Jakmile jsem si to nakreslil na kus papíru, tak je to jasné. Takže se mi pravděpodobně někde indukuje signál z kobylky do cesty krkového a naopak, A jelikož se při tomto zapojení neukostří výstup, tak je to slyšet. Dostal jsem se na nějaká bluesová fóra, kde právě takové zapojení řešili a tu indukci tam zmiňovali.fantomasxxx píše: 17.06.2026 13:24 U zapojení dvou volume potů jsou možné obě varianty (výstup na středu potu / výstup na krajní nožce potu). Varianta zapojení se pak projeví ve střední poloze switche, kdy hrají oba snímače. Buď volume fungují nezávisle na sobě nebo jeden pot stahuje volume obou snímačů. Obě varianty zapojení jsou funkční, akorát se to chová jinak ve středové poloze switche.
zapojení snímačů
Pravidla fóra
Re: zapojení snímačů
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
volfi: Takže je to tím prohozením pólů na poťácích volume?
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Ano
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
Blbé je, že až se zase za X let dostanu k RMkům, tak to do té doby zapomenu. Doufám, že si vzpomenu aspoň na tuhle diskuzi.
Když to dáš správně podle duncanů, zbavíš se ´přeslechů´, ale i možnosti v kombinaci ztlumovat 1 snímač až na doraz. Mne by to až tak nevadilo.
Jak jsem psal úplně poprvé, vyhovuje mi jak Diamantka hraje a nemám nutkání to přepojovat. Jen jsem si chtěl připomenout a ujasnit čím jsou ty přeslechy.