Kytary značky "Jackson"

Strat, Les Paul, Tele, SG, semiakustické, ...
Odpovědět
KUNDI3AL

Kytary značky "Jackson"

Příspěvek od KUNDI3AL »

Zdar

Nevíte někdo jestli se na českém trhu dají sehnat kytary Jackson ? Pokud ano prosím pošlete nějaký odkaz nebo másto ;) moc díky :)
Coolhanky
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Re: Kytary značky "Jackson"

Příspěvek od Nero »

Jacksony do ČR distribuuje plzeňský Houdek a prodávají se ve všech větších i řadě menších hudebnin - kytary.cz, audiotek, music-city, muziker...
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
feki
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od feki »

Jackson - USA
Jackson - JAPAN
jackson - Indonesia

Jak to vlastně je s historií a kvalitou? Dlouho jsem procházel celosvětové fora s kamarádem googlem a sledoval reakce uživatelů na kvalitu. Převážná část se přiklání na stranu spíše určitých typů, jako Rhoad, Dinky - řada PRO, a Soloist. Hodně názorů u vlastníků řad USA porovnávaj kvality vs Japan a u těchto typů jsou opravdu povedené kousky, které zvukově předčí americkou kvalitu. V podstatě se nejedná jen o Jackson, ale i Charvel, Fender,ESP atd, a od každého se najde vždy nějaký skvost.
Oficiální název japonského výrobce je Chushin Musical Instruments Mfg, Inc., se nachází v Naganu a byl provozován Yuji Miyazawa od roku 1986, a činnost ukončil 11.12.2011. Takže poslední kousky z Japonska které ještě vidíte vise někde v schopech na stojenu postupně nahradí Indonesia.
Modely Chavrel vyrobené v Japan :
http://audiozone.dk/index-filer/charvel ... _1986-1991
Jackson Pro a Profesional:
http://audiozone.dk/index-filer/jackson ... oconftable
Pro USA se zpět dodávaly modely pouze s označením "STARS"
indonesia ??? - Tady je velký otazník, Američtí kytaristé váhají, a čekají na verdikty slavných, zatím je trh příliš mladý aby risk ivestice co se týče kvality u těch dražších modelů byl pozitivní ve smyslu dobrá kytara = inestice. U těch levnějších modelů je to jedno, vždy se dá vybrat kus kerej prostě hraje.
Ne píšu to proto abych obhajoval svůj model Soloist SL3, i když na ni nedám dopustit, vůbec jsem nechtěl tuhle barvu atd, ale i přes to že jsem musel vybrat jenom jednu z pěti přes to že tahle řada se blížila k 50 litrům, ale pro mě to je " ivestice" co se týká kvality ve všech směrech.
Jackson Soloist MIJ SL-3 / Caparison TAT Special FM
Rack Gear. Digitech : ValveFX , 2120, RP6, GSP1101 / Engl: E-840,E-530 Engl 112 Pro Stage.
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Nová řada signature od Mansoora z Periphery
To se trochu někdo posral ne? Tolik kytar s logem Perihpery. To jako někdo koupí? To je Mansoor taková megacelebrita, že mu vysypali tolik signatur kytar co nemá snad nikdo? Těžko.

Žasnu...
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

fórová megacelebrita rozhodně je :)
treba jackson zkousi novou strategii a ted se to bude stavat casteji, uz ne jedna kytara ale signature serie ;)
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Demilich

Příspěvek od Demilich »

Je to velmi zajímavé. Hlavně ty ceny. Je vidět, že to alespoň dělají poctivě, takže za ty prachy věřím, že to pak opravdu bude hrát tak, jako jemu. Nechme stranou diskuzi, nakolik je ta cena ospravedlněná a na kolik je vůbec jeho zvuk dílem kytary. Fakt by mě zajímaly nějaké čísla prodeje těchhle kytar, třeba i dřívějších modelů jiných metalových umělců, kteří u nich měli takovou drahou signature. Kytary jsou to na phled pěkné, a věřím, že budou dobře djentovat džum džum. Ovšem kdybych chtěl džum džum kytaru, tak si za tyhle prachy nechám něco postavit, a navymýšlím si tam takové pekla, že tohle by byl chudej příbuznej :lol: LEDky na hmatník, robota, piezo... Za 90 u čekého kytaráře si myslím, proč ne? :)

Fórová megacelebrita. (pun intended?) :lol:
#2022BezHF vyústil v to, že jsem si uvědomil, že muziku je lepší zažít a dělat, než o ní psát na internet. Tedy sbohem :D
mf11
Nový uživatel

Příspěvek od mf11 »

Osobně bych nejvíce doporučil Audiotek. Je s nimi výborná domluva, sice je trošku delší doba čekání, ale zase kytara dojde v naprostém pořádku. A když ne není žádný problém s reklamací.

Chci se zeptat, přemýšlím také nad Jacksonou, a někde jsem četl, že prý narozdíl od jiných firem Jackson provádí kontrolu kvality v Evropě (což by mělo zajišťovat vyšší kvalitu). Nevíte jestli to tak opravdu je?
volfi

Příspěvek od volfi »

Nehrál jste někdo na novější řadu "American Series"? Už je venku cca. dva roky a skoro všude se na to pěje chvála.
https://www.jacksonguitars.com/collecti ... can-series
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
krasty

Příspěvek od krasty »

Zahrál jsem si z American series na SL2 a vedle jsem měl původní SL2 z 90tých let. Nová mi přišla na úrovni starých japonských kusů, původní SL2 (dnes by to byl asi Custom Shop) byl vedle toho minimálně o level výše. Zmizelo olemování hmatníku, které na starých miluji. Zvukově nebyla vůbec špatná, ale byla úplně nová, v porovnání se starým kusem byla "syrový, uječená". Oproti starý má 5ti polohový přepínač, takže SC mezipolohy byly plus. Majitel prý zkoušel několik kusů, rozdíl v jednotlivých kusech byl znatelný. Vzal nakonec bílou, i když jel pro černou.... :D
volfi

Příspěvek od volfi »

A nevíš jestli na těch Gloss variantách mají nějak zdrsněné krky?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
krasty

Příspěvek od krasty »

Netuším, jak je to v sérii, protože majitel u všech kytar zdrsnil povrch krku šmirglem.
Odpovědět

Zpět na „Elektrické kytary“