Styl hraní na kytaru

Tabulatury, noty, školy, kytarové techniky, cvičení ...
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Dark Axel píše:Ano, taky bych rád aby se o mě mluvilo... kdo by ne? :-)

já chci být NĚKDO a proto jsem se taky pustil do systematičtějsího cvičení. záleží jen na odhodlání
Já třeba nechci aby se o mě mluvilo ... nejsem jako ten " Pokud se nedostanu na vrchol slávy, jsem troska" .... já hraju pro moji vlastní radost z hraní, utvářim vlastní styl a nepotřebuji být miláček davů a mechanicky, systematicky přesný :shock:
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
Trao
last.fm: http://www.last.fm/user/martypalounek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Nemám nikoho, komu bych se chtěl podobat, můj jedinej vzor jsem já sám...
No a když u někoho vidim nějakej styl, co se mi líbí, tak proč bych se to nenaučil/neupravil si to k obrazu svému?
Takže asi takhle, hraju tak, že to spoustu lidí považuje za prasárnu, druhá spousta lidí za hrající učebnici...
Die Hard or Die Home
Red Bull
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Red Bull »

Hraju dost podle sebe.Jinak samozřejmě sou velikáni,kterými byl člověk být,ale já nikdy nějak nechtěl bejt něčí kopie :wink:
"MOJO" kills modern music...

Je tu spousta otázek, které již byly zodpovězeny.
Fender Stratocaster photo flame MIJ [1994] -> Ibanez AW3000NT ]

http://www.7daysgallery.com
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

ne, já to myslel tak, že bych prostě byl rád, kdyby takoví hudební nadšenci, jako jsme my tady na fóru znali moje jméno a kdyžtak ho občas i zvládli pochvalně zmínit :D

tím chci říct - nechci být miláček davů
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

já se systematický učením zkončil když sem zjistil že hraju jako automat a ne kytarista. Neřekl bych že hendrix to bral nějak moc systematicky... možná Buckethead. Já sem pro to aby se učilo víc přirozeně, ale každej by si měl najít to svý (BTW už ani nemám učitele, su samouk)
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

turbo_MaCk píše:já se systematický učením zkončil když sem zjistil že hraju jako automat a ne kytarista. Neřekl bych že hendrix to bral nějak moc systematicky... možná Buckethead. Já sem pro to aby se učilo víc přirozeně, ale každej by si měl najít to svý (BTW už ani nemám učitele, su samouk)
JO tak ja sem se zrovna rozhodl pro ucitele..a to tak vazbe ze jich chi hned nekolik na nekolik ruznych stylu..jeste to musim vsechno promyslet..ale jinak sme v tomhle uz rozhodnutej..
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Dark Axel píše:ne, já to myslel tak, že bych prostě byl rád, kdyby takoví hudební nadšenci, jako jsme my tady na fóru znali moje jméno a kdyžtak ho občas i zvládli pochvalně zmínit :D

tím chci říct - nechci být miláček davů
však taky znam pár lidí, co tohle fórum čtou a dost často odkazuju v rozhovorech na lidi z fóra, nejde o drby, ale o to, že můžu říct, že třeba tenhle a tenhle používá tenhle a tenhle aparát a je s nim spokojenej...každej tady je slavnej, protože tady to ŽIJE!!!
Die Hard or Die Home
vikicek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vikicek »

Správně !! Naše komunita kytary.cz pronikne do světa a všichni se nás budou ptát co máme za aparáty a tak a jak sme s nima spokojený ! :D
Ibanez RG321MH Royal Blue
VOX AD15VT
Planet Waves kabely
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

ne ze bych chtel delat OT (chran me kodex uzivatele), ale jak systematicky cvicite? :-) rad bych to umel, i kdyz pochybuju, ze to nekdy zavedu do praxe :D
Gibson Les Paul Studio,Epi SG400,Vintage Strat Icon Series,efekty,vox
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

No posledni dobou ani moc necvicim, jen hraju na zkouskach, ktery mame casto i 3x tydne, nicmene to je spis zlozvyk. Navic jsem ted koupil mandolinu, takze zacnu trenovat na ni a ono to prospeje i kytare :)
PRS CE24, ENGL Blackmore, Orange PPC412, kotel efektů na pedalboardu
‘Men have become tools of their tools.’ ~Henry David Thoreau
Somnus Aeternus
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

wow :-) mandoliny se mi taky docela libi. tak to bys mohl vzit na sraz :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

framikoin píše:wow :-) mandoliny se mi taky docela libi. tak to bys mohl vzit na sraz :D
Mohl, ale budu tam za trapaka, protoze na ni moc neumim a kupodivu se na to hraje dost jinak nez na kytaru. Uz jen proto, ze ten krk je asi 3x kratsi a tenci a struny jsou zdvojeny :lol:
Somnus Aeternus
framikoin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od framikoin »

neni tam i jiny ladeni? se me cosi plance (skutecne, mozna jsem spatne rozumel), ze na novym CD McCartneyho hraje na mandolinu, ale tak, ze si nejak sam nasel jakysi (asi sam nevedel, ale to se mi zda byt nepravdepodobny) akordy, protoze na to nikdy nehral, a tak si pripadal jako zacatecnik :-) jeste si to overim.

EDIT: myslim, ze o tom rika, ze se to ladi jako housle. ale je to jen jakysi Paul :D
Wohma
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Wohma »

framikoin píše:EDIT: myslim, ze o tom rika, ze se to ladi jako housle. ale je to jen jakysi Paul :D
ma pravdu, chlapec :) GDAE. Ale zrovna na tohle se da zvyknout velice rychle :wink: To je jedno, dost OT :!: :evil: :P
Somnus Aeternus
Dark Axel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dark Axel »

já začal systematicky cvičit s mnou dříve zavrhovaným metronomem :-)

začínám na 100bpm, přehrávám všechny technické cvičení, které hraju, dvakrát, začínám jednou downpickem, podruhé uppickem...pak zrychluju po 10bpm až na momentálních cca 150bpm

všechno hrané zatím v osminových notách

moje cvičení, no
Jazzmaster/Ibanez RB650 -> Trace Elliot, 15"
Martin656

Příspěvek od Martin656 »

a jake ty cviceni pouzivas..nehodil bys tab..?
Cort VX-X4-explorer :) Behringer kytara a jejich kombo GM 108....trsatka jedu dunlopy 0,73(zluta zelvicka):-D
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

Já nikdy necvičím. Cvičení je otrocká a nekreativní činnost, já hraju...
No a když hraju něco novýho, tak si to nejdřív párkrát přehraju pomalu, pak se zpomalenou nahrávkou, nebo s GP, začnu zapojovat metronom nebo smyčku a jedu s postupným zrychlováním...
Nehraju najednou dlouho, ale vždycky tak půlhoďku v kuse, pauzu a zase půl hodinu, celkem tak tři až čtyři bloky...
Die Hard or Die Home
Jack/J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jack/J »

framikoin píše:neni tam i jiny ladeni? se me cosi plance (skutecne, mozna jsem spatne rozumel), ze na novym CD McCartneyho hraje na mandolinu, ale tak, ze si nejak sam nasel jakysi (asi sam nevedel, ale to se mi zda byt nepravdepodobny) akordy, protoze na to nikdy nehral, a tak si pripadal jako zacatecnik :-) jeste si to overim.

EDIT: myslim, ze o tom rika, ze se to ladi jako housle. ale je to jen jakysi Paul :D
no zrovna v tom rozhovoru co sem s nim cetl rikal ze na to nehral asi dvacet let a tak po dlouhy dobe k tomu sed a nasel si na tom ty akordy a pak to nahral a bylo z toho jeho novy cd (to je asi hodne zjednoduseny)... mandoliny sou nadherny... jinak snazim se hrat tak nak mix hendrixe a pagea ale nehraju ani moc jejich songy.... jenom to tak trochu zni
jo a k tomu kytarovymu orchestru co tady nekdo navrhoval... to me uz taky napadlo a docela bych do toho sel ale vzhledem k tomu ze je mi ctrnact se nikam moc mimo prahu nedostanu a vetsina lidi tu nejsou prazaci takze sem ani nezakladal topic... tak snad nekdy v budoucnu
KIWI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KIWI »

Pokdu chci zlepšit v techniku v něčem, nepsutí sme do složité nci neříkající etudy, al¨raději do nějaké písně kde se daný prvek vyskytuje - mám pak radsot že umím písničku která se mi líbí, navíc jsem se něco naučil a vůbec :)
Fender 51 RI PB, Trace Elliot 715 SMC, Hocke BN110, EHX Q-Tron, COG Effects Green Tarkin, EBS Unichorus, Digitech Hardwire HT-2, TC Electronic Ditto Looper, Barber Linden EQ, EHX Headphone Amp, kabely Hendrex + Planet Waves + Vox,...

Petrpeter *1.5.1975 +1.8.2008 Odpočívej v pokoji...
Trao
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trao »

KIWI píše:Pokdu chci zlepšit v techniku v něčem, nepsutí sme do složité nci neříkající etudy, al¨raději do nějaké písně kde se daný prvek vyskytuje - mám pak radsot že umím písničku která se mi líbí, navíc jsem se něco naučil a vůbec :)
tak ono je to vlasně stejný, máš si ten prvek nekonečně opakovat kvůli tomu, abys zahrál etudu, nebo kvůli tomu, abys zahrál ten song...
a bohudík/bohužel :-D pořád máme kde zlepšovat techniku a ke příkladům nějakýho technickýho prvku nemusíme nikdy pálit daleko
Die Hard or Die Home
Odpovědět

Zpět na „Hraní na kytaru, tabulatury“