Já ti ještě nedám pokoj. Poslouchám tu tvou poslední verzi se zpěvem a ta kytara mi zvukově prostě nesedne. A přije mi to hrozná škoda. Jsi muzikantka par excellence a ten zvuk to podle mne trošku sráží. Ano, samozřejmě jsem náfuka, kterej u těch pluginů prolaboroval hodně času, tak dělám chytrýho, nepopírám. Ten tvůj zvuk mi prostě přijde umělej, PODovskej a je-li to Neural - současný vrchol, je to o to divnější.TaPetra píše: 11.02.2026 20:54 Torste, ano, ono to nebude asi nikdy znít úplně tak jak chceme. Určitě je rozdíl jestli někdo komplet nahrává přes "analog", nebo přes pluginy a taky jestli je to domácí kutil, nebo profi zvukař. Každou skladbou se někam trochu posunu, někdy udělám spíš krok vzad a tohle je zatím to co dokážu. I tak je vůbec zázrak, že si doma s jednou zvukovkou, kytarou a basou dokážu nahrát skladbu v takové kvalitě. Vždy šteluji všechno v pluginech a IR, zkouším asi tak jako každý kdo si kutí a prostě to je zatím můj strop.
Opravdu si myslím, že i v domácích, amatérských podmínkách lze tu kytaru udělat velice slušně, živě. Prostě od nástupu IRs se to posunulo o obrovský kus, sice tam do toho analogu ve studiu pořád kousek chybět bude, ale v porovnání s prvními Amplituby a Guitarrigy je to nebe a dudy.
Tak jsem si dovolil nahrát svůj cover. Dvě verze.
1. Plugina Softamp GT, starší free VST, zde ještě s interním non IR sp. simulátorem. Umí právě jen ten "PODovský" zvuk, občas ho na něco použiju, ale myslím, že i tak zní relativně solidně, na podmínky domácího šudlání ažaž.
2. Plugina EXmix2, základní kyt. preset, takový univerzální, zdravý mid-gain Marshall, tam už je zařazený i Impuls bedny, no a zní to myslím bezvadně, má to tu vrnivost, chroupavost, živost reálné bedny, prostě IR.
Já vím, každá liška si chválí svůj ocas, klidně mě pošli do hrobu, jen jsi říkám, že aspoň za poslech to snad stojí.
https://voca.ro/1n9w0vU6QuVW
P.S.: Ještě doporučuji CD Kratochvílové Armadeica. Mě se sice moc líbí, ale ty kytary jsou přes POD, někde o tom i Hrubeš psal, k tomu stylu to i nakonec sedne, ale je to prostě echt simulace.
https://www.youtube.com/watch?v=qGOU-cI ... 9b&index=2