Engl - Screamer, Fireball ..

Lampy, tranzistory, technické problémy, ...
Odpovědět
innerself

Re: Engl - Screamer, Fireball ..

Příspěvek od innerself »

Mě ani moc ne. Vždycky musim mít stejnej poměr basů, středů a vejšek. A na to default nastavení má ten poměr každej model právě jinak. Takže pro milovníky V ček by byl fireball lepší, než právě třeba ta 6505, ale při nastavení 6505 do V, by mohlo někomu vyhovovat víc právě to. Od toho tam ten eq je, i když ten default mód má každej model jinde, tak si ten muj poměr díky tomu nastavim relativně všude. Neznám model co by měl málo nebo hodně vejšek, basů a středů. A jak jsem psal, tak třeba u 6505 je hledám od 0 do 2,5 max, tak u fb zase od 8 do 10. A nemůžu říct, že by jich nějakej model měl hodně nebo málo. Prostě si to tam najdu, ale liší se jenom pozice a nebo třeba trochu jiná frekvence a záběr u odlišnejch modelů. Ale až když mám ten správnej poměr, tak potom teprve umim určit co mi sedí víc. Nevim jestli jsem to vysvětlil nějak srozumitelně :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
volfi

Příspěvek od volfi »

Engl asi peče novinku. Savage 30, strašně se mi líbí koncept Ironball SE, kdyby do Savage 30 dali podobné funkce, tak by to byl zajímavý počin.
IMG_8613.png
IMG_8613.png (3 MiB) Zobrazeno 62 x
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
cherreda
Rádce

Příspěvek od cherreda »

Savage 30 - to jsem zvědaf.
Občas až zalituju, že už nehraju na zesik+box :)
Ironball SE je opravdu rozkošný... pičičandy, IR, dibox, 8kg... popravdě ani jsem nevěděl, že tuhle verzi mají, hezké.

torst

Příspěvek od torst »

tyhle moderny už jdou mimo mne. Občas se mi zasteskne po Thunderovi. Měl jsem ho rád.
Vy jeden, každý musíme snést mínění druhého. Demokracie znamená diskusi. (Tomáš Garrigue Masaryk)
volfi

Příspěvek od volfi »

Upřímně jsem chtěl kvůli funkcím Ironball SE pořídit. Ale je to rockovej amp, chybí mu tlak v higainu a z mého pohledu by potřeboval zkřížit s Fireballem 25 nebo tedy Savage 30 (pokud to bude hrát) :mrgreen:
Elektrofonická kytara --> Koaxiální kabel č.1 --> Pedálová deska --> Koaxiální kabel č.2 --> Elektronkový zesilovač --> Reproduktorová skříň
innerself

Příspěvek od innerself »

Zatim nejlepší z englů který jsem zkusil (fireball 60, powerball II a savage 120 mk.i) byl právě savage. Nejdřív jsem si myslel, že je to hlavně kvůli tomu výkonu, ale po srovnání fb 60 vs. pb II tam ten výkon asi takovou roli hrát úplně nebude. Největší roli hrál u savage hlavně switch contour, kterej na pb II fungoval nejspíš na odlišný frekvenci, ale i charakter zkreslení byl (hlavně s aktivovanym lead boostem) někde jinde oproti obou ballum :D
Apce: Peavey JSX, Peavey 6505(+), Peavey 3120
Reprobox: Mesa Recto Traditional 4x12
Krabičky: Maxon OD808, Boss NS-2 (metal mod), Digitech Ricochet
Hlavní kytara: B.C. Rich Warlock WGR-2X (SD AHB-2)
Odpovědět

Zpět na „Komba, zesilovače, reproboxy“