Rickenbacker baskytary, zkušenosti.

Precission, Jazz, Modern, ...
Odpovědět
GoodeBerry
Nový uživatel

Rickenbacker baskytary, zkušenosti.

Příspěvek od GoodeBerry »

Ahoj,
chtěl bych načerpat nějaké zkušenosti o této konkrétní značce baskytar.
Za pár dní mi má z USA přijít můj splněný sen, 4003W, hlavně kvůli Lemmymu jsem se rozhodl, že bude jednou moje.
Jeji zvuk a to, ze mam kapelu, ktera je směska právě Motörhead a Chucka Berryho, je další stvrzující důvod proč ji mít.
Zajímá mě, zdali si majitelé těchto baskytar na něco výhradně stezuji, nebo náramně vychvalují.
V EU jsou některé modely beznadějně vyprodané, obrovská cekacka, chápu dobře, že moc lidi originál nemá a spis zkoušejí kopie. Na to jsem ale moc palice, vzdy jsem chtěl original.
Rád tu rozjedu debatu na tyto témata a třeba i možný sraz?
Pro některé je Rickenbacker “kult” coz začínám chápat a citit.

Aleš
Pawlik

Re: Rickenbacker baskytary, zkušenosti.

Příspěvek od Pawlik »

Zkus fórum baskytara.com, většina basáků je tam a tady moc nechodí, já sem chodím hlavně proto, že netrápím jenom basu. Mám pocit, že tam je tématu Ricka věnované celé jedno téma (ale přiznám se, že jsem ho nestudoval, já jsem zase zarytý "preclíkář").
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
GoodeBerry
Nový uživatel

Tam jsem se koukal, pravda, zběžně, ale příspěvky jsem nasel bud velmi stare, anebo právě o kopiich. Ale diky, mrknu precizneji.
starypard

Příspěvek od starypard »

Já jsem Ricka 4001 měl a zkušenost je taková, že ta basa se kupuje jednak proto, že dobře vypadá (pokud máš tento druh estetické perverze), jednak má zcela specifický zvuk. Ten zvuk na určitý druh hudby potřebuješ. Pokud by se ti stalo, že chceš hrát něco jiného, kde Ricka nepotřebuješ a toho Ricka budeš pracně štelovat do jiného zvuku, vzniká otázka, proč ho vlastně mít. Mít Ricka znamená jen a jen to, že chceš ten zvuk, který je pro Ricka typický.
krade

Příspěvek od krade »

Kamarad tuhle basu ma. Jak bylo receno, ma specifickej zvuk a estetiku. To je proste "libi/nelibi/. Navic si kamos stezoval, ze na rozdil od Fenderu ma tahle basa celkem neprijemnou ergonomii - ostre hrany a hlavne kobylka je neprijemna pro pravou ruku. Dost lidi, ji nahrazuje...Ale zvukive je to samozrejme valec...rip Lemmy...
Gibson SG Firebrand 1980, Gibson LP Special 1996, Gibson SG Junior 2011, Miles Steelcaster 2019, Fender Telecaster Standard 1989, Splawn Competition, Fender Bassman Silverface 50w, 1974, 2x12 Custom Coffee Cabs (V30 + Creamback),
http://bandzone.cz/commodore64
GoodeBerry
Nový uživatel

RiC už mi došel, za absolutně neuvěřitelný 4 pracovní dny. Nemuzu se na něj přestat dívat, je to luxus! Ostry hrany mi nijak nevadi, verze 2025 nemá přemostění, takže též neřeším, ale plánuju objednat, líbí se mi totální vintage styl. Ta basa je proste umělecký dílo!
Hned v neděli s nim vlítnu do studia a těším se, co z něj vymáčknu. S jídlem ale roste chuť, už se ohlížím po řádně aparatuře, mám Ampeg, který má, za mě, dobre kreslení, jaké si představuju, takze upgraduju na něco silnějšího, ale u Ampeg chci zůstat, vidim to na V12.
Nicmene basa je těžší, zpracování dřeva je jiné, neni tak kluzké jako u lakovaných površích, to půjde asi jen o zvyk.
Odpovědět

Zpět na „Baskytary“