Distortion Pedál
Pravidla fóra
Re: Distortion Pedál
Dělám si takový "divno" rig a užil bych další distorion, tentokrát podmínka, že musí být od Bosse, potřebuji ho mít v řadě s LS-2. Zapojovat se bude do čistého kanálu zesilovače. Klasická DS-1/2 není úplně můj šálek kávy. MD-2 jsem kdysi zkoušel, ale už si to vůbec nepamatuji. MT-2 jsem měl a ten rozhodně ne. Vcelku se mi z ukázek líbil ML-2, ale teď mě i celkem zaujal ST-2, řekl bych, že obecně moc ohlasu nemá. Přitom se mi z různých ukázek jeví celkem dobře. Nezkoušel jste ho někdo?
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Mám oba. ML-2 je moderní HiGain, zvládá výborně podladění. ST-2 je víc univerzální s charakterem Marshallů a pokreješ s ním víc stylů - od lehkých crunchů, fusion až po sytý distortion. Jako "univerzál" mám oblíbený i Boss Dual Drive SD-2, ale ten se už blbě shání a většinou nepatří k nejlevnějším.
MD-2 mám. Je to distortion, určitě ne overdrive. Má ten knob Bottom pro basy, jakože modern higain, ale to je spíš reklama. Ale udělám na něm vše od DS-1 přes Fuzzface po Bigmuff. Prostě ty klasické dist až fuzzové zvuky. Ale ne ten diluviální suchý fuzz. Mám schemata "presetů", mohu poskytnout. Do divnorigu by pasoval.
ST-2 jsem sledoval, ten rozsah zvuků je fakt zajímavej, ale pokud se nepletu, je to digitál. Odtud ten široký rozsah. Opravte mne, pokud se mýlím. Digi není sprosté slovo, ale mě by mezi krabicema iritoval ...
SD-2 mám taky a chválím, ale jak píše krasty, je to už rarita.
Turbo OD-2 jsem měl a je to výborná krabice, ale jen silnější OD. Je víc verzí a některé mají nízkou hlasitost, doháněl jsem to jednoduchou vnitřní úpravou.
OD/DS OS-2 je moje mladická láska, která mne zklamala. Neumí ty dvě barvy smíchat spojitě. Pak jsem našel Behr. OD100 a OD300, mám oba, jsou to klony, ale tím neduhem netrpí a hrají skvěle. Jenže to není BOSS ...
Co HM-2? Měl jsem opět klon Behr., ale nelíbil se mi, už je to překonaný zvuk. Ale do divnorigu....?
BD-2 - mám klon od Valetonu a bezva. Je hodně podobný SD-2 (Lead). Taky stojí za zvážení.
Nějaké ukázky zde:
ST-2 jsem sledoval, ten rozsah zvuků je fakt zajímavej, ale pokud se nepletu, je to digitál. Odtud ten široký rozsah. Opravte mne, pokud se mýlím. Digi není sprosté slovo, ale mě by mezi krabicema iritoval ...
SD-2 mám taky a chválím, ale jak píše krasty, je to už rarita.
Turbo OD-2 jsem měl a je to výborná krabice, ale jen silnější OD. Je víc verzí a některé mají nízkou hlasitost, doháněl jsem to jednoduchou vnitřní úpravou.
OD/DS OS-2 je moje mladická láska, která mne zklamala. Neumí ty dvě barvy smíchat spojitě. Pak jsem našel Behr. OD100 a OD300, mám oba, jsou to klony, ale tím neduhem netrpí a hrají skvěle. Jenže to není BOSS ...
Co HM-2? Měl jsem opět klon Behr., ale nelíbil se mi, už je to překonaný zvuk. Ale do divnorigu....?
BD-2 - mám klon od Valetonu a bezva. Je hodně podobný SD-2 (Lead). Taky stojí za zvážení.
Nějaké ukázky zde:
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
Osobně mi je jedno, jestli je to digital či analog. Používám to podle toho, co mi z toho leze a ne podle pocitu, že vím, že je to digital. To bych dodnes musel chodit pěšky, sít na pole len a honit v lese prasata s kyjem.
Ještě mě napadl Boss DS-1X, pokud tě neoslovila ani DS-1Waza a nebo za mě povedený Boss JB-2.
Ještě mě napadl Boss DS-1X, pokud tě neoslovila ani DS-1Waza a nebo za mě povedený Boss JB-2.
Trochu mě překvapilo, že ML-2 i ST-2 jsou Digitál, ale asi jsem s tím OK, z ukázek hrajou oba dobře. Ještě mi celkem padl do oka MT-2W v custom režimu, ten dual drive je asi málo. JB-2 je též zajímavé.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
"Osobně mi je jedno, jestli je to digital či analog. Používám to podle toho, co mi z toho leze a ne podle pocitu, že vím, že je to digital."
To je samozřejmě správný názor. Moje averze je spíš obsese, snobismus, uznávám.
MT-2W neznám, ale bude v té modifikacihrát lépe, bez těch telefonních středů.
Distortiony verze "X" taky neznám, ale nějak se nerozšířily. Mrkni na recenze. Mám pocit, že je to taky "digi".
https://hudebnibazar.cz/boss-ds-1x/ID738605/
JB-2 je hypertrofovaný BD-2. Za ty prachy je to poťouchlá dvojverze téhož.
https://hudebnibazar.cz/boss-jb-2/ID738956/
To je samozřejmě správný názor. Moje averze je spíš obsese, snobismus, uznávám.
MT-2W neznám, ale bude v té modifikacihrát lépe, bez těch telefonních středů.
Distortiony verze "X" taky neznám, ale nějak se nerozšířily. Mrkni na recenze. Mám pocit, že je to taky "digi".
https://hudebnibazar.cz/boss-ds-1x/ID738605/
JB-2 je hypertrofovaný BD-2. Za ty prachy je to poťouchlá dvojverze téhož.
https://hudebnibazar.cz/boss-jb-2/ID738956/
Já se domnívám, že revoluce je zvrat k lepšímu. Kontrarevoliuce je síla, která tomuto zvratu brání. Kontrarevoluce se drží u moci zuby nehty. Ti starší už pouze nehty. (Zdeněk Svěrák, 1989)
U JB-2 nejde tak o BD-2, ale o Angry Charlie, což je povedený Marshalloid od JHS. Navíc se dají oba efekty zapnout v kaskádě. S BD-2 moc distortionu neuděláš...
U JB-2 jedině tou kaskádou, jinak jsou to oba také OD. Angry je sice MIAB, ale v původní verzi, s 3 pásmovou korekcí.
Já ho nezavrhuju, jen jestli ti splní požadavek divnorigu.
MD-2 by byl myslím nejlepší.
Já ho nezavrhuju, jen jestli ti splní požadavek divnorigu.
MD-2 by byl myslím nejlepší.
Pokud se Volfimu líbí ST-2, tak 100%. Otázkou je, co se tim divnorigem myslí. To je na kupujícím.
MD-2 za mě s Dist na 1/3, GainBoost 0, pak už mi přišel brutálně komprimovaný, nečitelný. To už raději tu ML-2.
Věc názoru. Vedle mě u MD-2 nic brutálního neslyším. A v uvedených nastaveních skoro přesně (ne 100%!) kopíruje známé vzory, viz video.krasty píše: 1.03.2026 20:27 MD-2 za mě s Dist na 1/3, GainBoost 0, pak už mi přišel brutálně komprimovaný, nečitelný. To už raději tu ML-2.
Divno rig bude sloužit pro takový spíše undergroundový projekt. Jolana Diamant 1 a Squier Bullet strat - mezi efekty budou EHX Micro POG, EHX Bassballs, Digitech Synthwah, Behringer CC-300 a chybí mi nějaký dist, plus ještě uvažuji nad Behringerem SF-300 a to bude zapojeno do Vermony MV-3 a box ještě řeším. Samozřejme, ta čitelnost u toho distu je potřeba vždy. Respektive když nad tím uvažuji, nemusí to být nutně boss, ale krabička musí být bossáckého typu, abych pohodlně sešlápnul dvě najednou. Takže otázka jestli třeba behringer nemá nějaký super dist a ještě mi dochází, že mám doma torzo BD-2 a šlo by tam něco dobastlit, ale radši bych to koupil hotové.
Z bossů za mě zatím vyhrává ST-2, ML-2 a MT-2w.
Z bossů za mě zatím vyhrává ST-2, ML-2 a MT-2w.
Tak jestli to nemusí být BOSS, tak něco jiného s celoplošným pedálem!
Behr SF300 taky mám, moc mě neoslovil, ale tobě by mohl sednout.
Mým favoritem je ten Behr OD300, klon OS-2, ale lepší. Nakroutíš na něm celou škálu od SD-1 přes OD-2 a DS-1 až po ten BigMuff, metal ne.
Jestli ti nevadí digitál, zkus ten Digitech DF-7. To je taky sbírka historických legend a tvrdím, že lepší než BOSS OD-20.
Ale u silnějších distortionů už ten digitální "harsh" trochu vylézá. Porovnal jsem se skutečným MT-2 a nebylo to ono. Možná proto ten můj "antidigi snobismus".
Behr SF300 taky mám, moc mě neoslovil, ale tobě by mohl sednout.
Mým favoritem je ten Behr OD300, klon OS-2, ale lepší. Nakroutíš na něm celou škálu od SD-1 přes OD-2 a DS-1 až po ten BigMuff, metal ne.
Jestli ti nevadí digitál, zkus ten Digitech DF-7. To je taky sbírka historických legend a tvrdím, že lepší než BOSS OD-20.
Ale u silnějších distortionů už ten digitální "harsh" trochu vylézá. Porovnal jsem se skutečným MT-2 a nebylo to ono. Možná proto ten můj "antidigi snobismus".
nabízím Behringer UM300. Je to přesný klon MT-2, měl jsem oba na porovnání. Ale tenhle je modifikovaný, koupil jsem ho od někoho tady z fóra, který ho před tím modifikoval. Myslím, že je to úprava "Waza", bez tech nosových středů.
Čoveče ten um300 je asi ono. Díky za nabídku, ale asi budu shánět neupravovaný.
Jen blbec nemění své názory!
Ten byl ode mě. Hlásím setorst píše: 2.03.2026 9:58 nabízím Behringer UM300. Je to přesný klon MT-2, měl jsem oba na porovnání. Ale tenhle je modifikovaný, koupil jsem ho od někoho tady z fóra, který ho před tím modifikoval. Myslím, že je to úprava "Waza", bez tech nosových středů.
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
ano, dík za připomenutí.
To je sice pravda, ale zatím neměním. Klasická MT-2 hraje do čistého kanálu divně v tý porovnávačce hraje UM-300 celkem odlišně a připadá mi to někde na půl cesty mezi MT-2 a MT-2w.
Vybavuješ si v čem spočívala ta modifikace?innerself píše: 2.03.2026 12:38Ten byl ode mě. Hlásím setorst píše: 2.03.2026 9:58 nabízím Behringer UM300. Je to přesný klon MT-2, měl jsem oba na porovnání. Ale tenhle je modifikovaný, koupil jsem ho od někoho tady z fóra, který ho před tím modifikoval. Myslím, že je to úprava "Waza", bez tech nosových středů.![]()
Nevěř tomu. Měl jsem oba vedle sebe a ten Behr hraje totožně, nebo se liší úplně homeopaticky. Některé ty klony Behr jsou trochu jiné, někdy k lepšímu (OD300), jindy k horšímu (GDI21), ale tady rozdíl nebude. Ta ukáz\ka není dobrá, středové EQ jsou nastaveny jinak, tam malá změna udělá hodně.volfi píše: 2.03.2026 13:23 To je sice pravda, ale zatím neměním. Klasická MT-2 hraje do čistého kanálu divně v tý porovnávačce hraje UM-300 celkem odlišně a připadá mi to někde na půl cesty mezi MT-2 a MT-2w.
Mrkni třeba sem:
tip: https://hudebnibazar.cz/digitech-df-7-d ... /ID742688/
mám a chválím.
Vybavuješ si v čem spočívala ta modifikace?
[/quote]
https://guitar-dreamer.blogspot.com/202 ... s.html?m=1
Nic složitýho. Vyoperoval jsem tyhle komponenty. Nejsem si už jistej jestli to bylo včetně tý c18. Dělal jsem v tý době 2 kde jsem u jedný nechal právě tu pre-distortion zachovanou. Což se dá zjistit tak, že se do toho člověk podívá
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120