EL34 vs E34L vs KT66 vs KT77 vs KT88
Pravidla fóra
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím.
Zajímalo by mě rozdíli a podobnosti mezi flaškama:
Někdo mi říká že se to dá normálně vyměnit, že smaj stejný pracovní podmínky a hodnoty, někdo že ne. Taky by mě zajímaly zvukové rozdíly.
Zajímalo by mě rozdíli a podobnosti mezi flaškama:
Někdo mi říká že se to dá normálně vyměnit, že smaj stejný pracovní podmínky a hodnoty, někdo že ne. Taky by mě zajímaly zvukové rozdíly.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Ciste technicky informace zde: http://www.mclink.it/com/audiomatica/tubes/kt77.htm
Tady je nejaky info ohledne zamenitelnosti atd.
http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-72448.html
Doufam, ze umis anglicky
Co se tyce zvukovyho rozdilu, nevim, jestli zde najdes nekoho dost informovanyho...
Tady je nejaky info ohledne zamenitelnosti atd.
http://www.diyaudio.com/forums/showthread/t-72448.html
Doufam, ze umis anglicky
Co se tyce zvukovyho rozdilu, nevim, jestli zde najdes nekoho dost informovanyho...
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Něco o elektronkách JJ KT77 mi napsal Bob Pletka z eurotubes.com :
Snad to nějak přelouskáš, kdyžtak se to později pokusim přibližně přeložit......The new KT77's would also be an option. These are not quite a tight as the E34L but tighter than an EL34. The 77's have even a bit more low end extension than the E34L's and they have a nice sizzle in the top end that is not brittle. The clean tone is very fat and full and the crunch has more of a chunk to it and it's very punchy but not quite as aggressive as the E34L. A great tube for rhythm and solo work...
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
komba: Laney VC50, Behringer GMX 110
efekty: Wah GD-45, Danelectro Milkshake chorus, Danelectro PB&J delay
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
takže EL34 KT77 a E34L sou zaměnitelný mezi sebou....
Ty ostatní by vyžadovali úpravy.
EL34 je klasika.
E34L je agresivnější verze EL34
KT77 je podobná 66ce a 88ce, ale je dělaná tak, aby byla zaměnitelná s EL34. Tudíž má si vintagovější charakter zvuku....
Co takto nějaký zkušenosti? máte někdo?
Ty ostatní by vyžadovali úpravy.
EL34 je klasika.
E34L je agresivnější verze EL34
KT77 je podobná 66ce a 88ce, ale je dělaná tak, aby byla zaměnitelná s EL34. Tudíž má si vintagovější charakter zvuku....
Co takto nějaký zkušenosti? máte někdo?
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem nasadil KT77... měl jsem je možnost porovnat s EL34 -obojí od JJ. Předtim jsem měl Sovtek 6l6, ale vyměnil jsem i kompletně lampy v preampu, takže to s těma 6l6 nemůžu nějak moc porovnat.
KT77 mají víc hloubek, než EL34 a celkově trochu modernější zvuk. Na druhou stranu se mi s těma KT77 zdá ten zvuk hutnější ve středech a ne tak bzučivej, jak bejval s 6l6, ale jak říkám, preamp tam hraje velkou roli.
celkově se mi taky zdaji ty KT77 jako něco na půl cesty mezi 6l6 a EL34. Rozhodně mají dost hloubek, zachovávaji si něco z charakteru EL34, ale zvuk z nich má jakoby širší spektrum a hutnější zvuk. Lepší by bylo asi srovnání s JJ EL34L, ty mají prý víc hloubek, než obyč EL34.
Suma sumárum si myslím, že jsem to s těma KT77 vyhrál a je to to nejlepší na moderní rock. Podle mě ideální páreček s mym Laney. Těžko se mi ten zvuk s něčim srovnává, něco podobnýho jsem slyšel na jednom bootlegu Bucketheada z roku 2006. Ty studiovky zní oproti tomu suše a dost uměle, prostě ten zvuk má koule
KT77 mají víc hloubek, než EL34 a celkově trochu modernější zvuk. Na druhou stranu se mi s těma KT77 zdá ten zvuk hutnější ve středech a ne tak bzučivej, jak bejval s 6l6, ale jak říkám, preamp tam hraje velkou roli.
celkově se mi taky zdaji ty KT77 jako něco na půl cesty mezi 6l6 a EL34. Rozhodně mají dost hloubek, zachovávaji si něco z charakteru EL34, ale zvuk z nich má jakoby širší spektrum a hutnější zvuk. Lepší by bylo asi srovnání s JJ EL34L, ty mají prý víc hloubek, než obyč EL34.
Suma sumárum si myslím, že jsem to s těma KT77 vyhrál a je to to nejlepší na moderní rock. Podle mě ideální páreček s mym Laney. Těžko se mi ten zvuk s něčim srovnává, něco podobnýho jsem slyšel na jednom bootlegu Bucketheada z roku 2006. Ty studiovky zní oproti tomu suše a dost uměle, prostě ten zvuk má koule
kytary:Epiphone SG G400 Goth (snímače Dimarzio PAF Classic), Fokus Strat S-S-S K.A.
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
co já vím, tak KT77 vychází z KT66, ale mají parametry (pracovní) jako EL34. KT66byli v 1. marshallech. EL34 sou až jako modernější zvuk marshallu. Udajně by ty KT měli být spíš víc vintage, ikdyž sem taky slyšel že maj víc hloubek, sou míň řezaví, ale taky míň zkreslujou. Čekal sem od nich spíš sinkavější jasnej zvuk, než to co popisuješ... jaký lampy máš v preampu?
- Little.Sick.Fish
- Kontaktovat uživatele:
Tak já vim, že seš nadrženej na všechno, o čem se řekne, že je vintage
ale já to beru tak, že moderní zvuk= zvuk 6l6 dohromady s Mesou- hodně hloubek, hodně výšek.
Mě EL34 přijdou takový moc zaměřený do středů a trochu uječený, na čistej zvuk asi nic moc. Ty KT77 na čistej můžou bejt cinkavý a docela čistý bez nějakýho vyčnívání středů, právě podobně, jako 6l6, ale na zkreslení nejsou tak rozplizlý a neleze z toho taková pila jako z 6l6, v tom smyslu jsou asi vintage. KT66, nebo 88 jsem slyšel akorát na youtube a přijdou mi dost dobrý, hlavně s dost hloubkama a vyrovnanými středy a výškami.
V preampu mám JJčka, ty možná tý mohutnosti taky pomáhaji- žádnej rockn´roll, ale pořádnej mohutnej rock!
Ale samozřejmě pokud chceš jasnej zvuk, tak to je podle mě jen otázka nastavení ekvalizéru, konkrétně ten Laney je jasnej až moc, tak musim hodně krotit výšky a středy, s 6l6 a čínama v preampu to bylo peklo, teď to dostalo grády...
Mě EL34 přijdou takový moc zaměřený do středů a trochu uječený, na čistej zvuk asi nic moc. Ty KT77 na čistej můžou bejt cinkavý a docela čistý bez nějakýho vyčnívání středů, právě podobně, jako 6l6, ale na zkreslení nejsou tak rozplizlý a neleze z toho taková pila jako z 6l6, v tom smyslu jsou asi vintage. KT66, nebo 88 jsem slyšel akorát na youtube a přijdou mi dost dobrý, hlavně s dost hloubkama a vyrovnanými středy a výškami.
V preampu mám JJčka, ty možná tý mohutnosti taky pomáhaji- žádnej rockn´roll, ale pořádnej mohutnej rock!
Ale samozřejmě pokud chceš jasnej zvuk, tak to je podle mě jen otázka nastavení ekvalizéru, konkrétně ten Laney je jasnej až moc, tak musim hodně krotit výšky a středy, s 6l6 a čínama v preampu to bylo peklo, teď to dostalo grády...
- turbo_MaCk
- Kontaktovat uživatele:
http://www.youtube.com/watch?v=Ote8ubBYREA
škoda že to na live má tak přegainovaný, na desce to je best....
P.S. Ty treho bicí sou dokonalý.... prostě mooc bubeník...