Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Čárls

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Čárls »

Jak kdy a Jak co :D :lol:
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Prskyn píše: 5.05.2026 7:49 Limitka od Furchů ke 45. "narozeninám". Uvádí se, že bude vyrobeno jen 90 ks. Líbí se mi, že hlava má barvu mahagonu. V kontrastu s tmavým ebenovým hmatníkem je to docela fajn barevná kombinace... No a cena je vskutku lidová. Na druhou stranu, protože jsem co se týká kytar dost monokulturní (rozumněj mám doma už jen Furch kytary), tak vím, že zničit Furcha při běžném používání je téměř nemožné. Takže ta cena zas až takový úlet není. A má Anthem ! https://furchguitars.com/cs/nastroje/li ... -a-anthem/

PS: tak ne eben, ale jakýsi Brankowood®. Hmatník i kobylka.
PS2: co na Brankowood říká AI
Brankowood® je speciálně upravené dřevo, které bylo vyvinuto jako ekologická náhrada vzácných tropických dřev. Vyrábí se z rychle rostoucí plantážní borovice, ale díky technologickému zpracování má vlastnosti podobné tvrdým exotickým dřevům.
Během výroby se dřevo vysuší, napustí pryskyřicemi a pigmenty a pak se za tepla stlačí. Tím se stane hustším, tvrdším a mnohem stabilnějším než běžné dřevo. Nepracuje tolik s vlhkostí, méně se kroutí a praská a dobře snáší změny teploty.
Používá se hlavně na hudební nástroje (například kytary) místo ebenu, palisandru nebo mahagonu. Výrobci ho mají rádi, protože je vzhledově jednotné, má dobré akustické vlastnosti a hlavně nezatěžuje přírodu těžbou ohrožených stromů.
Jednoduše řečeno: Brankowood® je „vylepšené“ dřevo z obyčejného stromu, které se chová jako drahé exotické dřevo, ale je šetrnější k životnímu prostředí.
A to je mi pěkné!
Než jsem se podíval na detail, říkal jsem si, co to je za díry v ementálu na té hlavě. :-D Jak říkáš, za limitku cena přijatelná, ten Anthem taky není zadarmo. :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

no... ta eFka všude možně jsou tam možná proto, že Furch přece vyjadřuje pocity hráče... takže když něco pose..š, tak to Furch vyjádří za tebe... f*ck, f*ck, f*ck... a nemusíš si kazit karmu...
HoSl

Příspěvek od HoSl »

Prskyn píše: 5.05.2026 14:26 no... ta eFka všude možně jsou tam možná proto, že Furch přece vyjadřuje pocity hráče... takže když něco pose..š, tak to Furch vyjádří za tebe... f*ck, f*ck, f*ck... a nemusíš si kazit karmu...
Aha, díky za osvětlení. No chvíli jsem si na ni myslel, ale takto podáno to není kytara pro mě. Potřeboval bych těma eFkama pokrýt celou přední desku i s lubama. :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Potřeboval bych kytaru ve tvaru F ...
jbiker

Příspěvek od jbiker »

Prskyn píše: 5.05.2026 7:49 Limitka od Furchů ke 45. "narozeninám". Uvádí se, že bude vyrobeno jen 90 ks. Líbí se mi, že hlava má barvu mahagonu. V kontrastu s tmavým ebenovým hmatníkem je to docela fajn barevná kombinace... No a cena je vskutku lidová. Na druhou stranu, protože jsem co se týká kytar dost monokulturní (rozumněj mám doma už jen Furch kytary), tak vím, že zničit Furcha při běžném používání je téměř nemožné. Takže ta cena zas až takový úlet není. A má Anthem ! https://furchguitars.com/cs/nastroje/li ... -a-anthem/ ...
Taky jsem ráno našel PR psaní v doručené poště. Anthem za necelé 4300, OK. Pokud je někdo za "normální" Violet ochoten vytáhnout z kapsy přes 37kKč. K tomu ty výroční doplňky: Slinták, budiž. Ale 45xF na hlavě, to bych zaručeně nedal. Vypadá jako mimísek po neštovicích. Ano,jak mám jinak kytary Furch rád, Violet je výjimka a výročka to (alespoň u mě) nevyžehlí :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

jbiker píše: 5.05.2026 15:05
Prskyn píše: 5.05.2026 7:49 Limitka od Furchů ke 45. "narozeninám". Uvádí se, že bude vyrobeno jen 90 ks. Líbí se mi, že hlava má barvu mahagonu. V kontrastu s tmavým ebenovým hmatníkem je to docela fajn barevná kombinace... No a cena je vskutku lidová. Na druhou stranu, protože jsem co se týká kytar dost monokulturní (rozumněj mám doma už jen Furch kytary), tak vím, že zničit Furcha při běžném používání je téměř nemožné. Takže ta cena zas až takový úlet není. A má Anthem ! https://furchguitars.com/cs/nastroje/li ... -a-anthem/ ...
Taky jsem ráno našel PR psaní v doručené poště. Anthem za necelé 4300, OK. Pokud je někdo za "normální" Violet ochoten vytáhnout z kapsy přes 37kKč. K tomu ty výroční doplňky: Slinták, budiž. Ale 45xF na hlavě, to bych zaručeně nedal. Vypadá jako mimísek po neštovicích. Ano,jak mám jinak kytary Furch rád, Violet je výjimka a výročka to (alespoň u mě) nevyžehlí :)
Taky pro ni neběžím... protože jsem konzerva a 40k+ za kytaru bez ebenu na hmatníku a kobylce nedám ani náhodou...
himself

Příspěvek od himself »

Ja myslel, ze Prskyn ma efka i v houslich :)
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 5.05.2026 19:11 Ja myslel, ze Prskyn ma efka i v houslich :)
jenom dvě a je to málo :D (tématicky)
himself

Příspěvek od himself »

Jen jestli ty nejsi Prfkyn :D
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

himself píše: 6.05.2026 7:12 Jen jestli ty nejsi Prfkyn :D
To fem byl předminulý rok... když mi nadšený spoluhráč dal neúmyslně přes sanici kytarou při vystoupení (mimo program jsem předvedl parádního kozáčka) a já pak tejden šišlal...
himself

Příspěvek od himself »

Tak to je hustá historka :D :D
HoSl

Příspěvek od HoSl »

himself píše: 6.05.2026 7:48 Tak to je hustá historka :D :D
Hiftorka. :)
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“