Kytary Rieger- Kloss - názory, zkušenosti

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
mirda

Re: Kytary Rieger- Kloss - názory, zkušenosti

Příspěvek od mirda »

novic píše:
Mjkl píše:ej tak to mě mrzí jak svině, když to ted chci akustiku jsem si chtěl koupit Riegera :(

mimochodem nevíš na kolik by u nich přišla elektroakustika co maj v nabídce?
Akustiku riegera maj v hudebninach v krnově sak se toho neboj to jsou porad jeste ty starší... no dneska sem se zas dozvěděl že to nekoupil číňan ale nějaký pražák to uplně člověka mate každý řekne něco jiného a pak sou z toho lidi zmatení... zítra máme mistra tak se ho zeptám na více podrobnosti o tom novém majteli

Jo- a nedavno měli několik kousků ne jungmaňáku v Guitarparku, takže se mekněte i tam. Ceny,pokud si pamatuju, tak cca 11 - 15 tis.
viewer

Příspěvek od viewer »

Zdarec....našel jsem jednu www.stránku o výrobě Riegrovky, je možno si udělat představu kde a jak se vyrábí .... celkem sparťanské prostředí, ale je vidět, že se s kytárkami hezky piplají..je to hold ruční prácička...

http://www.muzikant.wbs.cz/Krok-po-kroku.html
Krist
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Krist »

V číně teď staví kostely jak na běžícím pásu , R-K se nemusí bát krachu :lol:
Zde je reportáž o těch varhanech, tak jestli to není ten čínský vítr, co tu přivál:
http://www.youtube.com/watch?v=yG95Yt1Z1nY

Jinak by mě zajímal zvuk nějaké kytary, nahoďte někdo video. A taky se mě nezdá, že by měly všechny široký krk, podle fotek na webu. Ale možná to mate.
Přivedla mě sem tato aukce:
http://aukro.cz/super-kytara-celomasiv- ... 23986.html
Jazzman
Rádce

Příspěvek od Jazzman »

V roce 1991 jsem pracoval v Amati Kraslice. Naštěstí jen krátce. Koupili ji nějací náměstci, co se na funkce vyšplhali už za komunistů a podle toho to tam vypadalo. Nebylo nic platné, že tam byli šikovní řemeslníci a celkem moderní výroba. Zatímco Strunal se ze ztráty ruského trhu sebral, Amati 20 let chcípá. Jeden čas dostali jako velkoobchod Ernnie Ball a to byla velká komedie. Kdepak české managementy, ty by zničily i Microsoft :D

Na Rieger Kloss Jumbo jsem hrál na Jungmaňáku a byla to dobrá kytara. Nějaký Rus se tam divil, že vážně stojí tak málo.....
Hledám možnost hrát jazz v Praze. http://bandzone.cz/janbisek
Karel Nedbálek

Příspěvek od Karel Nedbálek »

Dobrý den,

jenom bych rád uvedl, že kontakty na vedení jsou jiné, jak můžete vidět i na stránkách společnosti

http://www.rieger-kloss.cz/index.php/o- ... polecnosti

JUDr. Ing. Karel Nedbálek
prezident společnosti
[ president@rieger-kloss.cz ]

Ing. Jaroslav Baleja
výkonný ředitel
[ baleja@rieger-kloss.cz Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript ]
jirkatol

Příspěvek od jirkatol »

Mám tuto kytaru a je to dělo:-) je jí 5 let.Devítka.....
Obrázek
rtepskr

Příspěvek od rtepskr »

Zase jedno forum kde se diskutuje o hloupostech které jsou mimo hlavní téma předmětného fóra.Chytrák s nickem "novic", příkladné jméno, vypustí pšouk a další nad ním rozvinou debatu.
Firma RIEGER-KLOSS vč. ochranné značky má české majitele a nikdo nepředpokládá že by tomu mělo být jinak.
Ol'Dawg
Bandzone: http://bandzone.cz/fan/martink52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ol'Dawg »

rtepskr píše:Zase jedno forum kde se diskutuje o hloupostech které jsou mimo hlavní téma předmětného fóra.Chytrák s nickem "novic", příkladné jméno, vypustí pšouk a další nad ním rozvinou debatu.
Firma RIEGER-KLOSS vč. ochranné značky má české majitele a nikdo nepředpokládá že by tomu mělo být jinak.
Ale no tak... :( Nezapomeň, že RIEGER-KLOSS je pro leckoho z nás srdeční záležitost a informací je málo, navíc jsou protichůdné.

Oficiální, ověřitelné informace tu sotvakdo má a ptáme se všichni. Pokud můžeš své tvrzení něčím doložit, pak prosím, abys neotálel a učinil tak. Pokud ne, ušetři nás komentářů nad něčím nickem a mudrování o pšoukách.

P.S. Uživatele "novic" neznám a nemám k němu žádný vztah.
Hrajete dobře, když vám to připadá snadné.
Cort Gold Edge LE + L. R. Baggs Anthem
AER Alpha
http://www.kytara.net
Ivan

Příspěvek od Ivan »

ja som cca pred rokom cital reportaz, myslim v Zivote to bolo, o Rieger Kloss. dovtedy som ani nevedel, ze takato firma v Cechach existuje a ze vyraba gitary, a to sa prakticky zaujimam iba o akustiky... pravdou je, ze by tie gitary asi potrebovali lepsi marketing, ale na druhej strane je to asi len vedlajsia vyroba popri varhanoch...
Můžeme s tím nesouhlasit, můžeme o tom vést i spory, ale to je tak vše, co s tím můžeme dělat.
YouTube | Bandcamp | Spotify
Nero
Rádce
last.fm: http://www.last.fm/user/Nero1

Příspěvek od Nero »

Ol'Dawg píše:
rtespkr píše: Firma RIEGER-KLOSS vč. ochranné značky má české majitele a nikdo nepředpokládá že by tomu mělo být jinak.
Pokud můžeš své tvrzení něčím doložit, pak prosím, abys neotálel a učinil tak.
Výpis z OR?

Společníci:

Margita Bradová, dat. nar. 25.06.1941
Krnov, Pod Bezručovým vrchem, Maxima Gorkého 846/8, PSČ 794 01
Vklad: 1 100 000,- Kč
Splaceno: 1 100 000,- Kč
Obchodní podíl: 11,O %

Vladimíra Kánská, dat. nar. 13.04.1971
Krnov, Pod Bezručovým vrchem, Maxima Gorkého 691/21, PSČ 794 01
Vklad: 250 000,- Kč
Splaceno: 250 000,- Kč
Obchodní podíl: 2,5%

Miroslav Koniar, dat. nar. 03.07.1955
Krnov, Pod Bezručovým vrchem, Budovatelů 2098/10, PSČ 794 01
Vklad: 750 000,- Kč
Splaceno: 750 000,- Kč
Obchodní podíl: 7,5 %

Zdeněk Kočenda, dat. nar. 28.03.1952
Krnov, Pod Cvilínem, SPC B 1025/7, PSČ 794 01
Vklad: 1 350 000,- Kč
Splaceno: 1 350 000,- Kč
Obchodní podíl: 13,5 %

JUDr. Ing. Karel Nedbálek, dat. nar. 19.10.1956
Zlín, Vývoz 363, PSČ 760 01
Vklad: 6 550 000,- Kč
Splaceno: 6 550 000,- Kč
Obchodní podíl: 65,5 %
"Náš problém není v tom, že toho víme málo. Náš problém je, že mnoho z toho, co víme, není pravda."

PetrPeter 1975 - 2008
Skrbel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skrbel »

Zdravím dámy a pánové. Firma Rieger - Kloss Varhany s.r.o. stále existuje a je pevně v rukou českých inevstorů. Stále vyrábíme, ikdyž ne kytary a máme 38 zaměstnanců. O obnovení výroby kytar Rieger Kloss se uvažuje, ale zda, nebo jestli vůbec se dostanou na český trh ještě nevíme. Stále ale probíhá zakázková výroba. Pokud byste měli jakéko-li dotazy obraďte se na mě.

J
...EDGE...

Příspěvek od ...EDGE... »

Skrbel píše:obraďte se na mě.
Obrázek
Xroh
Nový uživatel

Příspěvek od Xroh »

Ahoj, je to už dávno co se tu o Riegeru psalo. Mám ho doma a hraju na něj už od roku 1997. Má super basy, Má slabší středy, takže potřebuje obléknout do ostřejších strun,pak je to ono. Nejvice mu prospěla výměna nultého pražce za kostěný. Stala se z něho úplně jina kytara. Bylo to ještě v rámci záruční opravy. Takže má zkušenost: nástroj skvělý, přístup firmy asi takový, že prodejce mi opravu zajistil ve firmě na mandoliny. Za mne bomba, protože jsem se dostal ke kostěnému pražci. Popraskal mi pri hrani v zimě lak (žádná tragédie bez vlivu na zvuk), ale když jsem do Riegra poslal dotaz, nikdo nereagoval, i když jsem dotaz opakoval. Z infa žádná odezva, ani ve smyslu už nám nepište vaše dotazy nás nezajímají. Asi v tomhle je tajemství neúspěchu Riegra. Ať nástroje hrály opravdu hezky, lidi odvedli skvělou práci. Ti co měli na starost komunikaci ven, prostě selhávali, možná je kytary vlastně nezajimaly a chtěli řešit jen varhany... každopádně na rozdíl od Furcha to Rieger zabalil.
jbiker

Příspěvek od jbiker »

No, měl jsem kdysi v ruce "devítku" a byla to taková zvláštní kytara. Nehrála úplně blbě, ale do ruky poleno, připadalo mi to, že to berou jako truhlařinu respektive, že to staví někdo, kdo nemá o "kytarařině" ánung. Nehraje to, OK uděláme větší korpus. Místo kytary skříň, do standardního futrálu se nevlezla. Je fakt, že dotyčnému první kus rupnul a bez řečí dostal kytaru novou v "inovovaném" designu, ta už držela, ale mně tedy nesedla vůbec.
guitar.zl

Příspěvek od guitar.zl »

No já měl v ruce 2ks, už je to dávno... A popravdě - ne úplně špatný, ale takový zastřený, hluchý..... Podle mě byl největší problém "výrobní postup" - konkrétně lakování. Používali ty samé laky, jako na pianina atd. - tzn. úplně obyčejný tvrdý těžký nábytkářský laky, který jakejkoliv dobrej potenciál dřeva zavřely, zahluchly - a to navždy.
---------------
AG: Furch, Gibson, Martin,...
EG: Gibson, Fender, Gretsch, Epiphone,...
Amp: Fender, H&K, Fishman,...
---------------
Lachim

Příspěvek od Lachim »

No a já hrál kdysi na jeden Riger - Kloss Déčko a hrála jako prase (čtěte Hyper Super), A to jsem zmlsaný nejvyšší řadou Furcha Super Jumbo.
Takže asi je to dost kus od kusu
- PRS Custom MACHO, Strat MACHO, aku FURCH S25-SR Cut, Fender Thienline Elite, MusicMan Axis Pořízka, HOHNER Revelation RTX, Epi Wildkat, Tele MIK, Hohner Strat Prof., Sigma OM .....
- krabiček a efektů kýbl
- 3x Mmjuz aparáty, FR kombo Yamaha Stageplan 200 BTR
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“