Styl hraní na kytaru

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
wreptile
Bandzone: http://bandzone.cz/ghostface

Styl hraní na kytaru

Příspěvek od wreptile »

Jakému stylu hraní propadáte? Hrajete přesně? Hrajete rychle? Hrajete jako já?... mimo rytmus, mimo tón, prasácky? Dřímá ve vás nový Hendrix? Nebo nový Page? Přiznejte se k tomu, jak svůj nástroj ovládáte, či mrvíte jako já.
Kytara: Epiphone SG G400 | Kawai Aquarius s krkem Jackson
Basa: Squier Precision Bass modded
Snímače: DiMarzio Tone Zone, Kawai zebra hb
Box: Marshall 1936
Hlava:Randall RH 50T
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
Bezdrát:AKG WMS40 Pro
GHOSTFACE - rock 'n' roll / post hardcore
http://bandzone.cz/ghostface
KOFE-IN - pop / rock
http://bandzone.cz/kofein
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

no já se od začátku snažím hrát přesně, ale dávat do toho kus sebe, zachovávat si svůj feeling...

samozřejmě, občas se trefím mimo rytmus, občas nějaké ty problémy s intonací, když se rozjedu rychleji, není to naprosto čisté, ale co... cvičení dělá mistra a já proto cvičím :-)

nový Page nebo Hendrix ve mně nedřímá, spíš nový... řekněme nový Mike McCready? k nikomu lepšímu se neodvažuju přirovnávat, ale spoustu postupů a vychytávek mě naučil právě Mike a moje několikaleté poslouchání Pearl jam :-)
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Stanley
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stanley »

Můj styl hraní na baskejtru je dost variabilní. Snažim se ovládat metalovou techniku, zrovna jako klasickou. Chyby dělám dost, hlavně když jsem rozhozenej něčim zvenčí. Čim víc jsem v pohodě, tim líp hraju. :)
Basuju: Jackson C20
Kejtruju: Apollo DMG-1200
Apec: Laney H160b, Peavey Blazer 158, Kustom KLA 10
Kejbly, struny: Warwick
Prcátka: Dunlop .68, Brain .71
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Samozřejmě se musím rozehrát, než začnu valit...
Hodně lidí mi říká jak jsem "fakt hodně dobre" jenže místo abych frajeřil, radši tvrdím že to tak není - pořád mám pocit že lidi ode mě něco očekávají, ale je to na h***o.... :cry:

Pokdu dje o rychlsot, levou ruku mám celkem hbitou, protože ji používám na basu i kytaru - ale hlavně sola atd. Prsty na prvé ruce má msamozřejěm hbitější než kytaristi, ael bohužel doba kdy jsem je měl tak rychlé že nestíhala levá ruak už jsou pryč - už skoro necvičím :cry:

Problém mám ale s rychlsotí zapěstí pravé ruky (s trsátkem - PM atd.) Jelikož ho na basu nepoužívám, mám celkem pomalé. To co kytarista zahraje hodně jednodušše, je pro mě problém - musel jsem tedy hodně cvičit abych zahrál Master of Puppets...a když ted cvičím Battery, tak to je pro mé pravé zápěstí jenže nemyslitelné...

Jestli ve mě dřímá nový Flea? Odvážím si tvrdit, ež kdybch trénoval denno denně nějaký čas tak bych určitě na Fleaho jednou měl. Bohužel ale s mým nynějším, přístupem nikdy :(
Jediná moje utěcha je že ve mně nedřímá nový Mark Hoppus :D Holt záleží jak se člověk snaží....a co do toho dává...
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
wikxzen
Rádce

Příspěvek od wikxzen »

Styl hrani? Smidli smidli, tuky tuky, hobling hobling, tluming tluming atd. Ani nevim, ktera slavna osobnost neco takoveho dela ...
humus

Příspěvek od humus »

hraju s nasazením, rychle, šíleně a nepřesně :lol:
Epiphone LP Std, Gibson pickups (neznámej typ)
Marshall Valvestate 8080
http://bandzone.cz/svindl
RJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RJ »

Snažím se hrát jako Hendrix, což má tu výhodu, že on vlastně není tak těžký na hraní. :D Já vím , zní to samolibě, ale je fakt, že jeho písničky jsou strukturově uplně primitivní a v tom je ta krása. Si říkám : naučím se Hey Baby, to je krásná věc, tak se teda juknu na taby (obyčejně se snažím věci odposlouchat ale koho to má bavit) a tak je tak študuju a ted mi to dojde : ty vole, dyt to jsou jen 4 akordy(Ami,G,F,D)! To by zahrál i Jarek Nohavica :D A pak teprve čumím, co stím ten Jimák všecko dokáže. Prostě kašlu na nějaký trapáky typu Satriany & Vai , co jsou schopni se jen naučit písničku jako básničku a pak ji před lidmi odříkat. Jimi je živel a to mě na něm neustále dostává do kolen, až jednou vyrostu, budu jako on :D
K tý technice, já jsem levák a hraju na pravorukou kytaru, takže levačka je dominatní, pravačka občas nestíhá. Nemám moc čistej ton a někdy jich hraju zbytečně moc, než abych se pokusil si stím tonem nějak vyhrát, ale to všecko přijde :wink:
Stratocaster : Čína, Mexiko HSS
Akustika : jedna od táty z roku 1974, druhá je Nylonka od Schneidera
Kombo: VOX AD60VT
Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

Tak jsem vám to přesunul do příslušné skce. :wink: Snad tady tomu bude líp.

No já se zatím snažím hrát alespoň nějak, takže styl nic moc. Ale to přijde časem. 8)
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
wreptile

Příspěvek od wreptile »

Já se snažím hrát jako Angus, s tím rozdílem, že já neumím hrát ^^'
Každopádně si myslím, že každý z nás jednou něco dokáže, možná i já, chce to jenom čas a píli, řekl bych, že jednou se budou říkat jména :"Ten KIWI to ale válí", "Dark Axel, to je borec, a ten feeling"... stejně tak takový Vai, Hendrix, Satriani etc. každý z nich začínal, každý, aby něco dokázal, musel cvičit, musel tomu něco věnovat, takže hoší, za deset let mně uvidíte ^^
Efekt: Joyo Vintage Overdrive, KOKKO Compressor, Rowin Noise Gate, Twinote Boogie Distortion, Boss SD-1, Artec Analog Delay, Behringer DD300, KOKKO Linear Boost
KOFE-IN - pop / rock
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

já bych ani neřekl že to co teď děláme je dření, nebo cvičení.. podle mě je to prostě hraní... neberu to jako tak že teď otím krev aby přišla později odměna.... Každej se zlepšuje, i slavní. KAždej hraje to svoje po svým a tak to má bejt.... to že někomu lítaj prsty a někdo ví kam šáhnout je prívě to že každej hraje jinak...
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
*Twisted.Brother*
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od *Twisted.Brother* »

mno takze muj styl je nasledujici ... .. machat pravackou jak kkt nahoru a dolů .. do vzduchu do země :D A při solech dělat nesmysli jako kachnu apodobne :D
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

wreptile: To ybchom si určitě přáli...chtěl bych jerdnou být baskytarový pojem..ale se svým nynějším přístupem an to prostě nemám :lol:
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

wreptile

Příspěvek od wreptile »

KIWI-> Já se zase tomu snažím věnovat co nejvíc. To víš, je mi 15, skoro žádné starosti ^^
KOFE-IN - pop / rock
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

HH trosku OT ale tak me napadlo kdyz to tu ctu co udelat mega kytarovej instrumental projek:D?..treba 15-20 kytaristu..:Dkytarovej zbor:D
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
mycountry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mycountry »

založ novej topic, jako nováček se hlásím na backlighty :lol:
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

:D na novej topik to bude az se sem prihlasi vic lidi :D
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Nuker
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nuker »

Hraju jak prase a doufam ze je ve mne druhej Halen :-D Všechno tappinguju :D
.:- Washburn X22 -- Guitar Rig 3 -- Amplitube 2 -- Amplitube Metal -- Amplitube Fender -- Amplitube Jimi Hendrix -- Dunlop Jazz III -- Red Lucky Strike -:.
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

wreptile->když m itahlo an 16 byl to zlatý věk mé baskytary :D A za rok a půl už...no nevim...ale ej to škoda, protože myslím že mám nějakej potenciál, všichni mi to říkaj - sakra to zní namyšleně :roll: )

framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

snazim se nikoho nekopirovat, ale stejne, kdyz neco vymyslim, se v tom povetsinou odrazi to, co zrovna posloucham. mam takovy obdobi, treba nedavno sem mel tezce whitestripovsky, tak mam jeden song skoro dodelany, ktery je total White Stripes. nechtene, proste to tak vyplynulo. pri solovani mam svuj neumetel styl. taky bych potreboval trosku cilevedomosti a poradnyho cviceni, ale jsem shnily jak ves :-)
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

Ano, taky bych rád aby se o mě mluvilo... kdo by ne? :-)

já chci být NĚKDO a proto jsem se taky pustil do systematičtějsího cvičení. záleží jen na odhodlání
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“