Akustické kytary Eastman?

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Prskyn

Re: Akustické kytary Eastman?

Příspěvek od Prskyn »

Vyzkoušel jsem si v kytarách v Modřanech všechny kytary Eastman, které visely na krámě. Musím tedy sundat pomyslný klobouk, protože ani jedna kytara mě nezklamala. Vůbec jsem nečekal, že to bude až tak dobré.
Kytary Eastman E20OM-TC a Eastman E3D-DLX poměr výkon/cena moc konkurence neměly v rámci zpracování a především zvuku.
Samozřejmě jsem prosvištěl nějaké taylory a Furchy, Cortky, Sigmy, mimořádně jsem bral do ruky i elektrická PRSa (teda dost dobré nástroje, ale těžké jako kráva). Jasně, opět vyhrál Furch, ale Eastmani si mě získali zvukem, který je neotřelý a hezky barevný. O tom dreadu ještě přemýšlím, je zvukem fakt jiný, kulatý, neucinkaný. Co mě hodně překvapilo, tak hratelnost. Jsa vycvičen z "tvrdých" furchů, šla mi levá ruka po hmatníku jako po másle. Dobré nástroje.
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

hyenik píše: 3.10.2024 20:06 Super, díky za podrobný rozbor 👍
až odhrnu totalni smršť co se na mě ted na podzim sesypala, tak přidám taky nějakou podrobnější recenzi,
zatím jenom už jednou ukázané videjko, s komentářem že nasucho je to dobrej zvuk, na nahravce trochu temnější, ale multicomp to parádně rozsvítil

jako minus bych zminil, i po třech měsících pořád lehce smrdici lepidlo, nevim co to pouzili za chemickou kejdu
jako plus nebojim se rict, naprosto nejlepsi lehký gigbag ever!

Jak svýho eastmana vnímáš s odstupem? Neb jsem trochu vyčistil stojany od Furchoviště a chci něco jiného...a krom Taylorů a některých Eastmanů toho v porovnání s Furchem moc na výběr není... a uvažuji právě o tom gibson copy
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

Pořád stejně, není působivý na první dobrou, ale výborně zapadá do aranží, a kromě lehkého multiband kompresoru s tím vlastně není nutné dělat nic dalšího (jako v téhle ukazce uz sem s tim nic jineho nedelal)
je to proste +- TEN zvuk (proto se asi ty slope D pouzivaji) nema to ten klasicky country booming bass (ktery je sice super do hospody ale uz mnohem min do studia) nekde to rozebirali s Davidsem, ze ty basy jsou uz jakoze komprimovane a tim padem lepe kontrolovatelne
dobre to ukazoval Kinx jak si vybirali akustiky s klukama, ti nad jeho J45 ohrnovali nos, ale on ví proc se mu ten zvuk libi (a me taky, proto jsem si ji vybral, žeáno)
to same v HRR - komentare jako to je uplne obycejny zvuk, co na tom stoji tolik penez.... to je presne ono :)

na solove hrani si dokazu predstavit klidne neco jineho (taky zalezi na stylu), ale treba na drhnutí akordů do kapely je to vyborna volba
akorát pomalu rozjizdim nahravani víc věcí, tak brzo bude spousta vzorků a ukázek
(budu ruzne pouzivat asi 4 kytary, Eastman, Furch, Macho a mozna jednu pučenou mega BG mašinu, to jeste uvidim, ta totiz na ucho asi prehrala vsechny jmenovane, ale otazka jak to bude fungovat na nahravce... a to zjistim az se to udela)

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Díky díky. Pokoukám... poslechnu... vyzkouším...vyhnu se oddělní Furch (protože hrozí, že bych si zase nějakého odnesl)... no ono se může taky stát, že si nakonec odnesu i originál G :D
Tak ať se nahrávání daří
PS: a víš co? Právě ten "úplně obyčejnej zvuk" vůbec nemusí být špatně... vlastně naopak
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

jasný, ja sem taky hloubkově zkoušel, akorat sem porad jeste článek nezpracoval, takze good luck a poreferuj pak
ted se divam ze tam je nejaka 5% sleva,
nad touhle jsme spolu s prodavačem vahali, bylo to hodně podobne te moji,
a o dost levnejsi, ale nakonec prevazil snimac a nejaka o chlup vetsi jiskrnost (tenkrat za 5-6 litru se vo voplatilo? :)
https://kytary.cz/eastman-e1ss-sb/HN268834/
BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No, náměr mám spíše na tohle... https://kytary.cz/eastman-e6ss-tc/HN268890/
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“