drahý epiphone, levný gibson
Pravidla fóra
Re: drahý epiphone, levný gibson
Chválím. Ty hlavy Epi jsou fakt běsný. Ale nezůstávej na půl cesty!
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
A nepřepadávají ty kytary po úpravách hlav dopředu?
HoSi: Ale klidně říkej, však já to unesu - mohl jsem tenhle experiment ponechat v utajení, ale co bych pro pobavení členů HF neudělal, že...
A svým způsobem to i CS je, takovouhle kustomizaci mám doma asi opravdu jen já. Původní Grovery jsem hodil na jiné LP, které používám víc, tyhle ale taky chodí a drží fajn.
Torst: Ještě jsem neskončil
. Ale je s tím piplačka...
Wixzen: Šíleně
Torst: Ještě jsem neskončil
Wixzen: Šíleně
Super. Škoda toho bindingu. Budeš se ho snažit doplnit, nebo jen nějak imitovat? Na LP Std bys to měl jednodušší...affordano píše: 9.06.2026 11:12 HoSi: Ale klidně říkej, však já to unesu - mohl jsem tenhle experiment ponechat v utajení, ale co bych pro pobavení členů HF neudělal, že...A svým způsobem to i CS je, takovouhle kustomizaci mám doma asi opravdu jen já. Původní Grovery jsem hodil na jiné LP, které používám víc, tyhle ale taky chodí a drží fajn.
Torst: Ještě jsem neskončil. Ale je s tím piplačka...
Wixzen: Šíleně![]()
Já vím, s tím rizikem jsem do toho šel. Časem zkusím lemovku doplnit, ale momentálně to nehoří - ony ty fotky z nějakého důvodu vypadají o dost hůř než reál...
Vypreparoval sis ten původní? Třeba by ti stačil na tu novou hranu, pokud bys nějak vyřešil její vyfrézování.affordano píše: 9.06.2026 11:28 Já vím, s tím rizikem jsem do toho šel. Časem zkusím lemovku doplnit, ale momentálně to nehoří - ony ty fotky z nějakého důvodu vypadají o dost hůř než reál...
Nevypreparoval, byl kolem toho docela tanec s Dremmelem, spíš jsem dával pozor, abych neponičil zbytek kytary. Možná jsem to měl spíš postupně odvrtat a binding zachránit, ale i tak to celkem dopadlo slušně. Koukal jsem teď ještě na fotky před amputací a ta žabí hlava fakt moc povedená nebyla...
Měl jsem na upgrade elektroniky Epiphone LP Custom (Korea 2001). Hezká kytara, akorát těžká, nulák kost, kobylka asi Gotoh, parádně ladí.
Snímače Tůma H1 custom 58’ A2, potenciometry CTS, Puretone jack, switchcraft 3way, split coil a 50’ zapojení. Dají se z toho dostat, jak stratish zvuky, tak i krásně kulatý a zpěvný krk. Překvapení je pro mě kobyla, která dominuje ve středech, ale zároveň to má dostatek basů a výšek. Ačkoliv jsou ty snímače slabší, tak pro mě by byly krásně použitelné v highgainu. Umí to buldozer zvuk s velice dobrou čitelností/separací tónů. Musím říct, že snímače pana Tůmy patří ke špičce toho, co jsem slyšel.
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Pěkná, zaslouží si vylepšení elektroniky. Tůma je machr, měl jsem od něj singly na Stratocasteru. Jen dotaz, vyjímečně bez torsttrollení: Zahrál a poslech sis s původní elektronikou a s původními snímači? Rozdíl po výměně? Někdy to pomůže, jindy ne. U svých pádel jsem zažil obojí. A první možnost mne vyléčila ze skepse vůči vlivu snímačů ... :-F
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)