Vasekh:
Shoeps mtsc (vzor toho superluxu 502) - 3500,- ale dolarů, R121- 38890,- kč, dpa 4099 cca 14 tisíc. Vše, pro nás amatérské hobíky zcela mimo mísu (mít majky dražší než zbytek výbavy).
Stereo do inearu preferuju (a i spoluhráči ho označili za největší benefit inearů), pro nás je daleko jednodušší a odolnější na dynamické změny zvláště v efektované kytaře - kdy zpěvačka má vždy svůj prostor nezávisle na tom jestli se aktuální zkreslení schová v činelech nebo si uzurpne právě frekvenční okno zpěvu. ORTF odpovídá rozmístění uší, takže bouchnout natvrdo L/P a zní to vždycky přirozeně. Že bych rozumně dostereoval přeslechy na 4 dynamikách je pro mne utopie, a mrtě kabelů. Jak jsem psal, rád bych aby to bylo jednoduše datelné paralelně k ozvučení místního zvukaře (ať mu nekomplikuju práci, a kterej se postará o zvuk pro lidi a když to bude občasný provozovatel hospody spíš než zvukař s podiem 3x2, ať si klidně vezme splitt ode mne).
S tím souvisí i že místo na virblu pro sm57/alternativy (ve zkušebně mám sen e906 - líbí se mi daleko víc) chci nechat opět místnímu zvukaři (kterej si ho napolohuje lépe), a procož uvažuju nad miniaturní variantou, ale zároveň chci mít zvuk furt v maximální možné míře stejný, abych to měl co možná nejvíc plug’n’play.
In-ear monitorovací pult a vše okolo
Pravidla fóra
Re: In-ear monitorovací pult a vše okolo
José: jak myslíš... ale takhle se to nedělá. Za prvé, tak drahé mikráky netřeba (na live). Stereo do uší je fajn, ale že až tak, že se musí řešit ORTF... neřekl bych. V praxi je problém, že hlavně na menším pódiu jde hromada "bordelu" do overhead mikrofonů, takže hodně zvukařů (Placka popisoval to samé) spíš používá "kvazi-overheady" - jde se blíž hajtce a rajdu, aby tam prostě bylo víc zvuku, co tam potřebuješ. Stereo nikoho nezajímá, protože se to stejně do PA dává na střed. Další věc (opět opakuju co už bylo řečeno) je, že crash činely jsou slyšet většinou až moc, takže klasický overhead nemá smysl, protože není co zesilovat.
Jediná obhajoba pro vaši verzi je, že priorita je odposlech pro kapelu, a zvuk do sálu je až sekundární věc. Já jsem teda v tomto stará škola a pro mě je na prvním místě zvuk pro lidi, čili z toho vycházím (ale nevnucuju).
To, co provozuje Placka s kapelou je optimální a praxí ověřené. Vlastní mikrofony a splitter.
Jediná obhajoba pro vaši verzi je, že priorita je odposlech pro kapelu, a zvuk do sálu je až sekundární věc. Já jsem teda v tomto stará škola a pro mě je na prvním místě zvuk pro lidi, čili z toho vycházím (ale nevnucuju).
To, co provozuje Placka s kapelou je optimální a praxí ověřené. Vlastní mikrofony a splitter.
Já to právě vůbec nechci na odposlech pro lidi (jen v nouzovém případě) - na ten ať si bicí omajkuje opravdovej zvukař, kterýmu tím výmyslem hlavně nechci překážet (právěže vím, že má úplně jiný požadavky + souprava vyjma plechů a virblu bývá většinou pro vícero kapel a já to chci mít jen na tu naší).
Ale každopádně díky.
Ale každopádně díky.
OK. Psal jsi "nemáme zvukaře", tak jsem to pochopil tak, že zvukař nebude přítomen a zvučíte to do lidí nějak sami...
Jó, ahá, pardon, tam jsem asi málo zdůraznil ,,vlastního” ve smysl furt stejného - jakožto reakci na placku, s jehož bandem jezdí vlastní zvukař, a mají protokolárně sladěnej digi split.