Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Zvukové karty, sluchátka, procesory, software, akustika, ...
Odpovědět
torst

Re: Zhodnoťte naše nahrávky - studio a recording

Příspěvek od torst »

Dokončuju kapelní demáč, nahráno 10 songů, nabízím reprezentativní ukázku, ale je to agro, náměty uvítám a zvážím, ale pochybuju, že z toho vymáčku nějakej zásrak. (tyjo, dobrej překlep !!)
https://voca.ro/1hWvYOnbqHQg
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Torste, hmm, no není to agro, spíš punk a není to špatný. Občas mám pocit, že jedna kytara nestíhá druhou, nevím, možná že celkově to občas trochu rytmicky vypadává. Ale je to fajn a ta první půlka sóla je fakt hustá.
Ja mám taky něco a vlastně ani nevím co jsem chtěla, prostě to tak postupně vyšlo. Názory?:
https://voca.ro/1cVzoirg6pXa
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

TaPetra: Hodně dobrý!!! Vzpomněl jsem si při tom na jednu hlášku kolegy (už je to taky pár let) když s nějakými "mlaďochy" probíral Hendrixe a říkal: Jo jasně, je to starý, ALE ty vole, představ si TEHDEJŠÍ noty a feel se SOUČASNÝM zvukem!
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
torst

Příspěvek od torst »

TaPetra: Dík za pochvalu nebo shovívavost. Máš pravdu, u nás je to drobné neumětelství, občas nám to rytmicky kulhá a lepší to asi nebude.
Tvoj song - překvapilas změnou stylu! samozřejmě paráda! snad jen drobnosti: míň šlapáku, mám ho raději "schovanější", ale věc vkusu. A možná bych tam nedával ty nahalený spejsový plochy. Celkově je to v klasickém oldies rockovém stylu a tyhle pasáže to posunou do jakési současnosti, ale tak nějak lacině, trochu jak od AI nebo jako pozadí počítač. hry. Líbilo by se mi to spíš stylově čistý.
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Pawliku, Hedrix jo? Začínám rudnout:D Díky, jsem ráda že se to líbí, ale Hendrix byl někde úplně jinde, to uznáš sám.
Torste, taky díky. Mně se právě ta změna tempa a vlastně celá ta pasáž hodně líbí (jak to vyšlo). Přesně si to trefil, chctěla jsem tam dát něco "moderního" a jedno s druhým si snad celkem sedlo. Ale chápu že někdo to může brát jako něco co tam nepatří, nebo že je to laciný. Díky za názory.
Pawlik

Příspěvek od Pawlik »

No sranda je, že o chvíli později jsem slyšel v rádiu v práci hrát Lennyho Krawitze a hned mě napadlo, že TaPetra "to" umí líp :D
Edit: ještě jsem si to poslechl jednou se zohledněním Torstových výhrad - a nějak nemám ten pocit, jako on. Připadá mi to vyvážené a "akorát". Ale je fakt, že z telefonu a přes řekněme střední třídu sluchátka to nemám úplně "referenční".
Naposledy upravil(a) Pawlik dne 11.02.2026 14:24, celkem upraveno 1 x.
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Pawlíku, ty mi dáváš:D Lenny Krawitz to taky není žádný lempl. Prý si vlastně všechno dělá sám- nahrává bicí, basu, kytary, prostě všechno. Svým způsobem můj vzor. Hlavně v 90tkách byl skvělý. Teď je z něj taková primadona, už neví co od rozkoše, ale hudebník je to fantastický.
torst

Příspěvek od torst »

Poslech jsem si znova na lepších sluchadlách. Ta modern pasáž už tolik nedráždí, ale stejně mi tam nesedí.
Pak ty kytary - už jsme to asi probírali - mě přijdou takový plastový, PODovský, neslyšim tam tu "vrnivost" reproboxu nebo kvalitního impulsu (možná by bylo dobrý stahnout Gain). Když poslouchám na těch kvalitnějších sluchátkách, tak mi ten celkový zvuk (taky basa, to je moje věčná výtka) připadá takovej "uměle hezkej", ono to zní na první poslech skvěle, ale nějak tam postrádám tu "jiskru", nějakou tu "živou špínu".
P.S.: Zpěv nebude?
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Torste, ano, ono to nebude asi nikdy znít úplně tak jak chceme. Určitě je rozdíl jestli někdo komplet nahrává přes "analog", nebo přes pluginy a taky jestli je to domácí kutil, nebo profi zvukař. Každou skladbou se někam trochu posunu, někdy udělám spíš krok vzad a tohle je zatím to co dokážu. I tak je vůbec zázrak, že si doma s jednou zvukovkou, kytarou a basou dokážu nahrát skladbu v takové kvalitě. Vždy šteluji všechno v pluginech a IR, zkouším asi tak jako každý kdo si kutí a prostě to je zatím můj strop. Možná příští věc bude zase o něco lepší. Zpěv bude, ale určitě ne můj, neumím zpívat. To zase budu někoho dokopávat k tomu, aby mi to aspoň nařval:D
torst

Příspěvek od torst »

Hele, nesouhlasím. Když je člověk šikovnej, tak udělá dobrej "analogovej" zvuk i v domácích podmínkách pomocí SW. Prostě je asi potřeba použít správný plugin se správným nastavením a pak je to asi i nějak v rukách nebo ještě spíš v hlavě. Na tu svou kytaru v ukázce výše jsem teda z opatrnosti použil analog. preamp AMT R2 + svuj prověřenej impuls a myslím, že to do zbytku kapely zapadlo dobře.
Jinak z lenosti a pohodlnosti dělám většinou kytary a basy pluginem EZmix2. (Dnes už je nová verze, ale tu nepotřebuju). Ten plugin obsahuje taky IR simulaci boxů a umí právě ten "chroupavej" reálnej zvuk jako mikrákem od boxu (prostě IR´s , víme.). Viz 1. video.
U tebe si pamatuju, že máš nějakpou nařachanou pluginu, ale nemůžu si pomoct, výsledek mi přijde takovej plastovej, trochu ten POD. Nebo Simulanalog, 2. video.

torst

Příspěvek od torst »

P.S.:
Zkusil bych tohle: https://reamp.io/reamping
Po zaregistrování můžeš free reampnout svuj track. Zkusil jsem to a šlape to dobře. Asi to nebude k využití pro celé skladby, ale pro to srovnání tvého a zde reampleho zvuku by to bylo zajímavý.
TaPetra

Příspěvek od TaPetra »

Torste, díky za snahu, ale já zatím nic zkoušet nebudu. Ono změním plugin na kytary a můžu začít kroutit se vším (pluginama) co mám od začátku:D Ne, jsme ráda že to mám aspoň tak jak mám.
torst

Příspěvek od torst »

nic by si nepřenastavovala. prostě do nové prázdné stopy bys vložila ten reamplej track, původní stopu zamutovala, dorovnala na reamp stopě hlasitost a EQ a když se ti to nebude zdát, no tak jí prostě vyhodíš.
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Novej song naší kapely. Docela dlouho to trvalo, protože jsme se dohadovali o struktuře, saxofonu, o kytaře, o videu... no a pak rozhodlo, že už chceme dělat další věci a je potřeba to prostě hodit ven :-)
Hendrek
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hendrek »

Pěkné video. Nemohl jsem odtrhnout oči.
torst

Příspěvek od torst »

Klip hezkej. K písni se nevyjádřím bo su rocker.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

2 vasekh: skvělá práce, i co se toho klipu týče. Souhlas s Hendrekem! Animovaný konec je nejvíc!

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
vasekh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vasekh »

Díky! S dnešními možnostmi není problém nechat AI rozhýbat cokoliv. Chce to "jen" si sednout a něco vymyslet, co půjde do hudby... což se nám až tak úplně nepovedlo, ale snad to poslouží jako inspirace.
pavlii
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii »

Já osobně jsem rád za (spíš) minimalismus - takže tak.

P.

home recording: Cubase Pro, WaveLab Pro
Dynaudio BM6 + A500, PSI Audio A21-M, Antelope Discrete 8 Pro SC
Michnov
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michnov »

vasekh: fakt pěkný. :)
Odpovědět

Zpět na „Studio a recording“