFX neumí rozsvítit LEDky na obyčejném footswitchi a právě proto jsem navrhoval FS-7, na kterém jdou ty LEDky nastavit 'synchronně' s CTL. Samozřejmě že bez napájení se to obejde.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ano - právě proto se ptám na tu možnost zobrazit stav na displeji:
- Interní footswitche signalizované pomocí interních LED
- Externí footswitche (2,3,4) signalizovat pomocí displeje
- Poslední externí footswitch by byla ladička - zobrazeno na displeji

FS-7 nebude regovat na změny presetu, takže pokud změním preset, tak se můžou stát 2 věci:
1) LED na footswitchi bude svítit, ale efekt/modul bude vypnutý - tzn. potom bude LED signalizovat opačně
2) Stav footswitche se přenese do presetu a bude zapnutý/vypnutý modul, který nechci
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Nejjednodušší řešení je koupit velký GT1000
https://youtu.be/PlgwrKgJNQM?t=15
Když se smíříš s tím, že mašinka zabere nějaký ten prostor, odpadne Ti veškeré trápení - ovšem nerozporuju, že podobné sofistikované utrpení někdo dokonce vyhledává. :)
Určitě by s Core dobře fachčil nějaký chytřejší midifootswitch, který umí zobrazovat stav každého čudlu, třeba Morningstar MC6/MC8, ale bude to pak v součtu dražší než velký GT.
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Samozřejmě díky za názory, ale nehledejte v tom nějakou vědu. Já se jen ptám majitelů GT-1000Core, jeslti je možné sledovat stav externích footswitchů na displeji, to je celé.

Popsal jsem svoje workflow, protože jsem čekal, že se stejně každý bude ptát "k čemu?".
cherreda píše: 8.04.2025 10:25 Nejjednodušší řešení je koupit velký GT1000
https://youtu.be/PlgwrKgJNQM?t=15
Samozřejmě vím, jak GT-1000 funguje - pedal mode zmiňuju v dotazu. To ale není podstatné.
cherreda píše: 8.04.2025 10:25 Když se smíříš s tím, že mašinka zabere nějaký ten prostor...
Proto hledám Core - jde mi o malý přenosný záložní setup. DIY "krabička, do které se kromě spínačů vejde i napájení.
2025_04_08_11-40-03_1ztI0TEO4v.png
cherreda píše: 8.04.2025 10:25 ...odpadne Ti veškeré trápení - ovšem nerozporuju, že podobné sofistikované utrpení někdo dokonce vyhledává. :)
Sofistikované utrpení? O čem to mluvíš? Tohle není žádné složité nastavování. Nehledám žádné hacky a nevykoumané kraviny. Prostě jenom připojím pedály a jenom se ptám, jestli jde na displeji nastavit jejich stav, to je celé.

cherreda píše: 8.04.2025 10:25 Určitě by s Core dobře fachčil nějaký chytřejší midifootswitch, který umí zobrazovat stav každého čudlu, ...
Ano, zmiňuju to v předchozí diskuzi. MIDI pedál si kdyžtak vyrobím, takže se tu bavím o nákladech max 1000,-
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

No jo no... poznámkou o velkém GT jsem chtěl vyjádřit fakt, že má přesně to komfortní zobrazení a funkčnost, které chceš - velikost je věc druhá.
Pochopil jsem to totiž tak, že lustruješ možnosti, žes ještě nic nekoupil.
Co se týká Core, nemám doma k němu externí přepínač, takže to nezkusím.

(utrpení byl jen vtip, jestli to nevnímáš jako vtip, nic nenaděláme ani jeden, stanou se v životě horší věci)
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

rotten77 píše: 7.04.2025 11:33 Dotaz na majitele GT-1000 Core.

Na obrázku je vidět displej se stavem těch třech tlačítek, co jsou na pedálu. Respektive popis jejich funkce + stav (u toho třetího - aktuálně vypnutý).

Je možné na tom displeji mít i stav externích pedálů (CTL 2-4)? Tzn. aby jich tam bylo místo 3 třeba 6?

Je možné tam mít jen externí CTL a ty tři vestavěné "sledovat" jen pomocí LEDky?

O co mi jde - kdybych připojil 4 externí switche, tak jich mám celkem 7 ale rád bych viděl, které jsou zapnuté a které ne (kdybych uvažoval o klasickém "pedalboard" setupu).

gt-1000core_3jpg-1200x1200-1.jpg
Včera jsem vyštrachal dvojswitch, který jsem měl k MS3 (a na který jsem zapomněl).
Nejde zobrazit nic než interní 3 ftsw.

Boss Core + switch.jpg
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Potřeboval bych pořešit pár věcí, a vidím tuhle mašinku na bazaru za 9k (verze Core), tak bych se chtěl ujistit... jedná se o následující použití:
primárně - základna pro akustiku (IR+kompresor+reverb)
sekundárně - FX jednotka jako doplněk ke krabičkám při hraní na elektriku přes kombo
terciárně - backup základna pro elektriku (ampsim+IR+efekty)
Schvalujete? :-)
Díky
rotten77
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotten77 »

Ano. Ve všech třech bodech obhajoby :-)

Popravdě ale nevím jestli umí IR ale pro mě to je nepodstatné.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

:-) díky.
IR jsem bral jako samozřejmost, tak jsem se trochu lekl, ale vypadá to, že OK - akorát pouze 4 sloty pro externí IR.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Po nějaké době užívání bych vyjádřil mírné zklamání. Ergonomie a tak je v pořádku, ale modelace aparátů je hodně šidítko. V nouzi ano, ale nic seriózního se od toho čekat nedá.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Ampy jsou slabší článek - ale furt lepší než čínské. :)
Impulsy máš svoje nebo bossácké?
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Vlastní impuls jsem zkoušel na akustickou kytaru a zklamalo mě, že nemůžu udělat poměr dry/wet, tak pak už jsem to neřešil.
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Většina IR playerů bohužel neumí dry/wet, vývojáři na to moc nemysleli a nejspíš ani dál nemyslí.
V komplexním chytřejším mulťáku se aku impuls řeší tak, že IR blok dáš do paralelní smyčky, měl jsem to tak v AX8 a i teď v QC.

Co se týká zvuku pro el. kytaru, tak v GT1000 hodně pomůže import vlastních impulsů, dělá to půlku zvuku.

Kolega z kapely hraje s GX-100 a nemůžu říct, že by mu to hrálo "nouzově" - nějakou dobu to "ladil" a jasně, není to QC nebo Fractal III, ale nakonec to vůbec nehraje blbě. GT-1000 umí to samé jako GX-100, ale o trošku líp.

Ale chápu, že když něco nesedne, tak to holt nesedne a jde se jinam. :)
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Impuls by to zlepšil, ale je tam ten digitál prostě cítit hned. Mám pocit jako kdybych slyšel, že ty barvy jsou dělané ekvalizerem. Změna snímače dělá malý rozdíl zvuku... klasika
Odpovědět

Zpět na „Kytarové efekty“