Airtag do každé kytary!
A teď vážněji, trochu jsem přemýšlel, jak předejít odcizení nástroje, zesilovače, pedalboardu atd. Jakýkoliv GPS lokátor by byl super, ale nenašel jsem žádný, který by měl dlouhou výdrž baterie. Pak tu máme tzv. bluetooth trackery a jsou takové 3 kategorie: Apple, Android a třetí strany. Apple a Android je velice podobný, oba systémy mají protišpehovací ochrany, což je pro náš případ na prd. Trackery na sebe začnou po nějaké době bez mateřského telefonu upozorňovat zvukem. Případný zloděj navíc dostane notifikaci na telefon, že v jeho blízkosti je cizí tracker a dostane možnost přehrát zvuk na trackeru. Pak jsou trackery s vlastní aplikací, kde tyhle protišpehovací prvky nejsou, ale zase je mizerné pokrytí. Já zvolil cestu Airtagu 1, demontoval jsem z něj reproduktor, tak nebude sám po 3 dnech pípat ve zkušebně a teoretický zloděj sice notifikaci dostane, ale bude muset hledat. Životnost baterie cca. rok a ve spojení s kamerou ve zkušebně, která rozpozná osoby a pošle notifikaci to dává aspoň nějakou naději na dohledání.
BTW: žádné interference jsem nezaznamenal
BTW2: Roling Square dělá hezké duální alternativní trackery pro android i apple (větší pokrytí, když má člověk dva systémy) ve velikosti platební karty nebo trochu většího airtagu. Dle nich na sebe neupozorní zloděje zvukem, ale pouze notifikací. Výhoda Airtagu je i přesná lokalizace na cca. 10m.
*** Váš Tuning ***
Re: *** Váš Tuning ***
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Souhlas. Aktuálně mám 4 AirTagy (kytara, synth board, pedalbord, kombo) a dva "noname" (druhá kytara a kufr s příslušenstvím). Ty noname vyměním za Airtagy brzo, protože ta baterka tam nevydrží dlouho a funguje to tak 50/50.
Airtag není samozřejmě GPS, je potřeba aby byl v okolí někdo s iPhonem a zapnutým bluetooth, ale pořád lepší, než nic. Je sranda sledovat, jak čekáš na nádraží na kapelu a víš, že zastavili na pumpě na kafe i když víš, že už máte časový skluz
Hraju na kytary a mašinky
Další evoluce Squiera, nevím čím to je, ale ta kytara mě fakt baví. Baterie MN21 jsou sice fajn pokus, ale ten pokles napětí v závislosti na kapacitě je nic moc. Aktuálně tedy 18v a výměna pickguardu. Někdy v budoucnu obětuji sadu EMG a zapojím je na 27v + to spojím s nějakým záznamem.volfi píše: 20.08.2025 6:12 Jsem poměrně nadšen ze staršího Squieru Classic Vibe. Prošel lehčí modifikací, nultý pražec graphtech, mosazný blok, ocelové kameny. Snímače jsou EMG SLV, SLV, 89, ale zapojeny na 24 voltů. Jelikož jsou 4ks. baterií MN21 pod pickguardem, tak jsem dobastlil voltmetr, btw zapnutí voltmetru vytváří kosmické zvuky, takový efekt nikdo nemá. Nemám rád jakékoliv push pull potenciometry nebo mini páčky na rozpínání snímačů, tak jsem si našel staré schéma k EMG89 bez quick connectu a mám pomocí mega switche auto split v mezi poloze.IMG_7062.jpg
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň