Jak na koncový odpory?

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
afektband

Jak na koncový odpory?

Příspěvek od afektband »

Zdary, rozebral jsem svojí jsm 800, potřebuju totiž vyměnit koncový odpory. No a mam menší problém, tišťák jsem odšrouboval, ale na místě ho stejně drží dráty a já ho nevyndám a neotočím, abych je mohl odpájet. To bych musel odpájet všechny dráty co k němu vedou a fakt bych to nenandal zpátky, tak se chci zeptat, jestli je možný, abych je ucvakal a kousky těch drátů nechal čučet, na ty bych potom připájel ty nový odpory, je totok možné?

PS: Jak to dělaj opraváři, ty odpájí všechny dráty aby se k tomu dostali?

Dík za opdpovědi.
PetrPeter * 1.5.1975 - 1.8.2008 + R.I.P.

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
afektband

Příspěvek od afektband »

Teď to čtu a napsal jsem to trochu divně, potřebuju vědět, jestli můžu ustříhnout ty odpory a na ty zbytky toho drátu napájet nový?

::Framus Renegade Custom Shop, Framus Pantera (SD Dave Mustain Signature aktiv pickups)::Dunlop Cry Baby GCB 95::Framus Cobra::Carvin 412B::Kabely Smrčka, Klotz a PW::
jaby

Příspěvek od jaby »

fungovat to bude ale mohlo by se ti to po*rat jako moje topení :D ......to co tu píšeš sem přesně udělal doma na elektrickym přímotopu, že sem ustřih drát, kus sem tam nechal a připájel na něj novej, když sem ho opravoval. Drželo to asi půl roku, pak sem jednou přišel domu a z topení šel šílenej smrad, tak sem ho votevřel a ty dráty a všechno okolo bylo úplně spečený protože tím jak to bylo blbě připájený se z toho drátu stalo něco jako drátek u pájky
Epiphone Lp Special II
Peavey Rage 158 Transtube series
kabel Proel, trsátko Jolana
3 akustiky z hořovic
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od turbo_MaCk »

hele součástky sou na vidět??? pokud jo já bych ucvakl součástku a novou dal na nožky tý starý (běžná věc).

P.S. když sem četl nadpis myslel sem že myslíš ty co dou z mřížky... ty ale nebejvaj na tišťáku ale připájený rovnou na drátě.
Vířím klidné vody pacifiku. Jsem jediným opravdovým nepřítelem dobrého zvuku.
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

Zdary nepoznává někdo tuten odpor?
Obrázek
Je tam napsáno Tesla K 510, 6W. Jakou má hodnotu odporu? Bratranec říká, že 510 Ohmů. CO vy na to?

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

no to je docela možný, že má 510, stejně to bude mít +-10% toleranci :P . kdyžtak ho přeměř :wink: .
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
afektband

Příspěvek od afektband »

Smrťokvítek píše:no to je docela možný, že má 510, stejně to bude mít +-10% toleranci :P . kdyžtak ho přeměř :wink: .
No já ho právě nepřeměřim, páč je spálenej.

Smrťokvítek
Globální moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smrťokvítek »

promiň moje chyba psal jsem to ve spěchu a nečetl. :oops:
Každopádně to těch 510 asi bude takže byhc koupil nový a zas tak moc nad tím nebádal. Horší je to s tou wattáží tam bys měl koupit něco jako těch 6W nebo víc. :wink:
(っ◕‿◕)っ :: (╯°□°)╯︵ ┻━┻ :: (❍ᴥ❍ʋ) :: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

je teslička... notesly mívaj většinou označení podle hodnoty... tento kousek bude mít asi vážně toleranci 10%. tyto potvory ale 100% nebyli na tišťáku. Ten šel na zem ne? Já mám asi ten stejnej 2x v zesíku (společnej pro pár elektronek). teoreticky bych se mohl kouknout a přeměřit, ale bylo by to hafo pracný přivézt zes, rozdělat, změřit, složit, vrátit....
Ve schématu origináůlu to bohužel přímo nenajdeš. Rozdall si ho lehce pozměnil, aby mu seděli hodnoty, takže tento tam jen vyrovnává rozdíli mezi hodnotama v originálu a u něj (aby vycházeli výsledný hodnoty stejně). Můžeš to ale vypočítat...
Obsah sáčku vysypeme do 0,5l vroucí vody, přidáme vejce a promícháme. Hotové dogma podáváme téplé a šíříme řetězovou reakcí.
afektband

Příspěvek od afektband »

turbo_MaCk píše:je teslička... notesly mívaj většinou označení podle hodnoty... tento kousek bude mít asi vážně toleranci 10%. tyto potvory ale 100% nebyli na tišťáku. Ten šel na zem ne? Já mám asi ten stejnej 2x v zesíku (společnej pro pár elektronek). teoreticky bych se mohl kouknout a přeměřit, ale bylo by to hafo pracný přivézt zes, rozdělat, změřit, složit, vrátit....
Ve schématu origináůlu to bohužel přímo nenajdeš. Rozdall si ho lehce pozměnil, aby mu seděli hodnoty, takže tento tam jen vyrovnává rozdíli mezi hodnotama v originálu a u něj (aby vycházeli výsledný hodnoty stejně). Můžeš to ale vypočítat...
Jsou na tišťáku, teda aspoň jeden určitě, ten druhej (ten samej) je ještě připojenej k nějakýmu drátu, ale průser je, že já se prostě nepodívam, páč se nedostanu na ten tišťák z druhý strany. Nevíte, kde se tuten odpor dá sehnat, v gesu jsem toho moc nenašel. Potřeboval bych konkrétní link, já jsem na tuty věc dost laik.

turbo_MaCk
Kontaktovat uživatele:

ten stejnej neseženeš, ale sehnal bys jinej se stejnema parametrama. prostě výkonovej odpor 510 6W (já bych dal víc).
Uplně mi není jasný jestli to K v názvu je označení , nebo hodnota (kilo). 510K je ale celkem dost.....

jen tak odvoka:
tuten by měl mít 470:
http://www.ges.cz/?search=AX10W&page=in ... cz&cur=CZK

nemusíš dát uplně přesně, ale samozřejmě by to bylo lepší..

zkus napsat petrupetrovi SZ, on ti poradí líp
afektband

Příspěvek od afektband »

Tak jsem na to koukal a měl si pravdu, jsou to ty odpory co jdou přímo na patici. Tomu Petrovi napíšu. Díky všem za příspěvky.

Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“