Když jsem psal, že budu muset doplnit zásoby těch 351, trochu mě štve, že nemám žádnou "univerzální" tloušťku, používám trsátka podle techniky a požadovaného zvuku, od 0,73 na funky a zvonivé beglajty přes .88 nebo 1 na "hillbilly flatpicking" (hodně se mi líbí třeba styl, kterým hraje Míša Leicht, když vystupuje sólově) až po 1,14 na "hrnuté blues". A ty 351 se prodávají v balíčcích po 12, což je při mém hraní a trvanlivosti D-grip zásoba nejen do důchodu, ale snad i do konce života
Jaké používáte trsátko???
Pravidla fóra
Re: Jaké používáte trsátko???
Nejsem tak technicky dobrý kytarista, abych to nějak odborně zdůvodnil, ale já tam u akustiky cítím rozdíl v attacku a "celkovém pocitu ze hry". Na elektriku mi víc sedí to ostřejší a "přesnější" Jazz C, na akustiku naopak to 351, Jazz C mi připadá až moc "pichlavé" a jako by se mi o ty struny "zadrhávalo".
Když jsem psal, že budu muset doplnit zásoby těch 351, trochu mě štve, že nemám žádnou "univerzální" tloušťku, používám trsátka podle techniky a požadovaného zvuku, od 0,73 na funky a zvonivé beglajty přes .88 nebo 1 na "hillbilly flatpicking" (hodně se mi líbí třeba styl, kterým hraje Míša Leicht, když vystupuje sólově) až po 1,14 na "hrnuté blues". A ty 351 se prodávají v balíčcích po 12, což je při mém hraní a trvanlivosti D-grip zásoba nejen do důchodu, ale snad i do konce života
Takže nejspíš budu muset koupit celkem 48 trsátek a pak se modlit, abych se v hraní schopném stavu dožil aspoň devadesáti, abych to stihl využít 
Čest má v politice své hrdé místo hned v první řadě.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Proto zpravidla už zpočátku dojde úhony.
(Hynce Ptáček z Pirkštejna - apokryf)
Mám uši, hlavu i zkušenosti. Ale NEMÁM patent na rozum.
Re: Jaké používáte trsátko???
Už asi půl roku používám tohle: Bluechip CT 55. Jsem s ním velmi spokojený, protože se mi drží lépe, než Primetone 1.5 od Dunlopu. A to mým bolavým rukám prospívá. Taky se míň opotřebovává. Koupeno od Čapka, oficiálního českého distributora téhle značky.