Poslechl jsem nějaké ukázky L6 Stadium a oproti Helixu tam neslyším moc rozdíl a za ty prachy bych bral Axe FX3/FM9.
Multiefekt
Pravidla fóra
- bubucci
- Kontaktovat uživatele:
Re: Multiefekt
Ono se to dá vzít přes pána ze Slovenska, kdy se částečně faktor 'oranžový idiot' eliminuje. Já už mám objednáno
Oproti FM3 je to o dost skladnější a pro jedno-zvukového banditu, jako jsem já, je to ideální.
Poslechl jsem nějaké ukázky L6 Stadium a oproti Helixu tam neslyším moc rozdíl a za ty prachy bych bral Axe FX3/FM9.
Tu AM4? Za kolik to nakonec vyšlo? Viděl jsem ten inzerát od slováka na bazaru, ale teď už ho tam nevidím...
Já zrovna přemýšlím, že se zase na chvilku vrátím do světa Fractalu, protože už je to pár let a udělali zase nemalej pokrok, jako třeba gapless switching a ceny třeba za bazarový FM3 jsou dost příznivý...
Ten rozdíl bude slyšet čím dál míň, viz V1 a V2 captures u QC - u běžných aprátů je rozdíl prakticky nulový (víc se to asi projeví u kompresorů nebo fuzzů). Zvukově to už brzo bude všechno minimálně velmi dobrý...Důležitý asi bude "feel pod rukou", který prostě youtube nepřenese, ovládání (to v L6 umí) a pak všelijaký fičury. U L6 Stadia třeba slibovaný capturing (proxy) nebo Showcase (komplet řízení show - světla, tempa, metronom, přepínání presetů...) nebo třeba vestavěný přehrávání wav/mp3 s rozpadem na multitrack a hraní/nahrávání s doprovodem...
Headrush teď třeba přidal automatickýho bubeníka s možností ovládání footswitchema.
Pro tyhle fičury je typický, že co je pro jednoho užitečná věc, je pro druhýho úplná blbost:-). Já sem coverovej hráč, takže možnost natáhnout rychle do efektu mp3, rychle z ní vyříznout kytaru, zasmyčkovat si solo, zpomalit/změnit ladění je třeba super věc...a nemuset kvůli tomu zapínat počítač a dělat tyhle úpravy v 3rd party sw taky ocením. Pro jinýho uplná zbytečnost...
Já teda vidím 910€? Nebo se špatně koukám?
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Jo, moje chyba: EUR 755.- excluding VATPlacka píše: 11.12.2025 10:58 Já teda vidím 910€? Nebo se špatně koukám?
Screenshot_20251211-105801.png
Hraju na kytary a mašinky
Tak tu máme konečně čínskou kopírku/konkurenci pro QC:
Uvidíme, co z toho vyleze. Helix Stadium má docela problémy se spolehlivostí (SW i HW) a jsem docela rád, že ze mě díky vysoké ceně nebyl early adopter:-). U číňanů bych měl strach z životního cyklu, aktualizací atd....
https://www.xrecer.com/
Uvidíme, co z toho vyleze. Helix Stadium má docela problémy se spolehlivostí (SW i HW) a jsem docela rád, že ze mě díky vysoké ceně nebyl early adopter:-). U číňanů bych měl strach z životního cyklu, aktualizací atd....
https://www.xrecer.com/
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Co je podle vás teď aktuálně nejlepší all-in-one řešení (modeler+efekty) do 20.000,-
Požadavky - musí umět "všechno"
, spolehlivé (jak software tak hardware), mít alespoň 4 "programovatelné" pedály, prověřená značka/model co bude fungovat i za 10 let.
Asi nejlíp mi teď (poměr cena/výkon) vychází Line 6 HX Stomp XL, případně Line 6 Helix LT.
Požadavky - musí umět "všechno"
Asi nejlíp mi teď (poměr cena/výkon) vychází Line 6 HX Stomp XL, případně Line 6 Helix LT.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem přemýšlel - vím, že možná blbost ale vyšel 2015 - není to už trochu moc?
Kolem 20k se dá pořídit FM3 a to je zvukové prostě pecka. Má sice jen tři pedály, ale neuvěřitelný možnosti jak s nima pracovat (neporovnatelný s jakoukoliv konkurencí) a když k němu přidáš jakýkoliv midi pedál (já koupil Black Star logic za 1500) máš vystaráno.
Do dvaceti se dá koupit i plnotučný Helix, což je sice morálně 11 let stará mašina, ale stále hraje velmi slušně. Za má FM3 mnohem lepší modeling.
Zajímavou volbou je podle mě i Headrush Prime, má pár super ficur (který jsou pro někoho úplná zbytečnosti) a super cenu, ale je hrozně velký a těžký.
Do dvaceti se dá koupit i plnotučný Helix, což je sice morálně 11 let stará mašina, ale stále hraje velmi slušně. Za má FM3 mnohem lepší modeling.
Zajímavou volbou je podle mě i Headrush Prime, má pár super ficur (který jsou pro někoho úplná zbytečnosti) a super cenu, ale je hrozně velký a těžký.
Pozn.p.čarou: zajímavé, jak algoritmus YouTube mě navádí na aktuální videa, kde srovnávají různé verze "ledvin" Line 6 POD (jeho první verze vyšla l.p. 1998!) s dnešními multiefekty. Takové záludné našeptávání stranou, když projíždím dnešní moderní multiefekty.
Podle "co jsme koupili" mám dojem, že Ti "veteš" úplně nevadí.
AX8 je cca starý jako Helixy a taky furt ještě hodně cajk, obzvlášť za současné bazarové ceny, které pozvolna atakujou 15-16k (ve 2019 jsem za druhoruční dal 30, ve 2024 jsem ho prodal za 19). Popravdě pro mě jsou obecně Axe2 o level lepší stroje než Helixy, vyjma dipleje.
Případně asi by dneska šel Kemper pořídit za 20, ty jsou taky nesmrtelné.
Akorát za 10 let už ty mašiny budou 20leté - dá se čekat, že fungovat budou, jen SW podpora už může být tristní.
Ale co si budem... i po 20 letech u tědlech značek bude větší pravděpodobnost nějaké podpory, než u 6 let starých čínských efektů.
Co se týká FM3 klidně ano, zvukem je top - jen nesplňuje zadání a myslím, že to bazarové "kolem" 20 tisíc znamená "hodně nad".
| Cruel YT | Cruel sptf
Nepsal bych to, kdybych FM3 v prosinci nekoupil přesně za 20k. Jasně že teď tam za ty prachy není, ale to neznamená že se při troše sledování bazaru nemuze poštěstit.
- rotten77
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Taková podpásovka!
To, co řeším je, jestli jsou tyhle "staré" mašinky pořád ještě "dobré" - přeci jenom doba jde dopředu a dnes už to zase může být všechno o kus dál. Na druhou stranu, i před 10 lety na to hráli profi kapely a nikdo si nestěžoval (kromě staromilců). A pokud se pořád drží "na špici", tak to taky něco znamená - asi je to fakt udělaný dobřecherreda píše: 27.03.2026 15:33 AX8 je cca starý jako Helixy a taky furt ještě hodně cajk, obzvlášť za současné bazarové ceny, které pozvolna atakujou 15-16k (ve 2019 jsem za druhoruční dal 30, ve 2024 jsem ho prodal za 19).
Je to takový ten "Line6 Pod" efekt - když to přišlo na trh, tak se říkalo jak to má super zvuk, dnes už je to jen "šumítko". Nechci tak kupovat "šumítko"
Hlavně, aby vydržel hardware. Nějaký starý notebook se vždycky najde (a když si zazálohuju instalačky) ale jak odejde nějaký switch nebo poťák, tak to bude problém (no, on by to mohl být problém i dnes...).cherreda píše: 27.03.2026 15:33 Akorát za 10 let už ty mašiny budou 20leté - dá se čekat, že fungovat budou, jen SW podpora už může být tristní.![]()
Když to vezmu kolem a kolem, tak asi fakt jenom řeším to, jeslti ty "novější" nejsou zase o kus dál. Ale jak čtu a poslouchám ukázky, tak ne.
Já myslím, že ty novější jsou dál a hrají prostě líp. Už nedokážu objektivně posoudit, jestli AX8 hraje nějak hůř než FM3 nebo QC, už je to pár let co jsem ho měl, ale třeba Helix podle mě hraje prostě hůř než QC nebo aktuální Fractaly. Nedávno jsem si plnotučného Helixe koupil když byl za fajn cenu na bazaru, ale šel rychle dál. Byť je to pořád fajn mašina, hraje moc fajn, má výborný efekty.. asi se ti nikdy nestane, že by někdo z posluchačů přišel a řekl: "hele ten modeling osmikila se mi nezdálo dokonale věrný, na co že to hraješ?"přesto se mi zdálo, že dobrý (mám na myslím simulaci aparátu, nemyslím efekty) zvuk z něj doluju nasobne dýl než z QC nebo FM3.
Nebo prostě něco malýho za pár korun, dneska i mašinka za 6000 může být skoro all in one řešení:
Nebo prostě něco malýho za pár korun, dneska i mašinka za 6000 může být skoro all in one řešení:
A tady je zrovna FM3 skoro za dvacet, třeba by se nechal ukecat:
https://hudebnibazar.cz/fractal-fm3/ID750761/
https://hudebnibazar.cz/fractal-fm3/ID750761/
Můj osobní Top5 žebříček - pokud se bavíme primárně o bazálním zvuku "aparátu", t.j. amp+IR.
Samozřejmě akceptuju, že to někdo vnímá jinak, no problema.
1. Fractal Axe3, Neural QC.
2. Nejblíž těm výše jsou Axe2 a Kemper (což mi imponuje s ohledem na 10+ letý hardware). Nevím jak Kemper 2, ale doufám, že bude v číslu 1.
3. Tady mám většinu "mazáckých" značek - Helix, Tonex, Boss, Headrush, Atomic, MOD, Positive Grid (L6 Stadium nejspíš nikdy nezkusím, ale doufám v za 2
).
4. Tady mám číňany Mooer a Hotone.
5. Tady mám číňany Nux, Valeton, Joyo.
Nemám problém s 1-3.
Co jsem zkusil z nějakých těch čínských, tak na cvičení nebo zkoušení budiž, hrát bych s tím nechtěl.
Ale nevěnuju čas pečlivému sledování, chrlí jeden stroj za druhým, vypadá to čím dál líp a přitom jeden jak druhý. Jsem zde nejspíš pozadu a číňani se třeba hodně zlepšili - fakt nevím. Ale moc mě to nezajímá, protože nějaký zvukový game changer výhledově nečekám a když se náhodou přihodí, jistě se to dozvím.
Mimoto si ty čínské lidi kolem mě moc nekupujou a vlastně nemám žádný důvod je třeba jít zkoušet do obchodu. Tak spíš krčím rameny. 
Samozřejmě akceptuju, že to někdo vnímá jinak, no problema.
1. Fractal Axe3, Neural QC.
2. Nejblíž těm výše jsou Axe2 a Kemper (což mi imponuje s ohledem na 10+ letý hardware). Nevím jak Kemper 2, ale doufám, že bude v číslu 1.
3. Tady mám většinu "mazáckých" značek - Helix, Tonex, Boss, Headrush, Atomic, MOD, Positive Grid (L6 Stadium nejspíš nikdy nezkusím, ale doufám v za 2
4. Tady mám číňany Mooer a Hotone.
5. Tady mám číňany Nux, Valeton, Joyo.
Nemám problém s 1-3.
Co jsem zkusil z nějakých těch čínských, tak na cvičení nebo zkoušení budiž, hrát bych s tím nechtěl.
Ale nevěnuju čas pečlivému sledování, chrlí jeden stroj za druhým, vypadá to čím dál líp a přitom jeden jak druhý. Jsem zde nejspíš pozadu a číňani se třeba hodně zlepšili - fakt nevím. Ale moc mě to nezajímá, protože nějaký zvukový game changer výhledově nečekám a když se náhodou přihodí, jistě se to dozvím.
| Cruel YT | Cruel sptf
To je myslím velice hezky shrnuté, jen jsem zvědav, kam se zařadí NAM technologie. Předpokládám, že není zatím dost zkušeností.
NAM se tu řešil - v čínských mulťákách to nehraje dobře a NAM Player asi hraje dobře, ale já zatím neznám žádného tak velkého fanouška NAMu, který by si ten pedál koupil. 
Pak je otázka preferencí/užívání - jak moc kdo potřebuje profilovat (mně vyhovujou amp simulace).
Pak je otázka preferencí/užívání - jak moc kdo potřebuje profilovat (mně vyhovujou amp simulace).
| Cruel YT | Cruel sptf
- Hendrek
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Nwm. Já mám NAM ve Valeton GP-50 a je to jak u kterého modelu zesilovače. Třeba NAM pro akustickou kytaru mi tam přijde horší (něco tam skoro neslyšně píská ve výškách), než simulace akustické kytary. Ale naopak NAM pro Vox AC30 je v porovnání se simulací a IR docela +- podobný.
Jen pro upřesnění, Valeton GP-50 umí NAM i simulace+IR, takže si můžeš u toho kterého zesíku (co jsou tam ve factory nastavení) vybrat, co ti sedne víc. A můžeš si tam nahrát i svoje vlastní. Samozřejmě v porovnání s IK Multimedia Tonex to bude horší, to je daň za poloviční budget a horší HW (procesor, paměť). Pro mé potřeby ale více než super.
Jen pro upřesnění, Valeton GP-50 umí NAM i simulace+IR, takže si můžeš u toho kterého zesíku (co jsou tam ve factory nastavení) vybrat, co ti sedne víc. A můžeš si tam nahrát i svoje vlastní. Samozřejmě v porovnání s IK Multimedia Tonex to bude horší, to je daň za poloviční budget a horší HW (procesor, paměť). Pro mé potřeby ale více než super.