Furch vaše poznatky a názory

Klasické, westernové, hybridní, elektroakustické, ...
Odpovědět
Prskyn

Re: Furch vaše poznatky a názory

Příspěvek od Prskyn »

Čárls píše: 19.05.2026 12:24 Se strunami na Furchovi sem se něco natrápil než sem našel ty pravý a pravda ta jak se kytara rozehraje je nový kolečko aby to znělo jak ty chceš
Struny hrajou velkou roli. To bezesporu. A u Furchu obzvlast.
Touareg

Příspěvek od Touareg »

Prskyn píše: 19.05.2026 12:13 I když jsou dost konzistentní, tak mezi kusama rozdíly prostě jsou. Ne obří, ale přesně v tom, co popisuješ – jedna je kulatější, druhá čitelnější atd.
Strašně moc dělaj struny a to, jak je kytara rozehraná. Nový struny zní víc „kovově“, starší to hezky zjemní. A kus, na kterej někdo pořád hraje v obchodě, se chová jinak než skoro novej.
(...)
A Deluxe vs. standard – taky docela sedí. Deluxe bývá víc čitelná, někdy působí tvrději.
Za mě je ten pocit, co máš, úplně reálnej. Jen to není lepší vs. horší, ale spíš jiný charakter + struny + rozehranost.
Přemítám hlavně o tom, nakolik je to aktuální stav vs. obecný specifikum těch kusů. Říkal jsem si taky že ta standardní 2024 bude víc hraná, ale prý je celou dobu ve skladu, na prodejně nevisela. Takže asi spíš pár zahrání pokud si ji někdo vyloženě vyžádal. Vzhledem k tomu, že tu Deluxe měl někdo minimálně pár dní doma, je otázka, jestli ve výsledku není hranější, než o něco "starší" standardní.
Na jednu stranu se mi příčí představa standardní yellow za plnou cenu a tedy víc, než Deluxe s 30% slevou, na druhou si říkám, aby člověk pro všechny cukrlátka neobětoval to nejdůležitější - subjektivně nejpříjemnější zvuk. Ač jsou obě prostě dobrý. Vtipná věc tahle kytarová chemie.
'19 Furch Blue OM-CM
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

Tvoje dilema znam a nezavidim ti ho. Protoze zrovna zase "neco" hledam a uz z toho zacine byt maraton az unavny. Ale jestli ti to bude vrtat hlavou i po tydnu, tak se vrat vyzkouset znovu tu standardni a uvidis.
Navic tady se uz bavime o desitkach tisic penez, takze ten vrtohlav je naprosto pochopitelny.
hyenik
Rádce
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hyenik »

po delším čase jsem vytáhl limitku a je super, strašně silný entertainment faktor :)
https://furchguitars.com/cs/nastroje/li ... 024-dc-lr/

BGD ≋ Baritone Guitar Dreams
≋Dreams Are Messages From The Deep≋
Prskyn

Příspěvek od Prskyn »

No jo. Tahle serie limitky se hodne povedla....
cara

Příspěvek od cara »

Vašek Humlů už má na skladě jednu Green TR krasavici. V hlavním městě só holt vždycky napřed.
Odpovědět

Zpět na „Akustické kytary“